12 nov. 2016

Cea mai buna plita pe gaz Whirlpool

Cea mai buna plita incorporabila pe sticla cu alimentare pe gaz din gama Whirlpool este din punctul blogului nostru, modelul Whirlpool GOF 7523/SB. O plita ce foloseste materiale de foarte buna calitate si totodata Whirlpool GOF 7523/SB este o plita foarte bine proiectata din perspectiva utilizatorului, in sensul in care este foarte practica, usor de folosit si totodata un aspect important usor de curatat si intretinut. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.


Vorbim de o plita incorporabila din segmentul middle spre premium asa ca nu incape indoiala in ceea ce priveste materialul din care sunt realizate gratarele, respectiva fonta in aliaj cu alte materiale ce fac gratarele mai putin casante, mult mai rezistente sub flacara intensa si totodata mai putin poroase, lucru important atunci cand vine vorba de curatare. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.




O geometrie foarte buna a arzatoarelor si una buna a gratarelor, care sunt bine fixate de suprafata plitei. Aceasta plita se recomanda celor interesati de utilarea unei bucatarii moderne, cu electrocasnice ce urmaresc o linie de design, sa zicem in trend avand in vedere ca in ultima perioada designerii de bucatarii tind sa elimine inoxul din bucatarie, fiind un material rece. Plita incorporabila Whirlpool GOF 7523/SB este realizata dintr-un mixt de materiale, quartz-sticla securizata si marginea din inox. Aceasta margine de inox este pusa cel mai probabil pentru a preveni ciobirea la extremitati a plitei, lucru cunoscut ca se mai intampla din "bune practici". Producatorul intentioneaza astfel sa previna astfel de accidente care ar dauna esteticii plitei. Sticla este usor de curatat, iar rama de inox este si ea bine polisata, ceea ce inseamna ca este mai greu amprentabila. Arzatoarele au supapa de siguranta pentru gaz si aprindere electrica pe buton.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna hota incorporabila Whirlpool.





Arzatorul central este WOK si are o putere calorica echivalata de 3kW, ceea ce inseamna o capacitate cam de trei ori mai mare fata de un arzator standard. Acest lucru inseamna ca acest arzator este foarte util pentru a prepara mai repede si mai bine mancarea. Pozitionarea centrala avantajeaza totodata evacuarea aburului si a mirosului, arzatorul fiind practic axat pe axa de simetrie a hotei. In concluzie plita incorporabila pe gaz Whirlpool GOF 7523/SB este o optiune foarte buna pentru cei interesati de o plita incorporabila premium, eleganta si cu un raport bun calitate pret. Dimensiunea acestei plite este de 73 de cm, insa decuparea in blat se face pe aceleasi dimensiuni ca in cazul unei plite standard de 60 cm. Vorbim practic de o suprafata mai mare de gatit si care este totodata bine organizata. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale plitei incorporabile, va recomandam articolul Criterii alegere plita incorporabila.

8 comments:

Florin Dimancea spunea...

Nu se poate sparge gratarul din fonta?

Georgiana spunea...

De ce pozele sunt diferite? In prima poza plita incorporabila Whirlpool nu are rama de inox de care spuneti? Cum arata de fapt plita?

Admin - rezistenta gratarelor din fonta la plitele Whirlpool spunea...

@FLorin- Gratarele sunt foarte rezistente si rezista chiar si la socuri mecanice. Daca le scapi spre exemplu pe podea sunt sanse sa se sparga. Depinde de intensitate, dar in conditii normale de utilizare sansele sa se sparga sunt mici.

Eduard Sturza spunea...

CUm se comporta aceasta sticla pe termen lung. Cam care estimati ca este perioada in care as putea sa folosesc aceasta plita, fara ca ea sa se zgarie atat de mult incat sa nu mai arate bine?

Alina Loredana spunea...

Mai pot gasi un gratar din fonta pentru aceasta plita in cazul in care se sparge?

Anca Dima spunea...

Am plita de sase luni, se curata foarte usor, in schimb daca nu esti atenta se zgarie destul de repede. In schimb zgarieturile, nu prea se vad ca sunt pe negru, dar daca te uiti atent pe plita se observa.

Ema Zeicescu spunea...

Eu am o plita pe sticla tot de la Whirlpool si chiar daca se mai zgarie, e mai bine pentru ca spre deosebire de inox este mult mai usor de curatat.

Amalia spunea...

Am cumparat modelul cu rama perimetrala dupa ce v-am citit. E foarte buna, arata bine.