5 mar. 2017

Cea mai buna plita pe gaz in 2017 - TOP10 in functie de pret

Sfarsitul anului 2016 a insemnat o schimbare a majoritatii gamelor de electrocasnice incorporabile, asa ca in anul 2017 avem de-a face cu modele noi, iar daca ar fi sa compar cu gama din 2016 pot spune ca putem vorbi de un mai bun raport calitate pret in cazul noilor game. Voi enumera mai jos cateva dintre cele mai bune plite incorporabile pe gaz din 2017, in urma evaluarii IP Scoring, evaluare ce tine cont de principalele criterii de alegere ale plitei incorporabile pe gaz, criterii pe care le puteti citi in articolul Cum aleg plita incorporabila pe gaz. Voi marca asadar cele mai bune plite pe gaz in functie de pret.

Cea mai buna plita pe gaz pana in 500 de lei Hansa - BHGI62138

CEA MAI BUNA PLITA INCORPORABILA HANSA
Bugetul de 500 de lei este unul pe care il consider minim pentru o plita incorporabila, pret sub care in general nu gasiti plite cu gratare din fonta sau gasiti plite incorporabile cu aprindere la doua maini, modele mai problematice in ceea ce priveste fiabilitatea, aprindere pe buton separat pe scanteie fiind mai defectuosa decat cea integrata pe buton. Plita incorporabila pe ga Hansa BHGI62138 este un model nou si are arzator WOK, gratare din fonta si un inox bun. Geometria arzatoarelor cat si a gratarelor, care sunt alcatuite din doua bucati sunt bune si permit utilizarea acestei plite inclusiv pentru gatit intensiv. Mai multe informatii gasiti in articolul de prezentare a plitei. Va recomand si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil in 2017.


Cea mai buna plita pe gaz pana in 600 de lei - Whrilpool 351

CEA MAI BUNA PLITA WHIRLPOOL
Cea mai accesibila ca pret plita incorporabila pe gaz cu gratare din fonta din gama producatorului american de electrocasnice, Whirlpool 351 este recomandarea noastra pentru cei ce doresc o plita cu design modern si care in acelasi timp sa nu fie foarte scumpa. Desi fata de modelul anterior, Whirlpool 351 nu are arzator Wok, aceasta poate fi o optiune preferabila celor ce doresc un branding mai renumit, desi inclusiv Hansa are un branding bun pe incorporabile, ce-i drept insa nu la fel de renumit ca Whirlpool. Oricum, ambele variante, a caror preturi nu difera foarte mult sunt optiuni bune per total. Geometrii bune ale gratarelor in ambele variante, o geometrie mai buna in schimb a arzatoarelor in cazul celei de la Hansa.

Cea mai buna plita pe gaz pana in 700 de lei - Electrolux EHG6343BOX


CEA MAI BUNA PLITA ELECTROLUXCu siguranta plita incorporabila Electrolux EHG6343BOX va fi si in 2017 una din cele mai vandute plite incorporabile pe gaz din gama producatorului suedez de electrocasnice. O recomanda o geometrie impecabila a arzatoarelor si a gratarelor, niste gratare din fonta in aliaj foarte bine finisate si putin poroase, bineinteles aprindere electrice integrata pe buton si supapa de siguranta termocuplu pentru gaz, doua caracterisitici care se gasesc atat la modelele anterioare cat si la cele care vor urma acestui top, nu voi mai reveni la ele intrucat le consider caracteristici de bun simt pe care ar trebui sa le aiba orice plita in 2017. Arzator WOK, design slim, inox de buna calitate, o plita completa in doua cuvinte. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Cea mai buna plita pe gaz pana in 800 de lei - Whirlpool Ixelium GMA6422 IXL

