2 ian. 2017

IP Scoring: Arctic AHT60X

Arctic s-a concentrat in ultimii ani pe dezvoltarea unei game cat mai diversificate de electrocasnice incorporabile, iar sfarsitul anului 2016 a insemnat o premiera in acest sens, producatorul roman de electrocasnice venind cu primul model de hota incorporabila telescopica, Arctic AHT60X. Aceasta hota se adreseaza utilizatorilor care au o bucatarie de dimensiuni mici spre medii, aproximativ 20 de metri cubi, ceea ce inseamna la o inaltime de 2,40- 2,50 metri undeva la 8-9 metri patrati. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Va recomandam articolul Cea mai buna hota telescopica - TOP 5 in functie de pret.

Arctic AHT60X - hota telescopica pe inox, cu un raport bun calitate pret

Arctic AHT60X este o hota pe care noi o recomandam, mai ales daca o cumparati intr-o perioada promotionala, un pret corect pe care l-as tinti fiind de 250 de lei, insa acest model a mai fost si probabil va mai fi si la un pret mai mic, cel mai jos fiind la 220 de lei. Practic la acest prag de pret, Arctic AHT60X ar fi un foarte bun raport calitate pret, iar la 250, putem spune ca este un raport calitate pret bun. Oricum, nu va recomandam acest model pentru bucatarii de dimensiuni mari. Am evaluat intreaga gama de produse electrocasnice si incorporabile Arctic, tinand cont de parerea utilizatorilor si a feedback ului primit din service, intreaga gama de produse electrocasnice Arctic in articolul Pareri despre Arctic.

Arctic AHT60X - capacitate de absortie de 270 de metri cubi pe ora

Cu aceasta capacitate, Arctic AHT60X intra in categoria hotelor de putere de absortie medie. Aceasta capacitate de evacuare este asa cum am spus mai sus recomandabila pentru cel mult bucatarii de dimensiuni medii, de pana in 10 metri patrati. Arctic AHT60X are trei trepte de putere, iluminare cu becuri cu halogen. Este o hota din categoria entry spre middle level, o hota per total buna, iar impreuna cu o plita si un cuptor Arctic, utilizatorul poate face o alegere foarte buna, raport calitate pret, fara sa investeasca foarte mult intr-un set de electrocasnice incorporabile.

Arctic AHT60X - filtre metalice de grasime, lavabile

Hota incorporabila Arctic AHT60Xare filtre metalice, lavabile, ceea ce inseamna ca nu necesita consumabile. In situatia in care utilizatorul doreste sa nu foloseasca burlan de evacuare, Arctic AHT60X se poate adapta, artizanal si pentru recirculare, insa va fi nevoie de atasarea unui filtru de carbon, filtru care este consumabil si care este relativ scump raportat la pretul hotei, Mai multe informatii cu privire la avantajele si dezavantajele folosirii unei hote pe recirculare, va recomandam articolul Hota fara evacuare sau hota cu recirculare, avantaje si dezavantaje. Arctic AHT60X are evacuarea, in cazul in care optati pe evacuare pe burlan, pe diametrul de 120 mm.

Arctic AHT60X - design modern, simplist, nivel de zgomot scazut spre mediu

Arctic AHT60X se incadreaza perfect intr-o bucatarie ce urmareste o linie moderna de design, nu foarte sofisticata, simplista si bineinteles ergonomica, hota telescopica insasi fiind creata tocmai din aceasta ratiune. Cu cei 64 de db(A), pe ultima treapta de putere, Arctic AHT60X poate fi clasificata in categoria hotelor medii din punct de vedere al nivelului de zgomot. In ceea ce privest produsele complementare, Arctic are o gama relativ restransa de plite si cuptoare incorporabile, insa de principiu acestea se pot asocia cam toate cu Arctic AHT60X 


In concluzie hota incorporabila telescopica Arctic AHT60X totalizeaza 20 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte, conform principalelor criterii de evaluare ale hotei incorporabile stabilite de Incorporabile Premium si se adreseaza utilizatorilor ce-si doresc o hota accesibila ca pret, pentru o bucatarie de dimensiuni mici spre medii. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale hotei incorporabile, va recomandam articolul Criterii alegere hota incorporabila.