6 apr. 2016

IP Scoring: Electrolux EOC5751FOV

Recomandabil celor interesati de utilarea unei bucatarii premium, moderna si in acelasi timp high tech, Electrolux EOC5751FOV este una din cele mai bune optiuni, atunci cand vorbim de o linie ergonomica pe culoarea alba. De ce alb? In primul rand poate crea contrast, ceea ce inseamna ca se va pune accent pe linia de electrocasnice si pentru ca inoxul nu prea se mai poarta, fiind un material rece. Electrolux EOC5751FOV se mai remarca prin faptul ca propune utilizatorului, pe langa functiile clasice de preparare, inclusiv retete presetate.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.

Un alt mare avantaj al cuptorului incorporabil este dat de existenta sistemului de autocuratare pirolitica, cel mai eficient sistem de autocuratare, mai multe informatii privind diferentele dintre sistemele de autocuratare, disponibile in acest moment pe piata europeana de electrocasnice, puteti citi in articolul Diferenta dintre piroliza si cataliza. Vorbim cu siguranta de un model premium, dar in acelasi timp de un pret mediu, ceea ce ne face sa acordam maximum de 5 puncte la criteriul Raport calitate pret, in evaluarea cuptorului incorporabil Electrolux EOC5751FOV. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

In ceea ce privesc optiunile de utilizare, Electrolux EOC5751FOV primeste 4 puncte din maximum de 5 datorita sistemului integrat de retete presetate, a sondei pentru carne, sonda care atunci cand este utilizeaza opreste automat cuptorul, cand carnea este gata preparata. In ceea ce priveste siguranta in utilizare, Electrolux EOC5751FOV are trei straturi de geam, ceea ce inseamna ca vorbim de "usa rece", tradus, atunci cand dumneavoastra sau copilul va pune mana pe geamul cuptorului, in momentul functionarii, nu exista riscuri de ardere accidentala. Usa are inchidere amortizata, ceea ce ajuta utilizatorul sa fie mai putin atent atunci cand foloseste cuptorul, nu mai este nevoie sa ai grija asa mare cand inchizi usa de la cuptor.

Va recomandam si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Electrolux.


Maximum de 5 puncte la criteriul Eficienta autocuratarii, piroliza fiind practic singurul sistem de autocuratare pur, pe bune, celelalte tipuri avand totusi nevoie de interventia utilizatorului. Mai multe informatii in acest sens puteti citi in articolul de prezentare a sistemelor de autocuratare, mentionat mai sus. 4 puncte la criteriul Design. Vorbim de un design modern, ergonomic, cu panou de comanda touch control, cu observatia ca era mai interesant daca era putin mai mare. Acelasi punctaj de 4 puncte pentru fiabilitate, Electrolux fiind recunoscut pentru ca face produse rezistente in timp si calitative.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

In ceea ce privesc produsele complementare, gama de electrocasnice incorporabile albe este putin mai restransa, motiv pentru care Electrolux EOC5751FOV primeste 3 puncte la acest criteriu. In concluzie cuptorul incorporabil, electric, multifunctional totalizeaza 25 dintr-un maxim de 30 de puncte, fiind recomandabil celor care doresc confort si eficienta a prepararii, un cuptor incorporabil premium pentru o bucatarie moderna, in care este evitat inoxul. Mai multe informatii privind cum aleg un cuptor puteti cititi in articolul Criterii alegere cuptor incorporabil.

2 comments:

Dorian Stavarache spunea...

Exista o plita incorporabila cu inductie, alba, tot de la ELectrolux pe care sa mi-o recomandati?

Gabriela Eremia spunea...

Comenzile laterale panoului de comanda sunt pe butoane sau pe touch-uri?