CEA MAI BUNA PLITA PE GAZ WHIRLPOOLDesi s-ar putea sa fiu considerat fan Whirlpool, avand in vedere ca deja avem doua modele de plite incorporabile alese drept cele mai bune plite incorporabile in pragurile de pret de mai sus, chiar nu este asa, insa caracteristicile tehnice si raportul bun calitate pret, ma face sa le scot in evidenta. Vorbim acum de o plita cu un inox special, realizat de italienii de la Ixelium, un inox mai rezistent la amprentare si la uzura mecanica. Nu trebuie sa va imaginati insa ca scapati de amprente, nu exista pana in acest moment pe piata, un inox antiamprentare pentru plite. Exista pentru cuptoare si hote, un inox tratat antiamprentare cu ajutorul unui strat foarte fin de lac special, insa acest strat nu ar rezista la uzura mecanica si din acest motiv nu avem si pe plite. Asadar totul tine in ceea ce priveste calitatea inoxului la plite de compozitie si polisare, iar aici Whirlpool GMA6422IXL sta foarte bine, la aceasta plita gasim astfel unul din cele mai bune inoxuri de pe piata. Arzator WOK, geometrie buna a arzatoarelor si a gratarelor, insa o fonta putin cam poroasa asa cum gasim in general la plitele cu gratare din fonta la producatorul american de electrocasnice.

Cea mai buna plita pe gaz pana in 900 de lei - Samsung NA64H3040BS/OL

CEA MAI BUNA PLITA INCORPORABILA PE GAZ SAMSUNGDesi producatorul coreean de electrocasnice nu era renumit acum 5-6 ani pentru electrocasnice incorporabile, investitiile masive in aceasta linie au facut din Samsung unul din cei mai tari competitori de pe piata, din punct de vedere al raportului calitate pret. Desi in cazul plitelor, pot sa spun ca pana la acest model Samsung nu a reusit lucruri extraordinare, facand in general un compromis ori la capitolul functionalitate pentru un plus la design, ori invers. Modelul Samsung NA64H3040BS/OL face diferenta si se remarca printr-o geometrie foarte buna, un inox bun si niste gratare foarte bine fixate. Geometrie buna atat a gratarelor cat si a arzatoarelor, o plita foarte buna din punct de vedere al raportului pret calitate. Arzator WOK, un design modern, ergonomic, slim, o plita fara buna.  Am evaluat principalele categorii de produse Samsung in articolul Pareri despre Samsung.

Cea mai buna plita pe gaz pana in 1000 de lei Whirlpool GMF7522IXL

CEA MAI BUNA PLITA INCORPORABILA PE GAZDin nou Whirlpool, de aceasta data o plita de 70 de cm, cu o geometrie extraordinara, geometrie ce are ca element compozitional de baza arzatorul WOK pozitionat central, fapt ce permite o utilizare foarte practica si in acelasi timp o eliminare mai buna a aburului si mirosului, avand in vedere ca arzatorul cu cea mai mare putere calorica este pozitionat exact in axul hotei, fie ca vorbim de o hota de 60 de cm sau mai mare, acestei plite putandu-i-se asocia inclusiv o hota de 60 de cm, cu conditia ca aceasta sa aiba o capacitate mai mare de 450-500 de metri cubi pe ora. Inoxul de buna calitate, acelasi inox Ixelium despre care am vorbit si la plita anterioara de la Whirlpool, o plita cu un foarte bun raport calitate pret.



Cea mai buna plita pe gaz pana in 1100 de lei - Hotpoint PK640RGH

CEA MAI BUNA PLITA INCORPORABILA HOTPOINTHotpoint sau vechiul Ariston care a tinut topurile in ceea ce priveste designul si eficienta plitelor incorporabile pe gaz, nu avea cum sa lipseasca din topul celor mai bune plite incorporabile pe gaz in 2017. Vorbim de o plita pe 60 cm, cu o geometrie destul de rara pe piata, insa foarte buna, cu arzatorul WOK foarte bine pozitionat, o geometrie ireprosabila a gratarelor care asigura o planeitate foarte buna si totodata sunt foarte stabile. Cu un arzator WOK foarte puternic, un design fluid, modern, plita incorporabila pe gaz Hotpoint PK640RGH este una din cele mai elegante plite incorporabile de pe piata in acest moment. Cu caracteristici tehnice ireprosabile, un design unic, aceasta plita este cea mai buna alegere pentru cei interesati in acelasi timp de functionalitate si estetica.


