13 ian. 2015

IP Scoring: Bosch WAT28460BY

Bosch WAT28460BY face parte din noua gama de masini de spalat rufe a producatorului german, disponibila de la inceputul anului 2015 si pe piata din Romania. Din punct de vedere al raportului calitate pret, daca este sa tinem cont de caracteristicile acestui model care aduce mare parte din ultimele tehnologii ale celor de la Bosch,  Bosch WAT28460BY primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte.

Tot 4 puncte pentru optiunile de programare, acest model avand o autonomie mare de programare, are programe petntru toate tipurile de tesaturi, program scurt dar si un program antialergic, care este recomandabil pe langa persoanelor care au deja alergii, cat si bebelusilor, prevenind printr-o foarte buna igienizare a tesaturii capatarea unor eventuale sensibilitati.

Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch. 

5 puncte pentru eficienta de spalare si centrifugare, sistemul patentat de la Bosch 3D Aqua Tronic, fiind prezent si pe acest model, pe langa alte functii precum Active Water Plus pentru o clatire de exceptie, iar cele 1400 de rotatii la centrifugare asigura o stoarcere foarte eficenta a bumbacului si totodata o solicitare mai mica a motorului si a sistemului de transmisie la celelalte tipuri de tesaturi, unde centrifuga este limitata la maxim 800 de rotatii. Practic solicitarea motorului scade la un numar mai mic de rotatii, durata estimata de utilizare a masinii, crescand semnificativ.

Cele 8kg capacitate maxima de incarcare, mai adauga inca 4 puncte la acest criteriu, masina avand sistem automat de detectare a cantitatii de rufe in functie de care ajusteaza consumul de resurse.

4 puncte atat pentru fiabilitate cat si pentru costurile post vanzare avand in vedere faptul ca Bosch este recunoscut pentru calitatea produselor sale si durata acestora de viata, peste media celor din piata iar costurile post vanzare sunt medii cu un risc insa mic de a apela la service, in cei 7 ani de utilizare recomandata.


Astfel masina de spalat rufe de 8kg si 1400 de rotatii pe minut din gama 2015 a producatorului german totalizeaza 25 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor noastre. Pentru informatii detaliate privind modul de alegere a unei masini de spalat rufe puteti citi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe .

3 comments:

Anghel spunea...

are program scurt de spalare?

Program scurt masina de spalat rufe Bosch spunea...

Masina de spalat Bosch WAT28460BY are cel mai scurt mesaj de 15 minute.

Admin - Program scurt 15 minute la masina de spalat BOSCH spunea...

Da, are program scurt de 15 minute.