28 iul. 2016

IP Scoring Beko BIR25400XMS

Unul din cele mai modele de cuptoare incorporabile din gama Beko 2016, Beko BIR25400XMS este unul din cele mai mari cuptoare incorporabile din punct de vedere al volumului, cu cei 80 de litri. Pe langa aceasta caracteristica, cuptorul incorporabil electric multifunctional Beko BIR25400XMS mai vine cu o noutate fata de modelele anterioare, copiind practic Samsung in ceea ce priveste dotarea cu doua convectoare pentru, spun ei, o eficienta mai mare a uniformizarii temperaturii in cuptor si pentru prepararea a mai multor tipuri de alimente simultan. Va recomandam articolul in care am evaluat principalele categorii de produs din gama Beko, in articolul Pareri despre Beko.

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Vom analiza din punct de vedere a principalelor criterii de alegere ale cuptorului incorporabil, criterii detaliate in articolul Criterii alegere cuptor incorporabil. Astfel din punct de vedere al raportului calitate pret, consideram Beko BIR25400XMS un cuptor putin cam scump raportat la caracteristici si pret, avand in vedere cuptoarele incorporabile ce pot fi achizitionate in jurul sumei de 2200-2400 de lei. Avantajul cel mai mare si probabil caracteristica ce ar influienta cumpararea acestui model ar fi data de volumul peste media celor intalnite pe piata, desi dimensiunile de incorporare sunt standard pentru modulul de 60 cm.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.

In ceea ce privesc optiunile de utilizare consideram ca Beko BIR25400XMS este un cuptor bine spre bine dotat din punct de vedere al usurintei si a facilitatilor de programare, acest model avand si cateva functii presetate. Sistemul de curatare catalitica, cu pereti catalitici inseamna un plus de confort pentru utilizator dar totodata si costuri post vanzare, peretii catalitici fiind consumabili, durata estimata de viata in conditii normale de utilizare fiind de 3 ani. Mai multe informatii privind diferentele, avantajele si dezavantajele sistemelor de autocuratare, puteti citi in articolul Diferenta dintre piroliza si cataliza.

Va recomandam totodata articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

Un plus in ceea ce priveste design-ul, cuptorul electric incorporabil multifunctional Beko BIR25400XMS avand o linie moderna, cu panou de comanda touch control, foarte generos si intuitiv. Acelasi punctaj si pentru fiabilitate, producatorul turc fiind recunoscut pentru faptul ca realizeaza produse incorporabile fiabile. Din punct de vedere al produselor incorporabile, Beko are o gama medie de plite cu care Beko BIR25400XMS ar putea fi asociat si o gama si mai restransa de hote incorporabile, fie ca vorbim de cele decorative sau telescopice.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.


In concluzie, conform principalelor criterii de alegere ale cuptorului incorporabil setate de Incorporabile Premium, cuptorul electric multifunctional Beko BIR25400XMS  totalizeaza 21 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte, fiind recomandat celor care-si doresc un cuptor incorporabil in primul rand de volum mare si care totodata sa urmareasca si o linie moderna si in trend cu ceea ce se poarta in cazul bucatariilor moderne.

13 iul. 2016

IP Scoring: Electrolux SteamCare EWF1408WDL2

Una din cele mai bune masini de spalat rufe din Europa, este varful de gama al producatorului suedez de electrocasnice, Electrolux SteamCare EWF1408WDL2. Aceasta intruneste toate tehnologiile noi inventate si patentate de Electrolux si AEG, grupul suedez ingloband si producatorul german de electrocasnice, renumit din punctul de vedere a calitatii si fiabilitatii. Din punct de vedere al raportului calitate pret, vorbim de o masina de spalat completa, ce ofera maximul de functii si calitate a spalarii, cu patente privind aceasta calitate si la un pret middle spre high end, Electrolux SteamCare EWF1408WDL2 fiind pe piata la un pret in jurul a 3000 de lei. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Din punctul de vedere al optiunilor de spalare, Electrolux SteamCare EWF1408WDL2 are bineinteles toate programele pentru orice tip de tesaturi, programe presetate pe anumite tipuri de imbracaminte, pilote, perne, sport. Un alt atu al masinilor de spalat Electrolux este si functia Time Manager, prezenta pe masinile de spalat din gamele superioare. Un alt atu este dat de existenta programelor de igienizare si reimprospatare cu abur. Aceasta este utila atat hainelor bebelusilor, cat si a adultilor, atat datorita faptului ca igienizeaza foarte bine, cat si pentru ca relaxeaza tesaturile, hainele fiind mai usor de calcat, unele, casual, nemainecesitand utilizarea masinii de calcat.