Cea mai buna plita pe gaz pana in 1200 de lei - Bosch PPP616B91E

Deja incepand de la acest pret, ne indreptam din segmentul middle, catre cel premium  high end. Avem asadar, o data cu plita incorporabila Bosch PPP616B91E primul model de plita din topul celor mai bune plite incorporabile din 2017, care este pe finisaj de sticla in composit. O plita care, pe langa plusul evident in ceea ce priveste estetica, este o plita care are gratarele foarte bine fixate de suprafata plitei, cea mai des intalnita problema in cazul plitelor pe sticla. Producatorul german ne demonstreaza ca stie sa rezolve aceasta problema, aceasta plita avand pe langa aceasta caracteristica o geometrie buna a arzatoarelor si una foarte buna a gratarelor, care au o foarte buna planietate si sunt realizata dintr-o fonta de foarte buna calitate. Prin urmare nu toate gratarele din fonta sunt la fel de bune, in general conteaza compozitia si procentul de fonta din care acestea sunt realizate precum si modul in care ele sunt finisate.

Cea mai buna plita pe gaz pana in 1500 de lei - AEG HG694340NB

CEA MAI BUNA PLITA INCORPORABILA PE GAZ AEGAcum, spre finalul topului, parca vine randul principalilor producatori germani de electrocasnice sa iasa in evidenta cu modelele lor. Din punctul meu de vedere producatorul german de electrocasnice incorporabile premium AEG, parte a grupului suedez de electrocasnice Electrolux este singurul capabil sa concureze in ceea ce priveste fiabilitatea si calitatea produselor Miele, iar acest producator apare in topul nostru cu o plita, care, desi nu este ce-i drept nici foarte ieftina, este totusi accesibila comparativ cu o plita incorporabila de la Miele. AEG HG694349NB se diferentiaza insa prin calitatea suprafetei, care este vitro ceramica, deci are in compozitie atat sticla cat si ceramica, ceea ce face ca aceasta plita sa fie mai rezistenta uzurii mecanice. O geometrie ireporsabila si o fixare foarte buna a gratarelor, o plita premium, pentru o bucatarie moderna high end.


Cea mai buna plita pe gaz pana in 1600 de lei - BOSCH PCS7A5B90

Vorbim din nou de o plita fabricata in Germania, respectiv una din noua gama de electrocasnice incorporabile propuse de Bosch. Cu o latime de 75 de cm Bosch PCS7A5B90 se remarca printr-o geometrie buna a arzatoarelor, gratare din fonta foarte bine realizate, dintr-o fonta foarte buna, lucru intalnit de fapt la toate plitele pe gaz de la Bosch. Aceasta plita se recomanda celor care-si doresc in acelasi timp o plita premium si una la care sa se gateasca intensiv.



Va recomand si:

8 comments:

Rares spunea...

As fi vrut sa vad si o plita Miele,care este cea mai buna plita de la Miele

Cea mai buna plita pe gaz in 2017 spunea...

