9 mar. 2017

Plita vintage neagra Electrolux EGH6343BOR

Plita incorporabila retr Electrolux EGH6343BOR este una din putinele modele pe culoare neagra ce urmaresc aceasta linie de design. In general plitele retro/ rustice sau vintage sunt oarecum exclusiviste. Acum doi ani a aparut un set complet de electrocasnice incorporabile negre din gama Electrolux, insa plita nu avea gratare din fonta, ci unele din otel emailat. Am evaluat acum doi ani un astfel de pachet in articolul Pachete electrocasnice retro Electrolux. Astfel plita incorporabila Electrolux EGH6343BOR se poate asocia acum cu cuptorul si hota din acest pachet, electrocasnice incorporabile care inca se comercializeaza pe piata europeana, un lucru oarecum normal avand in vedere ca gamele de electrocasnice incorporabile nu se schimba asa de des. Va recomandam in acest sens si articolul in care am centralizat principalele linii de design actuale anului 2017, in articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.
Plita vintage neagra Electrolux EGH6343BOR

Plita retro Electrolux EGH6343BOR | gratare din fonta, geometria arzatoarelor si a gratarelor

In ceea ce priveste geometria arzatoarelor, pot spune ca plita Electrolux EGH6343BOR urmareste noua geometrie propusa de Electrolux la sfarsitul anului 2016, o geometrie foarte buna, mai ales ca urmareste o distantare cat mai mare intre arzatoarele cu putere calorica mare. Tot legat de geometria arzatoarelor, prezenta arzatorului WOK este si ea o caracteristica care recomanda plita Electrolux EGH6343BOR. Acest arzator are o putere calorica mare, cam de trei ori mai mare comparativ cu un arzator normal. Mai multe detalii privind criteriile complete de alegere ale plitei incorporabile, va recomandam articolul Cum aleg plita pe gaz, In ceea ce privesc gratarele, fonta este foarte bine finisata, avand in vedere ca gratarele din fonta (in aliaj cu alte materiale) sunt foarte putin poroase, ceea ce le face pe de o parte mai rezistente si pe de alta parte mai usor de curatat si intretinut. Aceste gratare, realizate din doua bucati, sunt foarte stabile si se fixeaza foarte bine de suprafata plitei. In ceea ce priveste geometria gratarelor, acestea sunt proiectate pentru gatit intensiv. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Plita rustica Electrolux EGH6343BOR | aprindere integrata, supapa de siguranta pentru gaz

Plita incorporabila pe gaz Electrolux EGH6343BOR are aprindere electrica integrata pe buton. Bineinteles ca exista si supapa de siguranta termocuplu pentru gaz pentru situatiile in care se stinge accidental flacara. Plita incorporabila Electrolux EGH6343BOR se poate adapta si pentru GPL, plita vine insotita si de duze pentru GPL, ca accesorii. Oricum, toate interventiile trebuiesc facute de o persoana specializata, interventiile neautorizate fiind foarte periculoase. Emailul este de foarte buna calitate, suprafata fiind foarte rezistenta la uzura mecanica. Practic, vorbim de una din cele mai bine finisate plite incorporabile retro de pe piata europeana. Va recomand si articolul Cea mai buna plita pe gaz in 2017 - TOP 10 in functie de pret. In ceea ce priveste fiabilitatea producatorul suedez de electrocasnice este renumit pentru calitatea si fiabilitatea produselor sale, in special in cazul celor incorporabile.

IP Scoring: Electrolux EGH6343BOR

Raport Calitate Pret                        ★★★☆
Calitate material                              ★★
Calitate gratare                              ★★
Design                                                ★★
Fiabilitate                                   ★★
Produse complementare                   ★★☆☆☆
                                                                            
Total 26                           IncorporabilePremium

Am evaluat plita incorporabila pe gaz Electrolux EGH6343BOR conform principalelor criterii de alegere ale plitei incorporabile pe gaz stabilite de blogul Incorporabile Premium si acest model a totalizat un scoring de 26 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte. In concluzie plita incorporabila pe gaz cu design retro, pe culoarea neagra Electrolux EGH6343BOR este una din cele mai bune plite pe gaz ce urmaresc acest design de pe piata europeana. O plita cu gratare din fonta, cu o geometrie foarte buna atat a arzatoarelor cat si a gratarelor, plita incorporabila Electrolux EGH6343BOR este un model ce nu poate fi neglijat de cei interesati de utilarea bucatariei cu un set de electrocasnice retro pe culoarea neagra.

1 comments:

Milos spunea...

exsita si un model pe culoarea cream avena de la electrolux?