Cu o viteza de rotatie de 1600 de rotatii pe minut si cu un patent de eficienta si calitate a spalarii, cu o certificare Woolmark, Electrolux SteamCare EWF1408WDL2 este o masina care spala impecabil. Tot legat de calitatea spalarii, mentionam si existenta tehnologiei Direct Spray, care ofera un jet direct de apa in interiorul tamburului pentru o eficienta mai mare a efectului de dusare.

Va recomandam si articolul Cea mai buna masina de spalat rufe BEKO.

Cele 10kg capacitate maxima de incarcare permit utilizatorului sa spele atat cantitati mari de rufe, cat si lucruri voluminoase, cum ar fi pernele, pilotele, paturile, etc. In cazul unor capacitati mai mici, masina de spalat Electrolux SteamCare EWF1408WDL2 isi ajusteaza proportional consumul de apa si implicit de energie. Punctaj maxim si pentru fiabilitate, Electrolux SteamCare EWF1408WDL2 avand un motor inverter si un istoric foarte pozitiv a gamelor anterioare de lux fabricate de producatorul suedez de electrocasnice.


Eventualele interventii post vanzare pot fi totusi destul de costisitoare, pentru ca vorbim de un model de ultima generatie, insa cu foarte multa electronica. Va recomandam extinderea de garantie, desi modelul este fiabil. Conform principalelor criterii de evaluare a masinii de spalat rufe, pe care le consideram relevante in alegerea masinii de spalat rufe, Electrolux SteamCare EWF1408WDL2 totalizeaza 28 dintr-un maxim de 30 de puncte, fiind una din cele mai bune masini de spalat din Europa. Va recomandam articolul Criterii in alegerea masinii de spalat rufe. Electrolux SteamCare EWF1408WDL2  este in acest moment cea mai buna masina de spalat rufe din gama Electrolux.

10 iul. 2016

IP Scoring: Hotpoint FTGHG 751 DHA BK

Plita incorporabila din gama premium Luce, a producatorului italian  Hotpoint este cu siguranta una din cele mai elegante variante pentru o plita incorporabila pe sticla, pe latimea de 70 cm si este recomandabila mai ales pentru bucatariile open space in care design-ul electrocasnicelor este foarte important. Calitate ireprosabila, design modern, pretul este insa usor piperat, chiar daca justificat, motiv pentru care din punct de vedere calitate pret,  Hotpoint FTGHG 751 DHA BK primeste 3 dintr-un punctaj maxim de 5 puncte. Pentru informatii complete privind modul de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul Criterii alegere plita incorporabila. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Cate 4 puncte pentru calitatea materialelor folosite cat si pentru gratare, acestea fiind din fonta si de mentionat ca sunt foarte bine prinse de suprafata plitei. Cu o geometrie foarte buna a arzatoarelor, geometrie ce are ca principal scop pozitionarea arzatorului mare, central, in axul plitei si implicit a hotei. Aceasta pozitioneaza ajuta nu numai la o usurinta in utilizare ci si in evacuarea mirosului si a aburului.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.

In ceea ce priveste design-ul, acesta este unul exceptional, plita aratand extraordinar atat inchisa cat mai ales atunci cand functioneaza, deci un maxim de 5 puncte la acest capitol. Nu mai punem la socoteala faptul ca este destul de exclusivista si cu siguranta va atrage atentia, mai ales intr-un open space. Va recomandam, in situatia in care preferati o plita pe 60 cm, un model din aceeasi gama Direct Flame, Hotpoint PKQ644DGHK.

4 puncte pentru fiabilitate, Hotpoint oferind in general garantie de pana la 5 ani, fara alte costuri, o garantie care rezulta dintr-o fiabilitate relativ ridicata a produselor si 3 puncte pentru produsele complementare, avand in vedere faptul ca pentru a se potrivi perfect, aceasta plita ar trebui completata ca si set de electrocasnice cu unul din cuptoarele Luce, spre exemplu modelul Hotpoint Luce FK 1041L si hota incorporabila decorativa oblica Hotpoint HLQV 6 AB (K) /HA. Exista in gama Luce si modele de cuptoare si hote mai ieftine, modelele de mai sus reprezentand varful de gama, Hotpoint FTGHG 751 DHA BK are aprindere electrica pe buton si supapa de siguranta pentru gaz, termocuplu, amanunte importante in decizia de cumparare. Supapa de siguranta pentru gaz este foarte utila intrucat elimina riscul ca gazul sa fie eliminat in situatia in care se stinge accidental flacara.