plita cu inductie cuptor electric plita incorporabila aragaz ieftin plita pe gaz aragaz electric plita electrica cuptor electric incorporabil plita inductie plite incorporabile plita aragaz plite electrice aragaze ieftine cuptor incorporabil pe gaz aragaz cu cuptor electric plita gaz cuptor incorporabil gaz cuptor electric pret cuptoare incorporabile pe gaz plita vitroceramica cuptoare electrice incorporabile plite si cuptoare incorporabile plita electrica pret cuptor pe gaz plita electrica cu inductie aragaz cu plita incorporabile plita plita incorporabila gaz plita cu inductie pret emag cuptor electric plite incorporabile pe gaz plita hansa plita electrica 2 ochiuri cuptor electric emag plita si cuptor pachet plita si cuptor plita pe gaz emag plita si cuptor incorporabil aragaz incorporabil aragaz pe gaz plita electrica 1 ochi plita electrica incorporabila emag cuptoare electrice plita bosch cuptor electric cu plita cuptor electric beko plita electrolux oale inductie cuptor gaz plita inductie 1 ochi plita inductie pret plita cu gaz plita si cuptor electric aragaz cu cuptor electric si plita pe gaz plita gaz 2 ochiuri plita gaz incorporabila plita incorporabila whirlpool emag cuptoare incorporabile plita mixta aragaze electrice plita si cuptor pe gaz plita electrica emag cuptor cu inductie aragaz cuptor electric aragaz cu inductie plita pe inductie aragaz electric pret plita pe gaz si cuptor electric cuptor electric forum plita inductie 2 ochiuri cuptor si plita plita pe gaz incorporabila cuptor si plita incorporabile emag plita electrica cuptor cu plita aragaz inductie emag incorporabile plita pe gaz ieftina plita emag vase pentru plita cu inductie plita incorporabila bosch plita cu inductie consum emag plite plita cu inductie forum cel mai bun cuptor electric aragaze mixte cel mai bun aragaz cel mai bun cuptor incorporabil plita cu inductie emag oale pentru plita cu inductie cuptor electric sau pe gaz cele mai bune aragaze cat consuma un cuptor electric plita si cuptor incorporabile ieftine plita altex

Mirel spunea...

Ce parere aveti despre plitele pe sticla Hansa?

Cea mai buna plita incorporabila spunea...

cuptor electric cuptor incorporabil plita cu inductie cuptoare electrice plita pe gaz aragaz plita electrica cuptoare incorporabile cuptor electric incorporabil plita inductie plite incorporabile plite electrice aragaz ieftin cuptor incorporabil pe gaz aragaz electric plita gaz cuptor incorporabil gaz plita incorporabila aragaze hota telescopica cuptor electric pret cuptoare incorporabile pe gaz cuptor electric mic cuptoare electrice incorporabile hota incorporabila plite si cuptoare incorporabile plita electrica pret cuptor pe gaz plita electrica cu inductie aragaze ieftine aragazuri incorporabile aragaz cu cuptor electric plita incorporabila gaz plita cu inductie pret electrocasnice incorporabile cuptor electric hansa plite incorporabile pe gaz cuptor cu microunde incorporabil plita si cuptor pachet plita si cuptor aragaz electrolux aragaz hansa plita si cuptor incorporabil cuptor incorporabil electric hote incorporabile aragaz incorporabil plita aragaz cuptor microunde incorporabil plita vitroceramica plita electrica incorporabila aragaz inox cuptor electric cu plita masina de spalat vase incorporabila cuptor gaz cuptor cu convectie plita inductie pret plita cu gaz plita si cuptor electric frigidere incorporabile cuptoare electrice mici cuptor electric bosch cuptor pe gaz incorporabil aragaz pret cuptor gaz incorporabil plita gaz incorporabila cuptor hansa plita incorporabila whirlpool plita pachet cuptor si plita pachet plita si cuptor incorporabil cuptor electric cu convectie pachet cuptor plita hota plita si cuptor pe gaz emag cuptor electric pachet plita si cuptor incorporabil pe gaz plita hansa plita electrica 2 ochiuri cuptor electric altex cuptor electric emag cuptor electric electrolux plita pe inductie plita pe gaz si cuptor electric aragaz metalica cuptor convectie cuptor electric whirlpool cuptor incorporabil hansa cuptor incorporabil whirlpool pachete incorporabile cuptor si plita masina spalat vase incorporabila plita pe gaz incorporabila cuptor si plita incorporabile plita whirlpool cuptor cu plita plita gorenje aragaz pe gaz cuptor whirlpool plita electrica 1 ochi aragaz mixt cuptor cuptor gorenje oferte aragaz plita pe gaz ieftina pachete plita cuptor hota emag cuptoare electrice cuptor incorporabil bosch plita bosch plita incorporabila bosch altex cuptor electric cuptoare electrice altex cuptor bosch

