30 ian. 2017

Gorenje BHP623E10X | Hota telescopica 330m3/h

Hota incorporabila telescopica Gorenje BHP623E10X face parte din noua gama de electrocasnice incorporabile, propusa de producatorul sloven Gorenje, pentru anul 2017. Aceasta gama se remarca printr-un bun raport calitate pret, asa cum ne-a obisnuit Gorenje in ultimii ani, dar si printr-o atentie mai mare in ceea ce priveste estetica, noua gama de hote telescopice avand o linie de design si mai moderna decat cea anterioara, gama ce a propus pietei europene, cea mai vanduta hota telescopica de pe piata, respectiv Gorenje DF6116E.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna hota telescopica - TOP5 in functie de pret. In ceea ce priveste raportul calitate pret, atunci cand vorbim de Gorenje BHP623E10X putem spune ca acest model are un raport bun spre foarte bun, mai ales daca sunteti interesat si de o hota telescopica care sa arate bine, nu doar sa fie buna. Pretul corect al hotei telescopice Gorenje BHP623E10X este in jurul a 400 de lei. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.


Gorenje BHP623E10X - filtre metalice lavabile - clasa A de eficienta a filtrarii

Un alt plus este dat de inlocuirea clasicelor becuri cu halogen cu becuri spot light, becuri ce pun mult mai bine in valoare atat hota cat si plita pe care o deserveste, iar pe de alta parte sunt mai economice cu 50% si lumineaza mult mai bine. Filtrele de grasime ale hotei telescopice Gorenje BHP623E10X sunt si ele imbunatatite, fiind mai dense si mai rezistente la uzura mecanica, ceea ce inseamna ca isi vor pierde mai greu din planeitate, o data cu curatarile succesive. In general, daca sunt respectate instructiunile de utilizare si intretinere, durata de viata estimata a fitrelor de grasime, care sunt metalice si prin urmare lavabile, ar trebui sa se suprapuna cu durata de viata estimata a hotei telescopice Gorenje BHP623E10X.


De la sfarsitul anului 2016, hotele vin acum si cu o certificare privind eficienta luminarii si a calitatii de filtrare a filtrelor, iar hota telescopica Gorenje BHP623E10X este clasificata in clasa A de eficienta pentru ambele criterii. O confirmare in plus privind calitatea hotei Gorenje BHP623E10X. In ceea ce priveste capacitatea de evacuare, cei 328 de metri cubi pe ora, clasifica hota Gorenje BHP623E10X in categoria hotelor de putere medie si este recomandabila bucatariilor de pana in 10 metri patrati sau 25 de metri cubi. Daca aveti o bucatarie mai mare, puteti opta pentru modelul cu doua motoare si cu o capacitate de absortie mai mare, de 618 de metri cubi pe ora, modelul Gorenje DF6135X.

Gorenje BHP623E10X - design modern, inox de foarte buna calitate

In general hotele telescopice urmaresc o linie moderna de design, ele fiind prin constructie ergonomice. Conteaza insa si calitatea luminarii, atentia la detaliile privind finisajele precum si calitatea inoxului, la toate cele trei criterii, hota Gorenje BHP623E10X sta foarte bine. In situatia in care utilizatorul nu poate monta burlan de evacuare, hota Gorenje BHP623E10X se poate adapta si pentru recirculare, insa va mai avea nevoie de un filtru de carbon, filtru care se cumpara separat de la orice service autorizat Gorenje. Pentru mai multe informatii in acest sens va recomand articolul Hota fara evacuare sau hota cu recirculare, avantaje si deavantaje. Hota telescopica Gorenje BHP623E10X are evacuarea pe burlan de 150 de mm, insa aceasta se poate adapta si la 120 de mm, cu ajutorul unei reductii care se gaseste in magazinele de bricolaj, cum ar fi BricoDepot sau la orice service autorizat Gorenje. De cele mai multe ori aceasta reductie se gaseste si intr-un kit complet de montare a hotei incorporabile. Acum, eficienta de absortie este bineinteles influentata si de distanta dintre plita si hota. In acest sens va recomand articolul La ce distanta se monteaza hota incorporabila.

   IP Scoring: Gorenje BHP623E10X   

Raport Calitate Pret                        ★★★
Putere absortie                                ★★☆☆
Design                                          ★★★
Calitate filtre                                      ★★
Nivel zgomot                                ★★
Produse complementare                   ★★★
                                                                            
Total 24                           IncorporabilePremium

In ceea ce priveste nivelul de zgomot, cei 67dB(A), clasifica hota telescopica Gorenje BHP623E10X in categoria hotelor cu nivel mediu de zgomot. Legat de produsele complementare, producatorul sloven de electrocasnice are o gama foarte mare de cuptoare incorporabile si o gama mare de plite incorporabile cu care hota telescopica Gorenje BHP623E10X se poate asocia astfel incat sa puteti alcatui usor un set complet de electrocasnice incorporabile cu design modern. In concluzie, hota telescopica Gorenje BHP623E10X totalizeaza 24 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte, conform principalelor criterii de alegere ale hotei incorporabila stabilite de Incorporabile Premium, criterii pe care le-am detaliat in articolul Criterii alegere hota incorporabila.

1 comments:

Carmen spunea...

Aceasta hota este mai buna decat cea telescopica de la Bosch...daca este sa ma uit la debitul de evacuare asa pare, dar vroiam sa intreb daca estimarile privind evacuarea sunt pe bune