12 mar. 2017

Cea mai ieftina hota decorativa puternica | Star-Light HAD-160SS

Cred ca am gasit cel mai potrivit titlu pentru hota Star-Light HAD-160SS, o hota cu o capacitate de evacuare de 527 de metri cubi pe ora si un pret de doar 400 de lei, plus minus 10 la suta. De ce un pret atat de mic? Aceasta ar fi prima intrebare. In primul rand pentru ca vorbim de un brand propriu al unui retailer, mai exact vorbim de brandul propriu al eMAG-ului. Asa cum Flanco are brand-ul Vision, tot la fel eMAG-ul are un brand propriu, brand ce targeteaza in general segmentul entry level, asta neinsemanand neaparat ca vorbim de produse de slaba calitate. Hota incorporabila Star-Light HAD-160SS este o dovada in acest sens. Va recomandat totodata si articolul in care am evaluat hota telescopica din gama Star-Light, respectiv Cea mai buna hota telescopica Star-Light | Star-Light HAT-260SS.
Star-Light HAD-160SS - hota incorporabila

Star-Light HAD-160SS - hota design cheminee, capacitate de evacuare de 527m3/h

In ceea ce priveste design-ul, hota Star-Light HAD-160SS urmareste o linie moderna, ergonomica si este cu atat mai mult de apreciat faptul ca reuseste sa ofere o capacitate de evacuare buna spre foarte buna in aceste conditii. Cei 527 de metri cubi pe ora recomanda hota incorporabila Star-Light HAD-160SS utilarii bucatariilor medii spre mari. Aceasta hota se poate adapta si pentru recirculare, insa va mai fi nevoie de adaugarea unui filtru de miros, un filtru de carbon ce se poate cumpara separat, fie de la un service autorizat, fie optati pentru un filtru de carbon universal pe care-l puteti adapta. 

Star-Light HAD-160SS - evacuare pe 150mm | se poate adapta si pentru recirculare

hota star-light butoane
Evacuarea este proiectata pentru evacuare pe burlan de 150 mm, insa se poate adapta si pentru 120 mm, cu ajutorul unei reductii pe care o puteti gasi, fie in service, fie in magazinele de bricolaj sau in kit-urile de montaj ale burlanului de evacuare. Aceste kit-uri sunt insa mai scumpe, pretul fiind in jurul a 150 de lei. Recomandarea noastra este sa folositi burlan de evacuare si sa evitati recircularea, daca este posibil, avand in vedere faptul ca recircularea necesita consumabile in permanenta si reduce din capacitatea de absortie a hotei, mai multe detalii in acest sens am scris in articolul Hota fara evacuare sau hota cu recirculare, avantaje si dezavantaje.

Star-Light HAD-160SS - filtre metalice lavabile | nivel scazut de zgomot

fitre hota starlightIn ceea ce priveste nivelul de zgomot, cei 58dB(A) pe cea mai puternica treapta de absortie clasifica hota incorporabila decorativa cu design cheminee Star-Light HAD-160SS in categoria hotelor foarte silentioase, fiind una din cele mai silentioase hote de pe piata a carei capacitate de evacuare depaseste 500 de metri cubi pe ora. Filtrele metalice sunt lavabile si daca sunt intretinute corespunzator, pot avea durata de viata egala cu cea a hotei. Filtrele au o eficienta medie de retinere a grasimii, ceea ce inseamna ca pot exista anumite riscuri in ceea ce priveste patrunderea grasimii la motor, insa acest risc se intampla in cazul majoritatii hotelor de pe piata. In ceea ce priveste design-ul, linia cheminee ne indrepta cu gandul la un design modern, ergonomic. In ceea ce priveste luminarea, vorbim de un sistem ce are la baza niste becuri cu halogen, ceea ce este normal pentru sistemul de luminare in cazul hotelor decorative din gama entry si middle level. 

Inoxul este de calitate medie, se amprenteaza relativ usor, insa in general punem mana pe hota, doar in zona panoului de comanda, panou de comanda care in cazul hotei Star-Light HAD-160SS este pozitionat frontal. Legat de fiabilitate, in gazul Star-Light in general vorbim de un grad de fiabilitate si rezistenta in timp in media hotelor incorporabile din segmentul middle level. In ceea ce privesc produsele complementare, momentan nu exista in gama Star-Light plite si cuptoare incorporabile, asa ca hota Star-Light HAD-160SS va trebui asociata cu plite si cuptoare din gama altui producator.

IP Scoring: Star-Light HAD-160SS

 Raport Calitate Pret                        ★★
Putere absortie                                ★★★☆
Design                                          ★★★
Calitate filtre                                      ★★
Nivel zgomot                                ★★
Produse complementare                   
                                                                            
Total 21                           IncorporabilePremium

Am evaluat asadar hota decorativa cu design cheminee si finisaj inox Star-Light HAD-160SS tinand cont de principalele criterii de alegere ale hotei incorporabile, criterii pe care le puteti gasi detaliate in articolul Criterii alegere hota incorporabila, iar acest model totalizeaza 21 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte, fiind recomandabila asadar celor interesati de o hota decorativa cu design modern, care sa fie in acelasi timp puternica si accesibila ca pret si care nu pun foarte mare accent pe branding-ul electrocasnicelor din bucatarie, ci mai degraba pe caracteristicile tehnice.

1 comments:

Emilian Popa spunea...

pentru o suta de euro este o hota foarte buna. Am schimbat 3 hote scumpe in 5 ani, asa ca daca trage bine si e silentioasa, e foarte ok.