18 ian. 2017

Electrolux EGT6142NOK | Plita incorporabila pe sticla

Electrolux EGT6142NOK - suprafata sticla, gratare fonta, design modern

Daca ar fi sa sintetizam caracteristicile tehnice ale plitei incorporabile pe gaz Electrolux EGT6142NOK, acestea ar fi finisajul pe sticla, gratarele din fonta fixate pe arzatoare si o linie de design modern, minimalist. In ceea ce priveste raportul calitate pret, consider ca un pret corect al acestui model ar fi undeva in jurul sumei de 700 de lei, pret pe care l-ati putea prinde in cazul unei campanii promotionale. Pot spune ca la un pret de 1.000-1.100 de lei pretul este putin mai mare daca este sa punem in balanta caracteristicile tehnice. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Electrolux EGT6142NOK- gratare pe arzator, fonta de foarte buna calitate

In ceea ce priveste calitatea gratarelor, plita incorporabila pe gaz Electrolux EGT6142NOK beneficiaza de niste gratare care sunt realizate dintr-un material de foarte buna calitate, respectiv dintr-un aliaj in care exista fonta in cantitatea dominanta. Aceste gratare sunt foarte putin poroase, semn ca sunt foarte bine realizate, sunt mai putin casante si totodata vor fi foarte usor de intretinut. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale plitei incorporabile, va recomandam articolul Criterii alegere plita incorporabila. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Va recomandam si articolul Cea mai buna plita incorporabila ELECTROLUX.

In ceea ce priveste geometria gratarelor, putem spune ca estetica a subordonat functionalitatea, in sensul ca intentia de a limita un gratar generos, care sa fie dispus pe toata suprafata plitei, cauzeaza o stabilitate mai redusa a oalelor si vaselor in general, asta daca utilizatorul nu este atent. As recomanda acest model persoanelor care nu gatesc foarte des, doresc sa curete repede si usor plita sau daca plita este vizibila din living si caracterisiticile estetice ale plitei Electrolux EGT6142NOK ar pune in valoare imaginea de ansamblu a bucatariei. In ceea ce priveste geometria arzatoarelor, acestea sunt dispuse la aceleasi distante ca la majoritatea plitelor Electrolux cu latimea de 60 de cm, deci vorbim de o geometrie buna.

Electrolux EGT6142NOK- avantajele si dezavantajele plitei pe sticla

Legat de suprafata plitei incorporabile Electrolux EGT6142NOK, putem spune ca aceasta plita este rezistenta la zgarieturi, iar daca acestea se intampla, nu sunt foarte vizibile, decat din apropiere. Cel mai des aceste plite se zgarie cu fonta de la gratare, in momentul in care gratarele sunt fixate de catre utilizator, sau atunci cand gratarele isi pierd piciorusele cauciucate, niste picioruse care nu sunt vizibile. Vorbim de o sticla care este si termorezistenta cu o grosime de aproximativ 5 mm. Preferabila de cele mai multe ori in detrimentul inoxului de catre designerii de bucatarie, plita incorporabila pe sticla ofera un aer mai modern, mai elegant. 

Totusi trebuie sa tinem cont ca pentru situatia in care se gateste intensiv, plita pe sticla Electrolux EGT6142NOK mai are ca dezavantaj faptul ca nu are cuva, asa cum ar avea o plita pe inox standard. Aceasta cuva retine lichidul in situatia in care mancarea da in foc. In situatia unei plite pe sticla lichidul nu este retinut, aceasta se prelinge pe blat si de pe blat jos. Acum decizia de achitizie a unei plite pe inox sau pe sticla tine de la utilizator la utilizator, de cat timp petrece acesta in bucatarie, dar si de preferintele estetice. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Electrolux EGT6142NOK- fiabilitate si produse complementare

Plita incorporabila pe sticla Electrolux EGT6142NOK are aprindere electrica pe buton, ceea ce inseamna ca acest tip de aprindere are o durata de viata estimata apropiata de cea a plitei, spre deosebire de cea la "doua maini", cea la care scanteia este produsa prin apasarea unui buton separat de cel al arzatorului, asa cum mai vedeti la aragazurile clasice. Totodata la capitolul siguranta, mentionam ca plita incorporabila Electrolux EGT6142NOK are supapa de siguranta termocuplu pentru fiecare arzator in parte si astfel se evita accidentele pricinuite de scaparile de gaz - ATENTIE - doar din zona arzatoarelor. Daca plita nu este conectata corespunzator, puteti avea probleme, asa ca va recomandam ca instalarea sa se faca intotdeauna de o persoana specializata.

IP Scoring: Electrolux EFB60566DX

Raport Calitate Pret                        ★★★
Calitate material                              ★★
Calitate gratare                              ★★
Design                                                ★★
Fiabilitate                                   ★★
Produse complementare                   ★★★
                                                                            
Total 22                           IncorporabilePremium

In ceea ce privesc produsele complementare, plita incorporabila Electrolux EGT6142NOK are o gama foarte mare de cuptoare si hote incorporabile cu care aceasta se poate asocia pentru a alcatui un set complet de electrocasnice incorporabile, producatorul suedez de electrocasnice fiind unul din cei a caror game de incorporabile sunt foarte bine dezvoltate, iar liniile de design permit foarte multe asocieri. In concluzie, plita incorporabila pe gaz, cu finisaj pe sticla si gratare din fonta Electrolux EGT6142NOK totalizeaza 22 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte, fiind un model ce se recomanda celor interesati de utilarea unei bucatarii moderne, premium, dar in care sa nu se gateasca intensiv, cel putin la plita. Principalele atuuri ale plitei incorporabile Electrolux EGT6142NOK sunt date de design-ul minimalist, foarte elegant si de branding-ul foarte bun.

2 comments:

Gaby spunea...

La aceasta plita Electrolux EGT6142 nu se pot pune alte gratare de la alta plita Electrolux, care sa fie mai bune?

eoa2400aok spunea...

Ce parere aveti despre Electrolux eoa2400aok?