13 aug. 2017

Pareri despre Whirlpool

Whirlpool este unul din cei mai mari producatori de electrocasnice, insa acest lucru nu inseamna neaparat ca vorbim despre cel mai bun producator, din punct de calitatii.  In general, la fel ca majoritatea producatorilor de electrocasnice si incorporabile, Whirlpool are categorii de produs in care exceleaza si altele in care mai sunt lucruri de imbunatatit, atat din punct de vedere tehnic, cat si din punct de vedere al fiabilitatii sau a raportului pret calitate, din punctul meu de vedere.

https://incorporabilepremium.blogspot.com/2017/08/pareri-despre-whirlpool.html


Pareri despre Whirlpool | Masini de spalat rufe

Whirlpool este cel mai mare producator de masini de spalat rufe, insa au existat game de produs care au avut probleme de fiabilitate, in general cele din catagoria entry level. Totusi gamele din 2016-2017 au prezentat o imbunatatire din acest punct de vedere. In cazul top loaderelor, am intalnit destul de multi utilizatori nemultumiti de faptul ca zona superioara, de sub panoul electronic, sau chiar capacul rugineste destul de repede, mai ales daca masina nu este intretinuta si recipientul de detergent nu este curatat regulat. Blocarea acestuia, inseamna pe de o parte ca detergenul nu se dilueaza in perioada de spalare, prelungind-se peste etapa de program de clatire, ceea ce inseamna ca rufele ies imbibate cu detergent, fie ca in timp, zona capacului rugineste. 
https://incorporabilepremium.blogspot.ro/search/label/masina-de-spalat-rufe-whirlpool

In ceea ce privesc masinile de spalat rufe cu incarcare frontala, mai ales in cazul gamelor ieftine, in perioada 2012-2014 am intalnit destul de multe cazuri in care masinile de spalat s-au defectat in perioada de garantie. Una peste alta, in cazul acestei categoriii de produs, Whirlpool ramane cel mai mare producator din lume, cu o preocupare in ceea ce priveste dezvoltarea tehnologiilor, mai ales in cazul motorului si a sistemului de transmisie, iar in ultimii ani, as spune "problema fiabilitatii" in cazul masinilor de spalat rufe a fost remediata. Raport pret calitate, bun spre foarte bun. Am evaluat principalele modele de masini de spalat rufe din gama producatorului american de electrocasnice, in sectiunea blogului Masini de spalat rufe Whirlpool.


Pareri despre Whirlpool | Aparate frigorifice

Aparatele frigorifice Whirlpool au in general compresoare ACC sau Embraco, compresoare medii atat din punct de vedere al costului cat si al fiabilitatii. Desi consider ca se face putin prea mult marketing pe al saselea simt si vorbim de o ambalare profesionista a unor caracteristici pe care le poti gasi si in cazul celorlalti competitori, existe frigidere care merita atentie, mai ales in cazul celor side by side. Gamele entry si middle level, nu ma impresioneaza din punct de vedere al caracteristicilor tehnice, aici referindu-ma la clasa de climatizare, capacitatea de congelare, presiunea de izobutan r600a, dar si a compresoarelor folosite, cu atat mai mult daca ma raportez la pret. Ceea ce este de admirat, din punctul meu de vedere, ar fi design-ul, un lucru la care Whirlpool a stat intotdeauna bine. Ar mai fi important si sistemul de filtrare al aerului, care se face folosind filtre de aer de la Microban, o companie specializata in sisteme de filtrare, companie care are in portofoliu inclusiv NASA.


Pareri despre Whirlpool |  Incorporabile

In cazul electrocasnicelor incorporabile, recunosc ca gamele din 2016 si 2017 m-au surprins placut, mai ales datorita unui foarte bun raport pret calitate, dar si pentru ca, in cazul cuptoarelor incorporabile, au introdus un sistem de autocuratare hidrolitic, pentru gamele din segmentul middle level, segment care avea pana atunci ca optiune peretii catalitici, pereti care erau consumabile si necesitau astfel costuri suplimentare, post vanzare pentru mentenanta. Mai multe informatii in acest sens puteti citi in articolul  Diferenta dintre piroliza si cataliza la cuptoarele incorporabile. Pe langa acest sistem de autocuratare, Whirlpool ofera tehnologii si o calitate foarte buna a gatirii la un pret foarte bun, fiind, cel putin in 2017, unul dintre cei mai buni producatori din acest punct de vedere pe segmetul middle level de cuptoare incorporabile. 

https://incorporabilepremium.blogspot.com/2017/08/pareri-despre-whirlpool.html

In ceea ce privesc plitele incorporabile pe gaz, plitele pe inox in general sunt bune, mai ales din punct de vedere a geometriei arzatoarelor dar si a gratarelor, ele fiind in piata si din punct de vedere al pretului, Whirlpool avand drept concurent direct, din punctul meu de vedere, pe segmentul de electrocasnice incorporabile pe Whirlpool si Beko. Plitele pe inductie sunt bune din punct de vedere al pretului, insa,  in cazul plitelor electrice cu incalzire pe zone de halongen, am gasit si clienti mai putin multumiti. Dar cum piata din tara noastra, in cazul plitelor, se bazeaza mai mult pe plitele cu alimentare pe gaz, Whirlpool este un jucator important si as recomanda cu incredere o plita pe inox pe gaz din gama producatorului american, cu atat mai mult cu cat am vorbi si de un inox ixellium. Mai multe informatii gasiti in sectiunea blogului Plite incorporabile Whirpool.

