2 sept. 2017

Cuptor incorporabil negru Whirlpool - IP Scoring

Cuptorul incorporabil electric multifunctional pe culoarea negra, Whirlpool AKZ 6230 NB face parte din noua gama de cuptoare incorporabile puse la dispozitia utili\atorilor europeni de electrocasnice, o gama ce este foarte competitiva din punct de vedere al raportului pret calitate. Ceea ce este cu adevarat de apreciat in cazul celor de la Whirlpool, cel putin pe segmentul de electrocasnice incorporabile este faptul ca ofera, cel putin pe gama din 2017, seturi de incorporabile foarte accesibile din punct de vedere al pretului.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Cuptor incorporabil negru Whirlpool - Whirlpool AKZ 6230 NB - raport calitate pret

As vorbi de o repozitionare, care involuntar pune presiune si pe cei de la Electrolux, principalii competitori, cel putin pe piata europeana. In ceea ce priveste strict cuptorul incorporabil Whirlpool AKZ 6230 NB acesta se adreseaza nisei de clienti interesati de un cuptor electric multifunctional pe culoarea neagra, o oferta, care, desi in ultima perioada s-a extins, inca pot spune ca este nisata, deoarece, in afara de Gorenje si Bosch, care au seturi complete de incorporabile pe culoarea neagra, ceilalti producatori, printre care as puncta si Whirlpool, se afla inca in cautari, din punctul meu de vedere. As putea spune ca, cel putin in cazul celor de la Whirlpool, incepe sa se contureze o strategie destul de clara pe acest segment. 

Pentru informatii complete privind modul de alegere a unui cuptor incorporabil care sa se potriveasca necesitatilor dumneavoastra, astfel incat sa nu platiti nici prea mult, nici prea putin, dar si pentru a va lua exact ce va trebuie, fara functii sau caracteristici pe care nu le veti folosi, va recomand articolul Cum aleg cuptorul electric incorporabil in 2017.

Cuptor incorporabil negru Whirlpool - Whirlpool AKZ 6230 NB - design modern, ergonomic

As reveni insa la cuptorul incorporabil electric multifunctional Whirlpool AKZ 6230 NB care are ca principale atuuri, pe langa un foarte bun raport calitate pret, un design moden, ergonomic, ce se poate pune inclusiv intr-o bucatarie premium, sau hai sa spunem aproape premium, oricum putin peste media electrocasnicelor incorporabile. Un alt atu al cuptorului incorporabil Whirlpool AKZ 6230 NB este dat de existenta sistemului de autocuratare catalitic, sistem ce vine in intampinarea nevoilor utilizatorului, in sensul unui plus de confort pe care-l ofera, atunci cand vine vorba de intretinere. Asa cum v-am obisnuit, vom pune si dezavantajele in paralel cu avantajele. 

In acest sens mentionam ca sistemul de autocuratare catalitic, cu pereti porosi, catalitici, se foloseste in general pe cuptoarele din segmentul middle spre high-end si ca acesti pereti porosi sunt considerati consumabili, ceea ce poate insemna costuri de mentenanta. Mai multe informatii despre avantajele si dezavantajele sistemelor de autocuratare, precum si o comparatie intre sistemele de autocuratare de pe piata, puteti citi in articolul Diferenta dintre piroliza si cataliza la cuptoarele incorporabile.

Cuptor incorporabil negru Whirlpool - Whirlpool AKZ 6230 NB - volum mediu, functii de gatire

Producatorul american de electrocasnice incorporabile, pozitioneaza cuptorul incorporabil Whirlpool AKZ 6230 NB in linia de design denumita Absolute, o linie propusa utilizatorilor pentru anul 2017. Panoul de comanda este partial touch control, este foarte elegant incorporat in zona frontala a cuptorului. Pot spune din experienta, ca Whirlpool pune accent pe design, acest lucru fiind mereu un atu comparativ cu ceilalti competitori de pe piata. Cei 65 de litri clasifica cuptorul incorporabil electric multifunctional Whirlpool AKZ 6230 NB in categoria cuptoarelor incorporabile de volum mediu.

In ceea ce priveste confortul mai mentionam existenta suportilor telescopici pe un singur nivel. Asta inseamna ca utilizatorul poate folosi o tava pe acesti suporti, tava ce se poate trage mult mai usor si care poate sta singura in consola, astfel incat sa-i fie usor utilizatorului sa amestece, sau sa puna ceva la gatit, fara a mai baga mana aproape de interiorul cuptorului, prevenind pe de o parte un disconfort creat de temperatura, daca cuptorul este pus inainte sa se incalzeaza, iar pe de alta parte, evita arderile accidentale, des intalnite, mai ales atunci cand este folosit si grill-ul. Cele 16 functii asistate de al saselea simt, un program ce regleaza temperatura si timpul alocat, in functie de alimente, pot prepara cam tot ce se poate gati la un cuptor electric multifunctional. 

In concluzie, cuptorul electric Whirlpool AKZ 6230 NB este una din cele mai bune optiuni de pe piata, la acest moment pentru cei interesati de un cuptor incorporabil pe culoarea neagra, cu design modern, la un pret mediu spre accesibil, un pret onest pentru acest model fiind undeva in jurul sumei de 1600-1700 de lei.

5 comments:

Mariana - recomandare plita incorporabila Whirlpool spunea...

Ce plita incorporabila imi recomandati pentru acest cuptor?

Emilia F spunea...

Am cumpărat acest cuptor deci pot vorbi din propria experienta. Gătește foarte bine... Însă se încălzește foarte tare geamul de la ușa si se aude în timpul în care gătește un zgomot destul de stresant.

Elena Milcov spunea...

Eu am cumpărat acest cuptor pe culoarea neagra. Este foarte bun și ieftin ca preț. Nu este foarte pretențios... Se curata ușor. A

Teodor spunea...

Care este cel mai ieftin cuptor incorporabil negru de la Whirlpool?

Mihai spunea...

Credeți că există vreun risc dacă comand acest produs online? Ma refer la grija de a nu se defecta pe transport.