30 iul. 2017

Arctic AROIC21100H -Aqua Drop Clean

IP Scoring: Arctic AROIC21100H

Cuptorul incorporabil Arctic AROIC21100H face parte din noua gama de electrocasnice incorporabile propusa de producatorul roman de electrocasnice pentru cea de-a doua jumatate a acestui an, o gama care in 2017 se doreste a fi una foarte competitiva pe segmentul entry si middle level din punct de vedere al raportului pret calitate. Vom evalua asadar cuptorul incorporabil electric Arctic AROIC21100H tinand cont de principalele criterii de alegere, criterii pe care le-am detaliat in articolul Criterii alegere cuptor incorporabil.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.
https://incorporabilepremium.blogspot.com/2017/07/arctic-aroic21100h-aqua-drop-clean.html

Arctic AROIC21100H - cuptor electric conventional

In cazul cuptorului Arctic AROIC21100H vorbim de un cuptor electric conventional, ceea ce inseamna ca vom avea o calitate inferioara de gatire comparativ  cu un cuptor electric incorporabil multifunctional, adica un cuptor care sa aiba convector. Convectorul are proprietatea de a uniformiza temperatura in intreaga cavitate a cuptorul si astfel vom discuta de o coacere uniforma. In cazul cuptorului Arctic AROIC21100H acest convector lipseste. 

Arctic AROIC21100H - diferenta dintre convector si ventilator

Atentie, convectorul este diferit de ventilator, cele doua subansambluri fiind destul de des confundate, inclusiv de vanzatorii din magazinele de electrocasnice. Ventilatorul este amplasat deasupr grill-ului si are proprietatea de a ventila spatiul dintre peretele interior superior si cel exterior superior al cuptorului, o parte a aerului ventilat fiind redirectionat printr-o fanta amplasata deasupra usii, sub panoul de comanda, intre cele doua straturi de geam din usa astfel incat sa nu se produca condens, iar rolul geamului sa fie eficient. In cazul condensului, faptul ca poti vedea in interiorul cuptorului nu te va mai ajuta. Convectorul este amplasat in partea din spate in interior. Cu alte cuvinte, ventilatorul are proprietatea de a ventila o zona fierbinte din proximitatea grill-ului, convectorul are proprietatea de a uniformiza temperatura in interiorul cuptorului. 

Arctic AROIC21100H -pret, raport pret calitate, optiuni de utilizare

Pretul cuptorului incorporabil Arctic AROIC21100H este undeva in jurul pretului de 700 de lei, un pret corect as spune pentru un cuptor incorporabil conventional, deci care nu are convector, desi in acest buget as putea recomanda totusi un cuptor entry level, din gama producatorului polonez de electrocasnice Hansa. Insa cuptorul Arctic AROIC21100H are sistem de autocuratare hidrolitic, numi Aqua Drop Clean, un amanunt ce poate fi optim pentru cei care nu gatesc mult, insa prefera confortul, iar un sistem de autocuratare inseamna un plus de confort. In ceea ce privesc optiunile de utilizare, in cazul cuptorului incorporabil Arctic AROIC21100H vorbim de 4 functii de gatire, ceea ce inseamna minimum necesar. 


Timmer mecanic, termostat comandat mecanic, dar care are un comutator electronic in spate, deci avem de-a face in cazul cuptorului electric incorporabil Arctic AROIC21100H un niste caracteristici minimale, specifice unui cuptor electric incorporabil accesibil din punct de vedere al pretului, pe care l-as recomanda asa cum am zis si mai sus persoanelor care nu gatesc foarte des, as spune ocazional la cuptorul incorporabil si nu vor sa investeasca banii intr-un astfel de incorporabil. Am evaluat intreaga gama de produse electrocasnice si incorporabile Arctic, tinand cont de parerea utilizatorilor si a feedback ului primit din service, intreaga gama de produse electrocasnice Arctic in articolul Pareri despre Arctic.

In ceea ce priveste design-ul, in cazul cuptorului incorporabil Arctic AROIC21100H  nu putem vorbi de o atentie deosebita pe care a acordat-o producatorul, insa acest model se poate integra bine in contextul unei bucatarii moderne. In ceea ce priveste eficienta autocuratarii, Aqua Drop Clean este un sistem de autocuratare ce are la baza apa, iar utilizatorul trebuie practic sa toarne apa in tava, iar aceasta prin evaporare inmoaie impuritatile de pe peretii cuptorului, insa va mai fi nevoie ca utilizatorul sa intervina cu o laveta pentru a curata. Deci nu putem vorbi de o autocuratare suta la suta. Pentru mai multe detalii privind sistemul hidrolitic de autocuratare patentat de producatorul roman de electrocasnice Arctic, va recomand articolul Ce inseamna Aqua Drop Clean la cuptoarele Arctic.

Va recomand si articolele de mai jos:


Arctic AROIC21100H - fiabilitate si produse complementare

In ceea ce priveste fiabilitatea, Arctic AROIC21100H se afla in media electrocasnicelor din segmentul entry level. Legat de produsele complemetare, producatorul romann de electrocasnice are o gama limitata de plite incorporabile, dar si mai limitata in cazul hotelor incorporabile, insa poti gasi relativ usor o solutie de a asocia cuptorul incorporabil Arctic AROIC21100H unei plitei si a unei hote Arctic, astfel incat sa poti realiza un set complet de cuptor, plita si hota care sa se potriveasca atat din punct de vedere cromatic, cat si a liniei de design. As mai puncta faptul ca in cazul inoxului, acesta nu este tratat antiamprentare, insa inoxul este de buna calitate si se amprenteaza totusi destul de greu.

 IP Scoring: Arctic AROIC21100H

Raport Calitate Pret                        ★★★
Optiuni utilizare                              ★★☆☆
Eficienta autocuratare                           
Design                                               ★★★
Fiabilitate                                   ★★
Produse complementare                  ★★★
                                                                            
Total 18                           IncorporabilePremium

In concluzie, cuptorul incorporabil electric Arctic AROIC21100H se recomanda celor interesati de un cuptor incorporabil accesibil ca pret, pentru utilizatori care nu petrec foarte mult timp in bucatarie si care-si doresc un cuptor bun din punct de vedere al raportului pret calitate.

4 comments:

Emil - intrebare despre aqua drop clean spunea...

trebuie turnata un anumit tip de apa sau e ok si apa de la robinet? Ma refer la sistemul acesta de curatare aqua drop clean

Anca Dobritoiu spunea...

La emag cuptorul Arctic AROIC21100H, care are aqua drop clean costa 600 de lei. Nu are sens sa dai o suta de lei in plus ca sa cumperi din magazin.

Pareri despre Arctic spunea...

Eu mi-am luat o plita electrica Arctic care s-a stricat de 3 ori in trei ani, iar service-ul a fost dezastruos. Nu recomand Arctic

Mirela Iancu spunea...

Este o optiune si pentru un cuptor pe culoarea negru complet, care sa aiba un pret asemanator si autocuratare aqua drop clean?