In ceea ce privesc hotele incorporabile, in cazul celor telescopice, o categorie ce a crescut exponential pe piata romaneasca, Whirlpool are un handicap in ceea ce priveste capacitatea de evacuare si este cam cu 10-20 la suta peste piata, din punct de vedere al pretului, raportat la performantele tehnice, din punctul meu de vedere. In ceea ce privesc, hotele decorative, fie ca vorbim de cele cu design cheminee, piramidale sau oblice, Whirlpool utilizeaza motoare cu turbina sau tubina dubla, ce au capacitati mari de evacuare si in general sunt foarte competitive. Am analizat si evaluat principalele modele de hote incorporabile din gama producatorului american de electrocasnice incorporabile in sectiunea blogului Hote incorporabile Whirlpool.

In concluzie, consider ca Whirlpool este unul din cei mai buni producatori de electrocasnice incorporabile, iar gama din 2017 este una foarte competitiva din punct de vedere al raportului pret calitate.

23 comments:

Andreea spunea...

Ce parere aveti despre uscatoarele de rufe Whirlpool?

Pareri despre masinile de spalat rufe Whirlpool spunea...

Eu am o parere foarte proasta despre Whirlpool in general dupa ce mi s-au stricat doua masini de spalat rufe in cinci ani de zile.

Pareri despre cuptorul pe gaz Whirlpool spunea...

am cuptor pe gaz Whirlpool si este foarte bun

Dan spunea...

Nu recomand. Eu personal am inca foarte mari probleme cu produsele lor. Nici la service si nici la reprezentanta nu am avut ascultare. Ganditi-va bine inainte de achizitie de la ei...

Anonim spunea...

De proasta calitate.Probabil ce nu trece de controlul de calitate din partea de vest,le trimit la noi.
Am cuptor electric WHIRIPOOL 6 SENSE la care am schimbat placa in timpul garanției si acum trebuie resetat f des.
Pluta inox de la aragaz si tratatele de proasta calitate.Am folosit produse adecvate de curățare de la început dar degeaba.
Asa ca nu recomand la nimeni să cumpere
Bani multi pt calitate proasta!

Unknown spunea...

Cele mai proaste produse , plita s-a spart in 2 săptămâni de la utilizare ( nu intra in garanție) iar mașina de spălat vase , stricata după 2 luni . Nu recomand

Anonim spunea...

Pe scurt, plită + cuptor achiziționate Octombrie 2018. De la Flanco. Online.
La maxim o lună de la achiziție plita s-a pătat singură pe sub geam.
Sună ciudat, așa e.

Într-un final, făcut sesizare la Whirlpool România, la recomandarea Flanco.
Pe 21 ianuarie 2019.
La câteva zile venit reprezentantul service Whirlpool pe Craiova, constatat, făcut poze, dat dreptate.
Zice dăm mail, așteptați.
Aștept până pe 21 februarie. Whirlpool tace chitic nici un semn.
Sun la ei de 5 ori, stați să căutăm stați să vedem.
Retrimis pozele cu plita etc.
Fac reclamație online la ANPC.
Pe la 16:30 mă sună Whirlpool: "Felicitări vi s-a aprobat înlocuirea geamului".
Nu mai are rost să vă spun că n-au dat nici un termen.
La 30 de minute mă sună și de la Panavideo - "S-a aprobat de la Whirlpool înlocuirea geamului așteptați că n-avem geam."

14 martie 2019 nici un semn.

Sunat de 2 ori la ei, la fel așteptați să vedem că tehnicu n-a răspuns la mail etc.

La al doilea apel, la o oră de la primul, replică de la tănțica de la telefon "aaaa uitați că a răspuns tehnicul acum, nu e geamul disponibil în Italia".
După 50 de zile, nici un răspuns concret nimic eu așteptam ca un fraier ca un lache. Pe banii mei, vorba lu Smaili.


Acum că m-am răcorit povestind, nu luați nimic de la gunoaiele ăstea de la Whirlpool.
O să aveți cele mai de rahat servicii de garanție posibile.

E un avertisment prietenesc.


Anonim spunea...

