9 dec. 2016

Cel mai bun frigider 3500 de lei

Cel mai bun frigider pana in 3500 de lei  - Samsung RS57K4000SA/EF

Samsung RS57K4000SA/EF este unul din cele mai bune frigidere side by side din punct de vedere al raportului calitate pret. Printre putinele modele cu sistem independent de racire atat pe compartimentul frigider cat si pe congelator coolere separate, tehnologie numita de producatorul coreean de electrocasnice Twin cooling system, Samsung RS57K4000SA/EF garanteaza astfel faptul ca va pastra in foarte bune conditii alimentele, fapt datorat unei instalatii frigorifice performante. Compresorul este Samsung, producatorul coreean de electrocasnice a decis de aproape 4 ani sa foloseasca doar subansambluri proprii atunci cand vorbim de instalatia frigorifica. Am evaluat principalele categorii de produse Samsung in articolul Pareri despre Samsung.

Compresor Samsung, clasa de climatizare SN-T, capacitate de congelare 12kg/24h

Desi producatorii europeni au ca reper compresoarele Danfoss, compresoarele producatorului coreean se apropie de performantele danezilor care produc compresoarele mai sus mentionate, compresoare care acum se numesc SECOP Danfoss, intrucat fabrica a fost cumparata de SECOP. Revenind la Samsung RS57K4000SA/EF acesta are cea mai buna clasa de climatizare posibila pentru o instalatie frigorifica casnica, respectiv Sub Normal - Tropical (SN-T) si o capacitate de congelare de 12kg/24 h, o capacitate de congelare care, impreuna cu clasa de climatizare clasifica Samsung RS57K4000SA/EF in categoria aparatelor frigorifice performante. Pentru informatii detaliate privind criteriile complete de alegere ale frigiderului, precum si modul in care clasa de climatizare si capacitatea de congelare influienteaza performantele aparatului frigorific, va recomand articolul Criterii alegere frigider.

Compartiment de 0 grade Celsius, compresor inverter cu electrovalva

Compresorul cu electrovalva permite utilizatorului, fata de un compresor clasic, o setare independenta a temperaturii atat pentru frigider cat si pentru congelator, temperatura poate fi setata intre 2 si 8 grade Celsius la frigider si -24 si -16 grade Celsius la congelator. Acest lucru inseamna ca, in situatia in care aveti mai putine alimente la congelator puteti seta temperatura la un nivel mai inalt, astfel incat consumul de energie sa fie redus semnificativ. Congelatorul consuma, proportional, cea mai mult aenergie, ma ales atunci cand este setat la temperaturi mai joase de -20 de grade Celsius, situatie necesara pentru o congelare rapida si eficienta, mai ales cand sunt puse de o data mai multe alimente ce pot fi perisabile. Practic, Samsung RS57K4000SA/EF are si o functie de racire/congelare rapida, tocmai pentru acest lucru, precum si o functie Vacation, care inseamna un consum foarte mic de energie, atunci cand aveti foarte putine alimente in frigider sau congelator, situatie ce poate fi intalnita atunci cand plecati in vacanta. 

Compresorul inverter insemna ca lucrul mecanic din interiorul compresorului se face prin camp electromagnetic, ceea ce implica 0% uzura mecanica, acesta fiind si unul din motivele pentru care producatorul coreean de electrocasnice ofera 10 ani garantie la acest subansamblu, pentru restul Samsung asigurand o garantie de 2 ani. 

Compartimentul de 0 grade Celsius este un compartiment destinat alimentelor usor perisabile, cum ar fi mezelurile, branzeturile, pestele, alimentele ce au nevoie de o temperatura mai scazuta pentru a se pastra mai bine si totodata, faptul ca acestea sunt puse intr-un compartiment separat, inseamna ca sunt si mai bine izolate, in general aceste alimente avand un miros persistent.

Design modern, recomandabil pentru bucatariile premium de dimensiuni medii si mari

Samsung RS57K4000SA/EF este un frigider ce urmareste o linie moderna, ceea ce-l recomanda bucatariilor premium, high tech, cu atat mai mult cu cat acestea sunt open space, comunicand cu living-ul. Exteriorul acestui frigider va aduce valoare adaugata imaginii de ansamblu a bucatariei. Panoul de comanda este full touch control, este foarte bine integrat in usa congelatorului, foarte intuitiv si practic. O nota buna asadar si la acest capitol pentru Samsung RS57K4000SA/EF.

In concluzie, Samsung RS57K4000SA/EF este unul din cele mai bune frigidere side by side intr-un buget de pana in 3500-4000 de lei, fiind printre putinele optiuni cu sistem de racire cu doua coolere si compresor inverter cu electrovalva, acest model fiind printre cele pe care blogul nostru le recomanda cu incredere celor interesati de un side by side accesibil din punct de vedere al pretului.

2 comments:

Adina Dima spunea...

Se poate opri congelatorul daca nu vreau sa-l folosesc?

Admin despre oprirea congelatorului la frigiderul side by side spunea...

@adina...la niciun frigider sidef by side nu se poate opri congelatorul