10 ian. 2017

Hota telescopica Bosch DFM064W50

Noua gama de electrocasnice incorporabile ale producatorului german Bosch, vine cu un nou model de hota telescopica Bosch DFM064W50. Aceasta hota nu creste foarte mult in ceea ce priveste capacitatea de evacuare, comparativ cu modelul anterior, insa arata mai bine, este mai bine finisata, iar sistemul de iluminare care folosesc doua becuri spot light, fata de doua becuri cu halogen care ofereau o lumina palida disipata. Sistemul de iluminare spot light cu care vine noua hota Bosch DFM064W50 ofera o lumina directionala, mult mai eleganta si care pune in evidenta atat hota, cat si plita pe care o deserveste. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Va recomandam articolul Cea mai buna hota telescopica - TOP 5 in functie de pret.
Ca si in cazul modelului anterior, model ca a stat pe piata aproape 5 ani, producatorul german prefera sa foloseasca un sigunr motor, cu o putere nominala mai mare ce-i drept, motor ce permite o capacitate de evacuare de 400 de metri cubi, putin mai mult decat modelul anterior, deci un plus la capitolul capacitate de evacuare pentru Bosch DFM064W50 si totodata o capacitate de absortie mai mare decat media hotelor telescopice de pe piata, chiar si cu doua motoare. In ceea ce priveste raportul calitate pret, aici Bosch a stat putin mai sus decat piata, mai mult datorita branding-ului care totodeauna se pozitioneaza asa, insa la capitolul hote incorporabile, consider ca nu este justificata o astfel de pozitionare. 

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil BOSCH.
Asa ca as considera hota incorporabila telescopica Bosch putin cam scumpa, daca este sa pun in paralela caracteristicile tehnice si sa ma uit si la ce se intampla la producatorii concurenti. Insa as spune ca Bosch s-a pozitionat mai bine pe piata in cazul cuptoarelor incorporabile, asa ca daca doriti un set complet de cuptor, plita si hota Bosch, pe de o parte pierdeti, pe de alta castigati, una peste alta, un set complet de incorporabile este in piata. Pentru informatii detaliate privind criteriile complete de alegere ale hotei, va recomand articolul Criterii alegere hota incorporabila.

Va recomandam si articolul Cea mai buna plita incorporabila BOSCH.


Filtrele metalice de la Bosch sunt si au fost intotdeauna de buna calitate. Acestea sunt lavabile si nu necesita inlocuire cu conditia sa fie intretinuta conform instructiunilor din manualul de utilizare. Va recomand totusi sa curatat filtrele metalice mai mult pe partile din spate, astfel incat partea din fata, cea vizibila sa nu fie afectata din punct de vedere al planeitatii. Mai este si varianta, pentru cei care au posibilitatea sa le spele in masina de spalat vase, fapt ce ar preveni orice deformare a filtrelor. In ceea ce priveste nivelul de zgomot, cei 68 de dB(A) sunt putin cam mult, hota fiind usor zgomotoasa, usor peste media nivelului de zgomot fata de ce gasim la Electrolux si Gorenje, principalii competitori in ceea ce privesc hotele telescopice, din punctul meu de vedere. Hota incorporabila Bosch DFM064W50 se poate adapta la nevoie si pentru recirculare, insa filtrele de carbon sunt destul de scumpe.


Va recomandam totodata si articolul Pareri despre electrocasnicele BOSCH.

Evacuarea hotei Bosch DFM064W50 se poate face la alegere utilizatorului pe 120 sau 150 de mm, hota avand inclusa in pachet si reductia de la 150 la 120 de mm, asa ca nu veti mai avea nevoie decat de burlan, un accesoriu ce se cumpara intotdeauna separat. Pentru informatii complete privind folosirea hotelor pe recirculare, va recomandam articolul Hota fara recirculare sau hota cu recirculare, avantaje si dezavantaje.

4 comments:

Alexandra Maria spunea...

Care este lungimea maxima a unui burlan care sa se poata monta la hota incorporabila Bosch DFM064W50? As avea nevoie de 3 metri si as dori sa stiu daca pot sa folosesc aceasta hota.

Admin - lungime burlan spunea...

Da, se poate monta un burlan de 3 m fara a pierde din performantele tehnice ale hotei.

Alex spunea...

Care este cea mai ieftina hota incorporabila telescopica de la bosch. Am nevoie pentru o bucatarie mica, nu ma intereseaza puterea ci mai degraba sa se potriveasca cu cuptorul si plita pe care le-am cumparat de la Bosch.

Unknown spunea...

am achizitionat aceasta hota, si nu stiu cum sa o fac sa functioneze pe recirculare, nu am conditii de evacuare.
Multumesc