Calitatea produselor este execrabila. Plita"antiamprenta" este doar pentru reclamă se pătează foarte repede la fel de repede se zgârie cu toate produsele de curățare de bună calitate. Dar...... cuptorul Whirlpool AKZM 6570 IXL este cireașa de pe tort în mai puțin de 2 ani de l-am achiziționat nu mai răspunde la comenzi,sunat la Whirlpool(03.12.2018) pentru demararea procedurii de service de 3 ori. Nici până la data de 08.04.2019 nu a fost remediata defecțiunea . Aștept soluția de la Anpc Ilfov. Sunt niște panarame cei de la Whirlpool. Subscriu feriți-vă să achiziționați produse Whirlpool, tot un sfat prietenesc.

Anonim spunea...

Si noi am cumparat un cuptor akp228 si sub geam a rugi it efectiv fara. Sa fi facut noi ceva. Se mananca acea substanta cu ce este dat. Cei de la whirlpool nu vor sa ne ajute. Niste neprofesionali

Anonim spunea...

In Luca Februarie am cumpărat din Media Galaxy un cuptor Whirlpool 6 Sense , am plătit pe el vreo 1400 lei la reducere . L-am adus acasă l-am folosit de maxim 4 ori și a început sa dea eroare F4 . Sun la ei îl trimit in service, după o săptămâna e gata îl aduc acasă și tot eroarea F4 . Acum îl duc in service din nou și schimba placa de baza . Bai frate unde ma pot plânge ? Plătesc atâția bani pe cuptor sa stau cu el prin service ? Nu mi se pare normal . Whirlpool o firma de doi lei , nu recomand la nimeni .

Anonim spunea...

Mare firma dar din pacate cele mai proaste electrocasnice!! Vi se pare normal ca dupa cumpararea unei plite " FARA GARANTIE" pentru ca garantía este doar un cuvant in plus pentru a prosti lumea..asa..la nici 2 luni de folosinta a plitei mi s-a spart pur si simplu s-a facut bucati, dupa 2 saptamani de dat telefoane ( care nu sunt gratuite) la Bucuresti a venit si tehnicul sa constate ca plita este sparta si ca ma costa alti 800 de lei pentru alta noua, draga Firma de rahat asa pacaliti pe toata lumea? Sunteti de Toata Jena si de Toata Rusinea, macar explicati la omul de rand pe ce arunca banii...sunteti de tot Rahatul firma de Cacat, caci lumea se indatoreaza pe la banci sa isi poata cumapara un lucru cum trebuie, nu va ganditi si la asta? Sper sa dati FALIMENT cat de curand cu inselatoriile voastre Nemernicilor !!!

Admin spunea...

@ Anonim - Plita sparta
Daca plita este sparta din cauza utilizatorului, socuri fizice, producatorul nu este responsabil. Acelasi lucru se intampla cu orice produs pe care-l achizitionati. Daca plita s-a defectat din pricina unui defect tehnic, atunci stim ca producatorul prin furnizor isi asuma responsabilitatea.

Constatarea se face de catre service-ul autorizat, iar daca acesta constata ca plita s-a spart din pricina unui soc fizic independent de vreun defect tehnic, acesta nu poate decide inlocuirea produsului. Puteti oricand sa apelati la ANPC. Acest blog nu are nicio legatura cu Whirlpool iar opiniile sunt independente de vreun interes de promovare al acestui brand

Unknown spunea...

Buna ziua ,
Produsele Wbirlpool sunt de proasta calitate ,Am cumparat in martie plita si cuptor Whirlpool si ambele s au stricat,quartul de la plita merge permanent nu se mai opreste,cuptorul eroare soft deci nu maipoate fi folosit

De o luna de zile ma plimbă de la Ana la Caiafa Si surpriza service-ul de la Gaesti osi bate joc de clienti .
In individ bolnav mintal care te injura ca la usa cortului .
Nu recomand produse Wbirlpool ,Produsele si t g proaste iar sistemul de garantie jalnic .

IONIȚĂ ILIE spunea...

Am cumpărat un cuptor marca Whirpool, când l-a adus acasă și l-am despachetat surpriză...........ușa strâmbă. Am făcut retur și produsul schimbat ( cuptor electric marca whirpool) a sosit TOT CU UȘA STRÂMBĂ.
Cred că am luat o mare plasă cumpărând produse din această marcă.Părerea mea personală este că am plătit marca nicidecum calitatea produsului?!?!. Un preț foarte mare plătit pentru un produs făcut pe bandă rulantă, fără a da atenție la detalii. Cred că ieșeam mai in avantaj dacă cumpăram produsul de la o firmă pe care Whirpool o consideră mai inferioară. Cred că acele firme își dau tot interesul pentru client, nu sunt plictisiți ca alții.
Un prieten m-a certat că, de ce nu l-am întrebat detalii despre produsul cuptor electric marca Whirpool , are și el un cuptor ca al meu și îi curge pe la garnitura de la ușă?!?! Deocamdată l-am instalat , imi este și frică să-l pun în funcțiune, nici nu știu la ce să mă aștept!?!?
M-a dezamăgit total produsul achiziționat de la Whirpool.

