4 dec. 2016

IP Scoring: Whirlpool AKP 235/IX/05

Cel mai ieftin cuptor incorporabil din gama Whirlpool si unul din cele mai vandute cuptoare accesibile din punct de vedere al pretului este modelul Whirlpool AKP 235/IX/05. Acesta are ca principal faptul ca este un cuptor electric multifunctional, adica are un convector care permite uniformizarea temperaturii in interiorul cuptorului, uniformizare care asigura o gatire uniforma a alimentelor. Timmer-ul mecanic anunta utilizatorul finalizare programului, intregul panou de comanda avand o comanda mecanica. Este un cuptor basic, fara foarte multe optiuni, utilizatorul avand la dispozie 6 functii de gatire. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

Am sintetizat cele mai bune cuptoare incorporabile electrice multifunctionale din gama producatorului american de electrocasnice, din punct de vedere pretul, in functie de principalele criterii de alegere ale cuptorului incorporabile stabilite de blogul Incorporabile Premium, respectiv, Cel mai bun cuptor incorporabil Whirlpool - TOP 10 in functie de pret. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Whirlpool AKP 235/IX/05 are tavile incastrate in peretii laterali, la fel ca in cazul aragazurilor clasice. Personal recomand  varianta cu glisiere sau mai bine glisiere cu telescop, cele din urma fiind mai greu de gasit ce-i drept pana intr-un buget de 1200 de lei. Whirlpool AKP 235/IX/05 are un pret in jurul a 700 de lei, in functie de magazinul de unde doriti sa cumparati. Exista in acest moment o transparenta mare pe piata, cumparatorul poate consulta oricand preturile atat in magazinele online cat si cele offline, avand in vedere ca si cele din urma acum si site-uri in care puteti verifica cel mai bun pret.

Va recomandam si articolul Cel mai bun cuptor electric Whirlpool.

Concureaza si tocmai de aceea este unul dintre cele mai vandute cuptoare din segmentul entry level. Whirlpool AKP 235/IX/05 are doua straturi de geam la usa, ceea ce inseamna ca trebuie sa evitati sa puneti mana pe geam, atunci cand cuptorul functioneaza, sau daca aveti copii mici, sa-i supravegheati atunci cand se apropie de cuptor pentru a evita accidente. Inoxul este de o calitate medie, nu exceleaza, iar butoanele sunt destul de fragile si va recomand, ca atunci cand folositi acest cuptor sa aveti grija sa nu se rupa.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita incorporabila Whirlpool.

In ceea ce priveste curatarea, inoxul exterior lasa putin amprente, in schimb geamul este usor de curatat si intretinut. Whirlpool AKP 235/IX/05 are la exterior, sub butoane, niste instructiuni cu privire la tipul de functie si temperatura la care trebuie preparat, un lucru ce poate fi util la un moment dat, daca nu aveti rabdare sa consultati manualul de utilizare atunci cand gatiti. In interior, cuptorul Whirlpool AKP 235/IX/05 se curata mai greu, din pricina canalelor pe care gliseaza tavile. Este cam acelasi lucru ca si in cazul curatarii unui aragaz clasic, cu acelasi tip de glisare al tavilor.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna hota Whirlpool.

Design-ul urmareste o linie usor moderna, insa din punctul meu de vedere nu exceleaza si se vede ca este un model entry level, insa la fiabilitate, Whirlpool face cuptoare bune si sunt riscuri mici de service, cuptoarele electice fiind oricum mai greu defectabile. Whirlpool AKP 235/IX/05 sta bine la gama de produse complementare, producatorul american de electrocasnice avand o gama foarte diversificata de plite si hote incorporabile.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.


In concluzie cuptorul electric multifunctional Whirlpool AKP 235/IX/05 este unul din cele mai cumparate cuptoare electrice de pe piata, din segmentul entry level si totalizeaza conform principalelor criterii de evaluare a cuptorului incorporabil, stabilite de blogul nostru 18 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale cuptorului incorporabil, va recomandam articolul Criterii alegere cuptor incorporabil.

1 comments:

Alexandra Grecu spunea...

Am cumparat acest cuptor la pachet cu o plita whirlpool akr260. cuptorul este acceptabil, plita in schimb arata foarte lucios se curata extrem de greu, iar gratarele sunt din sarma si sunt foarte subtiri si instabile.