12 mai 2016

Cea mai buna masina de spalat Whirlpool

Cea mai buna masina de spalat - Whirlpool FSCR 12440

Vom evalua conform criteriilor de evaluare IP Scoring, varful de gama al producatorului american de masini de spalat si totodata cel mai mare producator la nivel mondial. Whirlpool FSCR 12440 vine, pe langa noile tehnologii patentate gamei Supreme Care cu o capacitate mare de spalare, respectiv 12 kg si cu o viteza de centrifugare de 1400 de rotatii pe minut. Ceea ce este insa cu adevarat exceptional la acest model este dat in primul rand de calitatea spalarii si totodata de grija pentru tesatura. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

Criteriul 1: Raport calitate pret 

Pentru prima data in istoria Whirlpool, producatorul american vine cu un patent in ceea ce priveste calitatea spalarii si acest lucru este extrem de important. Motorul este inverter si aceasta nouatate contribuie in evaluarea acestui model. Masina poate fi achizitionata la un pret ce se invarte in jurul a 1000 de euro, daca este in promotie, ceea ce este un raport bun calitate pret, motiv pentru care la acest criteriu Whirlpool FSCR 12440 primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte.

Criteriul 2: Optiuni programare

La acest criteriu vorbim de maximum posibil in ceea ce priveste o masina de spalat rufe. Programe pentru absolut toate tipurile de tesaturi, program scurt, program certificat pentru spalarea calitativa a delicatelor, cum ar fi lana, Whirlpool FSCR 12440 avand certificare Wookmark Platinum Care. Tot la optiuni de programare mentionam faptul ca masina de spalat Whirlpool FSCR 12440 poate fi controlata si programata de la distanta, prin conectare la reteaua Wi-Fi. Astfel utilizatorul poate controla masina, poate urmari activitatea ei, etapele de spalare, poate interveni de la distanta, de exemplu daca doreste sa o puna pe pauza sau sa o porneasca. Tehnologia se numeste al 6-lea Simt Live si este pentru prima data folosita pe gama Supreme Care. Asadar la acest criteriu Whirlpool FSCR 12440 primeste maximum de 5 puncte.

Va recomandam si evaluarea conform principalelor criterii de alegere a masinii de spalat a varfului de gama de la Electrolux, respectiv Electrolux Steam Care EWF1408WDL2.

Criteriul 3: Eficienta la spalare si centrifugare

La acest criteriu Whirlpool FSCR 12440 primeste punctaj maxim, fapt datorat de o multitudine de tehnologii care vin toate in sprijinul cresterii calitatii spalarii. Vom puncta asadar cele mai importante tehnologii.

Sistemul 3D asigura un control permanent a distributiei apei in interiorul rufelor si a modului in care acestea sunt spalate. Modul in care este proiectat limiteaza tangentialitatea excesiva a rufelor de suprafata tamburului si palelete sunt si ele special proiectate pentru a facila o calitate superioara a spalarii. Suprafata tamburului este si ea tratata special antiscamosare, avand la baza o profilatura tip fagure. Tratarea antiscamosare care se poate vedea atat din modul in care este realizat tamburul dar si forma total diferita a paletelor, comparativ cu gamele anterioare se numeste SoftMove.













Tot din categoria inovatiilor atunci cand vorbim de Supreme Care este si sistemul de igienizare si reimprospatare cu aburi. Acest sistem a fost inventat pentru prima data de Whirlpool, acum 4 ani de zile insa a fost abandaonat deoarece fiind o tehnologie noua nu era solicitata de utilizator si totodata foarte scumpa. Aceasta tehnologie a fost preluata atat de AEG cat si de Electrolux si a avut succes. Prin urmare, la noua gama Whirlpool Supreme Care a fost reintrodusa si cu siguranta va fi un plus oferit utilizatorului. Aceste programe sunt foarte eficiente intrucat relaxeaza tesatura si cam tot ce inseamna haine casual nu mai trebuie sa fie calcate, masina de spalat imitand calcarea cu aburi. Totodata aceste programe scot foarte bine atat bacteriile, un aspect important atat pentru hainele de bebelusi si nu numai. La aceste inovatii se mai adauga si sistemul Precision Dose pentru o dozare optima a detergentului, insa consider aceasta tehnologie putin in urma, avand in vedere ca industria detergentilor propun din ce in ce mai des solutii cu pastile sau pernite ce se pun direct in cuva. De aceeea nu am insistat pe aceasta tehnologie. 

