7 feb. 2017

Bosch DWB097A50 | Hota incorporabila decorativa 90cm

Hota incorporabila decorativa cu design cheminee Bosch DWB097A50 este una din cele mai bune hote incorporabile de 90 de centimetri de pe piata, avand in vedere puterea de absortie mare, o putere de absortie ce face recomandabila aceasta hota inclusiv bucatariilor de dimensiuni mari sau open space, dar si un nivel redus de zgomot. Sistemul de filtrare ce are la baza trei filtre metalice, lavabile este unul bun, iar in situatia in care utilizatorul nu poate folosi burlan de evacuare, hota incorporabila Bosch DWB097A50 se poate adapta si pentru recirculare. Va recomandam si articolul Cea mai buna hota incorporabila Bosch. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Bosch DWB097A50 -  putere mare de absortie | hota ce se poate folosi fara burlan

Cei 730 de metri cubi fac din hota incorporabila Bosch DWB097A50 una din cele mai puternice modele de hote din piata. Evacuarea se face pe burlan cu diametrul de 150 de milimetri, insa se poate adapta cu ajutorul unei reductii si la evacuare pe 120 de mm. Eficienta hotei este influentata si de montarea in raport cu plita pe care o deserveste, inaltimea la care se fixeaza hota fiind importanta. Mai multe informatii in acest sens puteti citi in articolul La ce distanta se monteaza hota incorporabila. Daca utilizatorul nu doreste sa monteze burlan de evacuare, hota incorporabila Bosch DWB097A50 se poate adapta si pentru recirculare, insa se va pierde pana la 30 la suta din capacitatea de absortie, din pricina adaugarii filtrului de carbon, filtru necesar pentru a retine mirosul. Mai multe detalii privind folosirea pe recirculare a hotei incorporabile Bosch DWB097A50 puteti citi in articolul Hota fara evacuare sau hota cu recirculare, avantaje si dezavantaje.

Bosch DWB097A50 - filtre de grasime eficiente | nivel redus de zgomot

In ceea ce privesc filtrele de grasime care sunt metalice si prin urmare lavabile, acestea sunt de calitate buna, fiind clasificate in eficienta de filtrare, clasa C, o clasa de eficienta medie spre buna. In ceea ce priveste nivelul de zgomot, cei 65 dB(A) pe cea mai puternica treapta de evacuare, clasifica hota incorporabila Bosch DWB097A50 in categoria hotelor silentioase, lucru cu atat mai important cu cat asociem acest nivel redus de zgomot cu o capacitate de evacuare foarte buna. In ceea ce priveste sistemul de luminare, cele trei spot-uri LED sunt foarte eficiente si mai mult decat atat, vor scoate in evidenta din punct de vedere vizual atat hota cat si plita pe care o deserveste, contribuind astfel cu valoare adaugata oferita imaginii de ansamblu a bucatariei. In ceea ce priveste fiabilitatea, producatorul german de electrocasnice BOSCH, ne-a obisnuit prin durata mare de viata a produselor sale, in special a electrocasnicelor incorporabile. Clasa de eficienta C la nivelul filtrarii tradeaza totusi un anumit risc, chiar daca este el foarte mic ca grasimea sa poata ajunge in motor, acest lucru fiind principalul cauzator de probleme de service in cazul hotelor, in general. Va recomandam ca produs complementar si articolul Cea mai buna plita incorporabila Bosch

Bosch DWB097A50 - design modern | inox de foarte buna calitate

Un alt argument pentru care consider hota incorporabila Bosch DWB097A50 o alegere buna este dat de o calitate foarte buna a inoxului, inox care este foarte bine polisat si care este greu amprentabil. Design-ul este bineinteles unul modern, hota decorativa cheminee fiind prin natura sa o hota moderna, avand in vedere in primul rand ergonomia care o caracterizeaza. Punctez tot la capitolul design proiectarea foarte buna in ceea ce priveste pozitionarea sistemului de luminare, hota incorporabila Bosch DWB097A50 fiind clasificata in clasa A la eficienta luminarii, dar si a panoului frontal de comanda, care are niste butoane foarte robuste si la care se vede o atentie deosebita in modul in care au fost realizate. Va recomandam si articolul Pareri despre electrocasnicele Bosch. Am atasat in partea stanga instructiunile de montaj pentru hota incorporabila Bosch DWB097A50.

 IP Scoring: Bosch DWB097A50

Raport Calitate Pret                        ★★
Putere absortie                                ★★
Design                                          ★★★
Calitate filtre                                      ★★☆☆
Nivel zgomot                                ★★
Produse complementare                   ★★★★
                                                                            
Total 27                           IncorporabilePremium

In ceea ce privesc produsele complementare, Bosch are o gama larga atat de cuptoare cat si de plite incorporabile cu care hota decorativa cu design cheminee se poate asocia astfel incat sa se poata realiza un set complet de electrocasnice incorporabile (cuptor, plita, hota). Va recomandam si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil. Am evaluat asa cum v-am obisnuit, hota incorporabila Bosch DWB097A50 tinand cont de principalele criterii de alegere ale hotei incorporabile stabilite de blogul nostru si pe care le-am detaliat in articolul Criterii alegere hota incorporabila, iar in urma evaluarii hota incorporabila Bosch DWB097A50 realizeaza un punctaj de 27 din 30 de puncte, punctaj ce o recomanda pentru cei interesati de o hota cu design modern, din inox, hota ce se poate amplasa inclusiv intr-o bucatarie premium.