14 mar. 2017

Electrolux EHH6240ISK | Plita inductie patru zone

Plita incorporabila cu inductie pe patru zone, Electrolux EHH6240ISK este una din cele mai accesibile plite de acest fel din punct de vedere al pretului atat din gama producatorului suedez de electrocasnice, cat si una din cele mai accesibile plite cu inductie pe 60 de centrimetri de pe piata. Electrolux EHH6240ISK este o plita pe inductie sa zicem basic, in  sensul in care nu vorbim de comenzi slide control sau timmer electronic pe fiecare zona de incalzire si nici zona booster. Plitele pe inductie au si un avantaj ce tine de partea estetica, aceste plite fiind foarte ergonomice si fiind totodata niste plite care s-ar potrivi perfect intr-o bucatarie moderna, high-end. Am centralizat principalele linii de design de pe piata electrocasnicelor incorporabile in acest an, in articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.
plita inductie Electrolux EHH6240ISK
Plita incorporabila Electrolux EHH6240ISK are patru zone de incalzire ce realizeaza un camp electromagnetic capabil sa incalzeasca mult mai repede decat o plita electrica cu zone de incalzire pe halogen. Comenzile sunt full touch control, un atu important care inseamna pe de o parte un plus in ceea ce priveste estetica, fiind o caracteristica ergonomica si totodata se curata mult mai usor. Suprafata plitei este realizata dintr-un aliaj vitroceramic, un material care este termorezistent, rezistent totodata la uzura mecanica si totodata un material care se curata si se intretine foarte usor. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Plita incorporabila cu inductie Electrolux EHH6240ISK are o putere nominala de 6.6 kW, o ce inseamna un consum potetial mare, doar in situatia in care se folosesc simultan toate zonele de incalzire la capacitate maxima, un lucru putin probabil. Cea mai mare zona de incalzire are o putere nominala de 2.8 kW, celelalte zone de incalzire avand puteri nominala in  jurul a 1kW. Daca intentionati sa folositi mai mult de doua zone de incalzire simultan, va recomand sa aveti in vedere faptul ca instalatia electrica ar putea fi solicitata excesiv, mai ales daca locuiti in case mai vechi cu instalatii electrice mai putin performante. 

Recomandarea mea este sa apelati la un instalator autorizat care sa verifice si capacitatea electrica a circuitului care va alimenta plita cu inductie, cu atat mai  mult cu cat plita pe inductie este pe acelasi circuit electric cu cuptorul electric multifunctional. In ceea ce privesc produsele complementare, producatorul suedez de electrocasnice are o gama larga de cuptoare si hote incorporabile cu care plita incorporabila pe inductie Electrolux EHH6240ISK se poate asocia astfel incat sa se poata realiza un set complet de electrocasnice incorporabile care sa se potriveasca si din punct de vedere estetic. Va recomandam in acest sens si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Electrolux. Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna hota incorporabila Electrolux.

In concluzie, plita incorporabila pe inductie din gama producatorului suedez de electrocasnice,Electrolux EHH6240ISK este o plita accesibila ca pret pentru un astfel de tip de incalzire, ofera avantajul ca alimentele se prepara mult mai repede decat in cazul unei plite pe gaz si totodata se curata bine si totodata arata foarte bine, fiind ergonomica, rezistenta la uzura mecanica si greu amprentabila. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale plitei incorporabile, va recomand articolul Criterii alegere plita incorporabila.

2 comments:

Alin spunea...

Care este cea mai ieftina plita incorporabila electrica cu inductie de la Electrolux pe care o pot cumpara? Care sa aiba latimea de 60 de cm, nu sunt interesat de cele mici.

Emil Sandu spunea...

credeti ca daca stau intr-un bloc nou, in care nu am avut niciodata probleme cu instalatia electrica, as putea monta o plita din aceasta, fara sa am probleme sa sara sigurantele?