Cea mai buna plita pe gaz spunea...

cuptor electric beko aragaz cu 2 ochiuri plita electrolux mini cuptor electric cuptor electric gorenje plita inductie 1 ochi cel mai bun cuptor electric aragaz beko inox cuptor electric arctic pret aragaz cuptoare cuptor electrolux altex incorporabile cuptor beko cuptor incorporabil beko aragaz domo aragaz cu cuptor electric si plita pe gaz cuptoare electrice emag cuptor incorporabil gorenje cuptor electric albatros cuptor microunde plita gaz 2 ochiuri plita incorporabila hansa aragaz 2 ochiuri plita beko aragaz samus cuptor franke emag cuptoare incorporabile plita mixta plita fonta aragaze preturi cuptor electric samsung aragaze electrice plita electrica emag cuptor electric cu rotisor cuptor electric sau pe gaz cuptor cu inductie cuptor incorporabil electrolux aragaz cuptor electric aragaz cu inductie aragaz 5 ochiuri cuptor electric flanco aragaz electric pret emag plite si cuptoare cuptor electric dedeman cuptor electric forum aragaz ariston plita inductie 2 ochiuri emag plite si cuptoare incorporabile grill aragaz gratar aragaz hansa aragaz microunde incorporabil masina de spalat vase gratar cu gaz cuptor cu microunde cuptor arctic emag plita electrica masina de spalat aragaz whirlpool plita arctic masina spalat vase combina frigorifica hota bucatarie masina de spalat rufe cuptor electric franke aragaz inductie grill electric electrocasnice teka plita electrica altex aragaz cu plita aragaz franke vase pentru plita cu inductie aragaz arctic plita cu inductie consum plita pe gaz altex aragaz zanussi altex cuptoare incorporabile plita si cuptor incorporabile ieftine hansa cuptor aragaz ldk plita electrica dedeman plita samsung pret cuptor cu microunde emag cuptor incorporabil cuptor electric samus altex plite si cuptoare cuptor cu microunde ieftin cel mai bun aragaz plita altex aragaz fara cuptor cel mai bun cuptor incorporabil plita cu inductie emag aragaz gorenje cuptoare incorporabile emag cuptor microunde ieftin plita teka masini de spalat ieftine dimensiuni cuptor incorporabil oale pentru plita cu inductie plita pe gaz emag service electrolux cuptor teka plite incorporabile altex masina de spalat rufe incorporabila altex cuptoare si plite arzatoare pe gaz masina de spalat beko cuptor cu halogen gratar gaz emag plite oale inductie cuptoare incorporabile altex cuptor rustic altex plite aragaz indesit cele mai bune aragaze plita pe gaz dedeman emag cuptoare combine frigorifice no frost cuptor electric incorporabil emag plita franke pachet plita si cuptor emag cat consuma un cuptor electric emag aragaz electric plita fonta dedeman cuptor cu aburi incorporabile emag bosch ppp616b91e cuptor emag masina de spalat rufe cu uscator

Andrei Popescu spunea...

Eu am o plita ariston hotpoint si am avut probleme la aprinderea electrica pe perioada garantiei. Dupa ce s-a reparat, nu am mai avut necazuri cu ea si au trecut deja 4 ani.

Anonim spunea...

Avem o plita pe sticla Hansa,se sgirie foarte usor
Sincer sa fiu as investi ceva mai mult pentru o calitate mai buna.
All the best!

Camil G spunea...

Eu am optat pentru o plita bosch care are gratare din fonta si este din sticla. Se curata foarte usor insa daca nu esti atent se poate zgaria usor cu gratarele din fonta atunci cand ti le montezi.