12 mar. 2016

Combina frigorifica Neo Frost Beko RCNA400E20ZGB

Noua gama de aparate frigorifice de la beko, propun, atunci cand vorbim de un sistem de racire dinamic, o varianta optimizata a vechiului sistem de racire NoFrost, pe care-l gaseam pe modelele mai vechi ale producatorului turc de electrocasnice, sistem care se vrea mai eficient in ceea ce priveste pastrarea alimentelor, in sensul unei lipse mai mici de umiditate fata de sistemul No Frost. 
Ceea ce este imbucurator, este dat de politica de pret a beko, care, desi propune o tehnologie noua , nu a urcat foarte multe pretul comparativ cu modelele pe care noua gama le inlocuieste. Va recomandam articolul in care am evaluat principalele categorii de produs din gama Beko, in articolul Pareri despre Beko.
Revenind la aparatul frigorific pe care intentionam sa-l analizez,  Beko RCNA400E20ZGB se remarca in primul rand din punct de vedere estetic, avand un finisaj din sticla lucioasa, foarte bine finisata si foarte usor de intretinut.. Display-ul este touch control si este si el foarte elegant inserat in usa si reprezinta un plus in ceea ce priveste aspectul general al aparatului frigorific. Volumul este unul mediu spre mare, recomandabil familiilor de pana la 4 persoane inclusiv, cu 250 de litri la frigider si aproape 100 de litri la congelator. Sistemul de racire este unul bun, capacitate frigorifica fiind acceptabila, cu o capacitate de congelare de 5kg/24h si cu o clasa de climatizare foarte buna, respectiv, SN-T. Mai multe informatii privind importanta acestor indicatori precum si cum poti evalua din punct de vedere al capacitatii frigorifice un aparat frigorific, cititi articolul Criterii alegere combina frigorifica.

Un alt lucru ce merita mentionat este dat de compartimentul de 0 grade Celsius, compartiment recomandabil a fi folosit pentru alimente perisabile, respectiv peste, mezeluri, branzeturi, alimente care se pastreaza mai bine si tin mai mult la temperaturi scazute si totodata care au un miros specific intens.Faptul ca sunt izolate reprezinta un plus si faptul ca acest compartiment functioneaza la 0 grade Celsius, indiferent de temperatura setata in restul frigiderului, va face ca aceste alimente sa se pastreze mai bine. Legat de setarea temperaturii, mentionam ca Beko RCNA400E20ZGB are un compresor cu electrovalva, ceea ce inseamna ca va permite utilizatorului sa-si seteze temperatura atat la frigider cat si la congelator, o optiune importanta si totodata practica, mai ales atunci cand nu aveti foarte multe alimente la congelator.