7 feb. 2017

Electrolux EOA5750AOX | Cuptor electric multifunctional | Retete presetate

Cuptorul incorporabil electric multifunctional Electrolux EOA5750AOX face parte din gama 2016 a producatorului suedez de electrocasnice. Acest cuptor este montat si asamblat in fabrica din Italia a Electrolux-ului si se recomanda celor care-si doresc un cuptor incorporabil care sa gateasca ireprosabil si totodata sa fie high tech, astfel incat Electrolux EOA5750AOX sa se poata integra cu succes intr-o bucatarie moderna, premium. Vom evalua mai jos cuptorul electric multifunctional Electrolux EOA5750AOX conform pricipalelor criterii de alegere ale cuptorului incorporabil stabilite de Incorporabile Premium, criterii detaliate in articolul Cum aleg cuptorul incorporabil.

Electrolux EOA5750AOX - cuptor multifunctional | sistem tangential de ventilatie

Am pus acest subtitlu tocmai pentru ca exista foarte frecvent in piata confuzia dintre convector si ventilator. Astfel, vorbim de convector atunci cand acesta exista amplasat in partea din spate a cavitatii cuptorului. Prezenta convectorului are ca principal scop posibilitatea de a uniformiza temperatura in interiorul cuptorului, prezenta sau absenta acestuia fiind esentiala pentru cei care doresc un cuptor incorporabil bun sau nu. Este cel mai important criteriu in alegere cuptorului incorporabil. Va recomandam si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil - TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Sistemul tangential de ventilatie are la baza bineinteles un ventilator, care este amplasat deasupra grill-ului intre peretele exterior si cel interior al cuptorului. Rolul acestuia este cel de ventilatie, astfel incat temperaturile ridicate, la care se ajunge atunci cand utilizatorul foloseste grill-ul, sa nu se transmita elementelor de mobilier in care este incorporat cuptorul. Si acesta exista in cazul cuptorului electric multifunctional Electrolux EOA5750AOX. Lipsa acestuia insemna ca un cuptor nu se poate monta in corpuri verticale de mobila, corpuri soldat. Nu este cazul cuptorului incorporabil Electrolux EOA5750AOX, ca de altfel a niciunui cuptor din gama producatorului suedez de electrocasnice, producator care-si echipeaza toate cuptoarele incorporabile cu sistem tangential de ventilatie. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Electrolux EOA5750AOX - trei straturi de geam | volum de 72 de litri

De ce este important ca usa sa aiba cat mai multe straturi de geam, de preferinta de la 3 inclusiv in sus? Pentru ca de la trei straturi de geam vorbim de sistem usa rece sau ultrarece in cazul in care avem 5 straturi de geam. Acest lucru insemna ca utilizatorul sau mai frecvent copilul utilizatorului nu se va arde atunci cand va pune mana pe geamul usii cuptorului. Electrolux EOA5750AOX are sistem usa rece, asa ca vorbim de un plus in ceea ce priveste siguranta in exploatare. Volumul de 72 de litri clasifica cuptorul electric multifunctional in categoria cuptoarelor de volume mari. In ceea ce priveste intretinerea, la exterior, vorbim de un inox tratat antimaprentare, tratament pe care producatorul suedez de electrocasnice il aplica pe toate cuptoarele incorporabile din gama 2016 in sus. Legat de confortul in utilizare mentionez si exitenta suportilor telescopici pe un nivel, suporti ce permit utiliatorului sa fie ajutat atunci cand scoate tava din cuptor. Va recomandam si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Electrolux.

Electrolux EOA5750AOX - autocuratare catalitica | retete presetate

In ceea ce priveste sistemul de autocuratare, vorbim in cazul cuptorului electric multifunctional Electrolux EOA5750AOX de autocuratare catalitica, pe cei trei pereti verticali. Mai multe informatii privind avantajele si dezavantajele sistemului de autocuratare puteti citi in articolul Diferenta dintre piroliza si cataliza la cuptoarele electrice. In ceea ce privesc retetele presetate, acestea sunt foarte usor de folosit, meniul fiind foarte intuitiv. Totusi daca nu doriti sa apelati la retete, cuptorul incorporabil Electrolux EOA5750AOX permite utilizatorului sa-si aleaga singur functia, timpul si temperatura pe care o doreste, la fel ca in cazul unui cuptor multifunctional din segmentul entry sau middle level.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Daca tot am amintit de cost, pretul cuptorului incorporabil Electrolux EOA5750AOX variaza destul de mult intre 1700 si 2600 de lei, in functie de retailerul de unde doriti sa cumparati sau daca este sau nu in promotie. Va recomandam ca produs complementar, cea mai buna plita incorporabila pe gaz de la Electrolux, analizata in postarea Cea mai buna plita pe gaz Electrolux. Daca doriti si un cuptor cu microunde incorporabil care sa se potriveasca cu acest cuptor electric, va recomandam articolul Cuptorul cu microunde incorporabil Electrolux EMT25207OX.

 IP Scoring: Electrolux EOA5750AOX  

Raport Calitate Pret                        ★★★
Optiuni utilizare                              ★★★☆
Eficienta autocuratare                           ★★★☆
Design                                               ★★★★
Fiabilitate                                   ★★
Produse complementare                  ★★★
                                                                            
Total 24                           IncorporabilePremium

In ceea ce privesc produsele complementare, Electrolux are o gama diversificata de plite si o gama  mai restransa de hote incorporabile. Totusi este usor sa-ti alegi un set complet de electrocasnice incorporabile din care sa faca parte si cuptorul Electrolux EOA5750AOX. Va recomandam in acest sens si articolul Cea mai buna hota incorporabila Electrolux. Conform evaluarii noastre bazate pe principalele criterii de alegere ale cuptorului incorporabil, Electrolux EOA5750AOX totalizeaza 24 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte si se recomanda celor ce-si doresc un cuptor incorporabil care sa gateasca impecabil si totodata sa fie incorporat intr-o bucatarie moderna premium. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.