Unknown spunea...

Sunt stupefiata!Am cumpărat în urmă cu doi ani un cuptor cu autocuratare prin piroliza.Nu am folosit această funcție până acum și mai bine nu o făceam,pentru că nu mai pot beneficia de garantie. În momentul în care temperatura programului a ajuns la maxim, geamul interior s-a spart în mici bucățele. Evitați produsele Whirpool!

Anonim spunea...

acelasi lucru am patit si eu cu un cuptor AKZ9 6230S cand a ajuns la temperatura de coacere pizza sa spart geamul interior in bucatele mici Whirpool firma de tot kktul...

Silvia Sima spunea...

Am cumparat o masina de spalat vase marca Whirpool , am folosit-o de cateva ori si bineanteles ca s-a stricat. A venit reprezentul de la service-ul din Gaiesti , a luat masina , a doua zi mi-a adus-o acasa. Cica reparata. Am pornit-o si am constatat ca este mai defecta . Am fat zeci de tel si la service si la reprezentanta sa vina din nou sa vedem care este problema.. Dl de la service a invocat el un motiv cum ca defectiunea este din cauza tensiuni. Verficat si asta , nici o problema. Dupa indelungi milogiri au venit din nou si au ridicat masina. Seara mi-au spus ca masina merge. Am spus ca vreau sa vad personal asta ... SURPRIZA !! Dl de la service( ACCINST) Gaiesti , mi-a adus injurii si mie si sotului meu si bineanteles nu dorestebsa imi adica produsul acasa. Pt Whirpool !! Asta le oferiti clientilor? Oameniiplatesc produsele pe care le achizitioneaza de la firma asta cu renume!? DLe oferiti gratis cumva!?

Anonim spunea...

Am achiziționat o combină frigorifica Indesit care avea 2 ani garantie si 8 ani de viata a mea sa dus dupa 3 ani.Firma Whirpool are electrocasnice care le folosesti doar cat au garăntie.

Anonim spunea...

Am cumpărat o plita Whirlpool de sticla pe data de 29.07.2020 s
i azi 22.03.2021 sa spart este groaznic și spun că sticla nu e in garanție
Modelul: Whirlpool GOS6415/NB ocoliți modelul

Unknown spunea...

Am cumpărat un aragaz cu cuptor electric marca Whirpool model ACMT6332,arzătoarele au funcționat dar cuptorul electric la prima folosire după 10-15 minute geamul din interiorul cuptorului s-a spart, nu am apucat să gătesc o dată la el.Am făcut sesizare la Altex magazinul de unde l-am cumpărat mi-a dat 2 nr de telefon să sun pentru service, am sunat, domnii care au răspuns au spus că nu sunt în baza de date si oricum să aștept până după sărbătorile de Paște, am sunat și la Whirpool, acolo operatoarea mi-a înregistrat cererea si mi-a spus că geamul nu are garanție, că trebuie să îl plătesc. Mi se pare o bătaie de joc nu este corect să suport plata înlocuirii neamului si montajul. Produsul a avut hibe din montajul din fabrică?? Nu îți dă răspuns nimeni??!! Bătaie de joc, la adresa cumpărătorului! Nu recomand să cumpărați acest produs, veți avea bătaie de cap, nu recomand produsele Whirpool!

Vlad Aneta spunea...

Nu recomand nici combina frigorifica ...
La 4 luni de la achizitionare , m-am trezit cu aer cald in interiorul ei si cu mancarea stricata. Am sunat la reprezentanta, a venit un domn dupa vreo cateva zile ...
Mi-a schimbat o piesa, dupa care a mai functionat fix un an ,problema fiind aceeasi.
Suna la reprezentanta, asteapta DOMNUL, schimba piesa cu problema etc.
Au scapat repede de noi ptr ca in curand garantia a expirat iar eu nu am folosit acea combina nici macar 2 ani.
21.07.2021

Vlad Aneta spunea...

aa...am uitat sa mentionez brandul...
cred k se-ntelege : WHIRPOOL - ocoliti-l !

Angelescu Viorica Gabriela spunea...

Buna ziua. Sunt total dezamagit de aceasta firma, dar mai ales de service(Astoria Buzau). De un an nu reuşesc să repar cu ei apriderea la plită şi de 2 luni nu-mi repara uşa la cuptor. Am facut apel de mai multe ori la call center, dar in zadar! In vecii vecilor nu mai cumpar aceste produse de la ei si nici Dvs nu va recomand !!!
20.10.2021 Patarlagele-jud.Buzau