Cele 1400 de rotatii pe minut reprezinta o viteza de centrifugare ce asigura o stoarcere eficienta inclusiv a bumbacului, cea mai dificil de stors tesatura, dupa cum se stie. In concluzie, la criteriul raport Eficienta spalarii si centrifugarii, Whirlpool FSCR 12440 este evaluata cu maximum de puncte.

Criteriul 4: Capacitate de incarcare

Cu o capacitate de 12kg, Whirlpool FSCR 12440 primeste din start maximum de 5 puncte. Ceea ce este imbucurator si util este dat de faptul ca tehnologia Al 6-lea Simt, detecteaza cantitatea si ajusteaza consumul de resurse in functie de aceasta. Totodata in masina de spalat Whirlpool FSCR 12440 se pot spala si lucruri voluminoase cum ar fi spre exemplu pilotele, paturile, mai multe perne deodata. Mentionam tot la avantaje, de data aceasta de depozitare, sertarul pentru rufe situat in partea de jos a masinii de spalat.

Criteriul 5: Fiabilitate

Am punctat acest model cu 4 dintr-un maxim de 5 puncte. Whirlpool vine pentru aceasta gama cu un motor nou, inverter, un motor ce teoretic este imposibil de uzat, transmisia facandu-se prin camp electromagnetic. Trebuie sa admitem ca Whirlpool nu sta cel mai bine la acest capitol, insa avand in vedere noile tehnologii care sunt recunoscute ca fiind fiabile, credem ca aceasta gama va fi foarte fiabila si va repozitiona Whirlpool in categoria celor mai buni producatori de masini de spalat rufe, in ceea ce priveste fiabilitatea.


Criteriul 6: Costuri post vanzare

Am punctat la acest criteriu 3 puncte, avand in vedere ca acest model Whirlpool FSCR 12440 este unul nou si prin urmare costurile de reparatie, de piese si subansabluri sunt relativ mari.

Mai multe modele de masini de spalat rufe sunt evaluate conform criteriilor complete de alegere ale masinii de spalat, mai multe detalii puteti afla in sectiunea de blog IP Scoring/Masini de spalat rufe.


In concluzie, Whirlpool FSCR 12440 totalizeaza 26 dintr-un maxim de 30 de puncte si face parte cu acest scoring din categoria celor mai bune masini de pe piata din acest moment. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale masinii de spalat rufe, cititi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe.

7 comments:

George spunea...

Ce inaltime are masina de spalat cu tot cu sertar?

Admin spunea...

Cu tot cu sertar, 110 cm

Andrei spunea...

Panoul de comanda este pe touch-uri sau pe butoane

Anonim spunea...

Se poate renunta la sertarul de jos.

Admin spunea...

Panoul de comanda are butoane.

Admin spunea...

Nu se poate renunta lq sertarul de jos. Acesta este integrat masinii de spalat. Puteti opta in schimb pentru un model cu o capacitate mai mica cu 1kg si aceleasi caracteristici tehnice, care sa aiba dimensiunile uneo masini standard

Mihaela spunea...

Am achiziționat o mașină de spălat whirpool de 4 ani. Fix după 4 ani s a stricat. Mi au cerut la reparat suma de 5 milioane. Nu recomand marca whirpool. Menționez ca a fost scumpa, al 6 Lea simt clasa A+++. Nu merita Whirpool. Și mama mea tot Whirpool avea. Aceeași figura i a făcut.