16 nov. 2016

IP Scoring: Beko BIM22300XC

Beko BIM22300XC este unul din cele mai cumparate modele de cuptoare incorporabile electrice multifunctionale din gama BEKO. Acest model face parte din gama entry level si cu siguranta inclusiv pretul influenteaza in acest sens. Un cuptor al carui pret se invarte in jurul sumei de 1000 de lei, care ofera utilizatorului un sistem de incalzire electric multifunctional, adica temperatura este distribuita uniform in tot volumul cuptorului, afisaj cu control electronic al timmerului, ceea ce inseamna ca Beko BIM22300XC se opreste automat la finalul timpului setat si totodata autocuratare catalitica, autocuratare, care, desi necesita costuri de mentenanta post vanzare vine in sprijinul utilizatorului care va avea mult mai putin de curatat si prin urmare ii va creste gradul de confort. Va recomandam articolul in care am evaluat principalele categorii de produs din gama Beko, in articolul Pareri despre Beko.
Cuptorul electric multifunctional Beko BIM22300XC are 8 functii de gatire, ceea ce inseamna ca permite utilizatorului sa prepare mare parte din retele ce pot fi gatite la un astfel de cuptor. Tavile sunt fixate cu ajutorul unor suporti laterali, detasabili care nu au insa si telescop, insa sunt semnificativ mai preferabili decat varianta clasica, foarte des intalnita pe acest segment de pret si anume tavi incastrate in peretii laterali, asemeni tavilor dintr-un cuptor al unui aragaz clasic. Acest tip de fixare prin incastrare inseamna pe de o parte o manevrare mai dificila a tavilor, care de cele mai multe ori se dilata mai mult decat cuptorul si ies mai greu, iar pe de alta parte curatarea canelelor de incastrare este mai dificila. Asa ca Beko BIM22300XC scuteste utilizatorul de aceste dificultati cu ajutorul acestori suporti detasabili.

Va recomandam totodata si articolul Cel mai bun cuptor electric incorporabil de la BEKO.

Peretii catalitici sunt doar pe laterale si pe partea din spate a cuptorului, Durata medie de viata a acestora variaza in functie de gradul de utilizare a cuptorului, insa orientativ acestea sunt estimate ca durata de utilizare undeva intre doi sau trei ani. Pretul unui perete este in jurul a 80 de lei, insa daca utilizatorul nu mai doreste sa aiba acesti pereti poate renunta la cei laterali, insa tot va mai fi nevoie de peretele din spate, perete care totusi are o durata de viata mai mare intrucat impuritatile, grasimea si alte mizerii se depun mai greu pe acesta. Asa ca acest perete poate avea durata de viata aproapiata de cea a cuptorului incorporabil. Aici totul depinde de modul de utilizare si de respectarea instructiunilor de utilizare. Asa cum v-am obisnuit, urmarim sa va spunem atat avantajele cat si dezavantajele, astfel incat sa primiti un feedback obiectiv pentru a ne asigura ca faceti o alegere corecta.

Pentru informatii complete privind avantajele si dezavantajele sistemelor de autocuratare, va recomandam articolul Diferente intre piroliza si cataliza la cuptoarele incorporabile.

In ceea ce priveste linia de design, Beko BIM22300XC urmareste o linie de design moderna si se recomanda ca acest model sa fie amplasat intr-o bucatarie cu mobilier modern. Butoanele sunt push in pentru un plus de ergonomie, afisajul electronic contribuie si el la imaginea over all moderna a acestui cuptor, Legat de fiabilitate, Beko ne-a dovedit ca poate produce cuptoare electrice fiabile, la acest criteriu Incorporabile Premium evalueaza Beko BIM22300XC cu 4 din 5 puncte. Produsele complementare cu care se poate asocia acest cuptor sunt numeroase, Beko avand o gama mare de plite si hote incorporabile, iar caracteristica acestora este in general, raportul bun calitate pret.


In concluzie Beko BIM22300XC este un cuptor electric incorporabil multifunctional care se recomanda celor interesati de un cuptor bun, accesibil, fiind probabil cel mai bun cuptor incorporabil in acest buget, daca nu chiar cel mai bun. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere a cuptorului incorporabil, va recomandam articolul Cel mai bun cuptor electric.

2 comments:

Carmen Safta spunea...

Este un cuptor incorporabil bun. Il am de aproape un an si sunt multumita

Rafturi telescopice cuptor incorporabil Beko spunea...

La acest cuptor se pot monta rafturi telescopice? Se pot cumpara separat daca da si cat costa?