27 iul. 2012

Criterii in alegerea aparatului de aer conditionat

Sistemele de climatizare monosplit sau dublu split sunt in Romania cele mai cautate instalatii de climatizare pentru locuinta, desi in tarile europene apusene sunt preferate sistemele de climatizare pe baza de termoventilatie, incorporate in instalatiile locuintei. Conform acestei cereri, magazinele de electrocasnice pun la dispozitie o gama foarte diversificata de aere conditionate.

Va recomandam totodata si articolul Cum aleg aparatul de aer conditionat.

In ceea ce priveste atentia si suportul acordat clientului va recomand sa optati pentru magazinul online avand in vedere faptul ca asigura instalarea si face acest lucru la achizitionarea produsului, fara ca viitorul utilizator sa aiba de asteptat asa cum se intampla in alte magazine pana i se monteaza aerul. La instalare aceasta dureaza cel mult 5 zile de la achizitionarea aerului conditionat.

Primul criteriu in alegerea aerului conditionat:

Spatiul pe care dumneavoastra doriti sa il climatizati. Cum se alege puterea BTU?
Desi in majoritatea magazinelor consilierii in vanzari sustin ca un aer conditionat, sa zicem de 9000btu, este"suficinet pentru o incapere de 40m2, este total gresit. Instalatiile de climatizare se stabilesc pe baza unui volum si nu a unei suprafete intrucat putem avea incaperi cu o inaltime de 2,4m sau 4m, ceea ce schimba simtitor capacitatea de intretinere a unui nivel climatic ideal.

Sa concluzionam asadar:

Pe piata se gasesc in general:

Aparat de aer conditionat  9000BTU recomandat pentru   80m3  +/-10%
Aparat de aer conditionat 12000BTU recomandat pentru 110m3 +/-10%
Aparat de aer conditionat 18000BTU recomandat pentru 150m3 +/-10%
Aparat de aer conditionat 24000BTU recomandat pentru 210m3 +/-10%

A.C. 9000BTU -recomandat pentru 80m cubi +sau- 10%, in functie de orientarea incaperii, vitrarea si izolatia termica a acesteia.

A.C.12000BTU recomandat pentru 110m cubi +sau- 10%, in functie de orientarea incaperii, vitrarea si izolatia termica a acesteia.

A.C.18000BTU recomandat pentru 150m cubi +sau- 10%, in functie de orientarea incaperii, vitrarea si izolatia termica a acesteia.

Al doilea criteriu:
Pentru locuinte si in special pentru incaperile din zona de seara nu este recomandata instalarea unor aere conditionate cu o putere BTU mai mare de 12000, deoarece fluxul de aer este nerecomandat de puternic pentru activitatile din incapere, cu alte cuvinte "nesanatos"

Al treilea criteriu:
Intram putin pe partea tehnica. Va recomandam instalatiile de aer conditionat pe agent frigorific izobutan r410A, deoarece acesta este mai dens si veti putea evita eventualele pierderi pe instalatie. Pe langa alta eficienta calorica fata de instalatiile pe 407c este semnificativ mai mare in conditiile in care consumul de energie este invers proportional.

Al patrulea criteriu:
Sistemul de filtrare al aerului. La ora actuala cel mai bun raport calitate pret il gasiti pe Whirlpool AMC 991 care are sistem de filtrare tratat antibacterian si filtru cathecin incorporat.

Al cincilea criteriu, care pentru majoritatea este primul :) din pacate, clasa energetica. Este mult mai importanta eficienta decat clasa energetica, desi majoritatea aerelor pe care vi le-am recomandat (cele cu instalatie de izobutan r410a) sunt incadrate in clasa de energie A, nu inseamna ca trebuie sa va uitati prima data la consum, deoarece riscati sa achzitionati un aer conditionat slab-putere calorica scazuta( vezi aerele conditionate NEO).

18 comments:

Ion spunea...

Ce aer conditionat bun imi pot lua cu 1400-1500 de lei, pentru un apartament nou cu 3 camere? Multumesc, Ionut C

Ovidiu Pog spunea...

puteti gasi cele mai bine preturi pe site-ul www.price.ro sau www.smartbuy.ro. Pe ambele din aceste site-uri veti putea gasi in permanenta cele mai mici preturi.

Adrian Lora spunea...

Nu prea se mai gasesc aere conditionate cu doua splitere in magazine. Eu abia am gasit la un montator de aere conditionate care mi-a facut rost in aproape o luna.

Mihaela Capatau spunea...

exista aparate de aer conditionat dublu spluit de la Electrolux sau whirlpool

Alexandru Nichita spunea...

foarte interensant articolul despre aparatele de aer conditionat. au fost utile pentru ca le-am utilizat in momentul in care am ales aerul conditionat.

Irina Cofru spunea...

Mie imi plac foarte mult aparatele de aer conditionat de la Fujitsu. Cred ca sunt cele mai bune si pe deaspura sunt si silentioase. Foarte bine in schimb ca recomandati clientilor sa verifice cel mai bun pret pe www.price.ro sau pe www.smartbuy.ro

Mihai spunea...

foarte bun articolul. multumim de informatii. chiar am luat un aer conditionat bun de ;la samsung, pe baza informatiilor de pe acest blog de aere conditionate.

Alexandra spunea...

se murdaresc foarte repede filtrele la aerele conditionate whirlpool...in rest sunt ok

Maria spunea...

se mai pot gasi la preturi bune aere conditionate pe perioada iernii sau e mai convenabil sa le cumpar primavara sau vara?

Ioana Luca spunea...

Am luat un aparat de aer conditionat Neo de la Domo, am dat noua milioane de lei cu tot cu instalare si funtioneaza foarte bine.

Florea Cristian spunea...

foarte bun aerul conditionat de la whirlpool...are functia nocturn si chiar nu se simte noaptea in dormitor. mi-a fostteama cand l-am cumparat ca n-o sa pot dormi din pricina lui, dar e ok.

Cel mai bun aer conditionat spunea...

Care este cel mai bun aer conditionat de 12000 Btu din punct de vedere al raportului calitate pre?

Florin spunea...

De unde pot lua un kit de 5m pentru un aer conditionat de 12000 de BTU?

Admin spunea...

Service-ul trebuie sa va asigure kit-ul sau echipa de instalare. In general costa in jur de 100 de lei metrul liniar de kit pentru aparatele de aer conditionat de pana in 12000btu inclusiv.

Recomandare aer conditionat spunea...

In general Samsung...

Cele mai mici preturi la aparatele de aer conditionat spunea...

Foarte putin probabil...cele mai mari reduceri sunt in general in luna aprilie, cel tarziu mai, cand se aprovizioneaza cantitati mari si retailerii dau in preturi ca sa roteasca repede marfa...In sezon cresc, iar dupa sezon in general raman stocuri mici, ceea ce inseamna ca nu exista presiune pe costul de depozitare.

Anonim spunea...

Am un LG neo plasmă și vreau sa va-ntreb dac-ai pot folosi numai pe "plasma", un timpul functionarii și pe "autoclean",după?!?

Anonim spunea...

Tot eu 12:59
Doresc să fiu anuntat un cazul primirii u ii raspuns! Multumesc !