Pentru recomandari privind seturi complete de plita, cuptor si hota incorporabila, din gama producatorului italian de electrocasnice, Hotpoint, accesati sectiunea blogului Seturi incorporabile Hotpoint.


Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Astfel plita incorporabila Hotpoint FTGHG 751 DHA BK totalizeaza 23 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor de mai sus. Mai multe detalii despre  criteriile de alegere a plitei incorporabile  gasiti in articolul"Criterii alegere plita incorporabila".

9 iul. 2016

Pachet electrocasnice incorporabile si combina frigorifica Hotpoint

Unul din cele mai elegante electrocasnice incorporabile moderne este pachetul de electrocasnice incorporabile de la Hotpoint pe care vi-l vom detalia in randurile de mai jos. Aceste electrocasnice sunt totodata si updatate din punct de vedere tehnic, beneficiind de cele mai noi tehnologii ale producatorului italian de electrocasnice, Hotpoint Ariston.

Consideram in general producatorul Hotpoint, rebranduirea vechiului Ariston pentru piata europeana, unul din cei mai buni producatori de electrocasnice incorporabile mai ales din prisma raportului bun calitate pret. Si branding-ul este unul destul de bun, fiind privit pe piata din tara noastra ca un brand premium sau aproape de premium. 


Evaluam modelul Hotpoint Luce FK 104 P.20 X, care din punctul nostru de vedere este cel mai bun cuptor incorporabil din gama producatorului italian de electrocasnice,  Hotpoint Luce FK 104 P.20 X este un cuptor complet ce care un panou de comanda modern, ce permite utilizatorului programarea folosind atat functiile clasice cat si retete presetate. Spre exemplu daca utilizatorul doreste sa prepare pui, poate apasa un singur buton. Totodata, Hotpoint Luce FK 104 P.20 X permite sa fie preparat prin setarea tipului de incazire, a timpului de preparare si a temperaturii. Oricum doriti, Hotpoint Luce FK 104 P.20 X este foarte flexibil in programare si are un panou intuitiv.

La cuptorul incorporabil electric multifunctional Hotpoint Luce FK 104 P.20 X vorbim de un sistem de autocuratare pirolitic, cel mai bun sistem de autocuratare de pe piata.Pentru informatii complete privind diferentele privind sistemele de autocuratare, va recomandam articolul Diferenta intre autocuratare pirolitica si cataliza la cuptoarele incorporabile.

Un design modern, ireprosabil, cu un panou de comanda generos, pe touch control. Singurul lucru pe care l-as contesta este dat de faptul ca geamul are o tenta de oglinda, ceea ce o face mai greu de potrivit. Depinde totusi de contextul bucatariei, de gama cromatica si daca acest tratament al geamului, care oglindeste este intalnit si in restul bucatariei. 

Un brand bun, cu un istoric foarte bun in ceea ce priveste fiabilitatea si calitatea subansamblurilor din care este realizat acest cuptor. In general cuptoarele incorporabile sunt foarte fiabile Usa are sistem "rece", este alcatuita din 3 straturi de geam ,ceea ce inseamna ca nu exista riscul de ardere accidentala, atunci cand pune mana pe geam, in timpul functionarii cuptorului.

Plita incorporabila din gama premium Luce, a producatorului italian  Hotpoint este cu siguranta una din cele mai elegante variante pentru o plita si este recomandabila mai ales pentru bucatariile open space in care design-ul electrocasnicelor este foarte important. Calitate ireprosabila, design modern, pretul este insa usor piperat.
Din punctul meu de vedere hota incorporabila decorativa cu design modern, cheminee, Hotpoint HLB 9.8 AADC X este cea mai buna hota raport calitate pret atat din gama producatorului italian de electrocasnice, cat si una din cele mai bune hote cu latime de 90 cm, recomandate in principal bucatariilor, deschise sau semideschise, ce comunica cu living-ul sau cu locul de luat masa. Vom detalia astfel evaluarea noastra, bazandu-ne pe principalele criterii de alegere a hotei incorporabile, criterii ce sunt detaliate in articolul Criterii alegere hota incorporabil.


Asa cum am spus si mai sus Hotpoint HLB 9.8 AADC X este una din cele mai bune hote raport calitate pret de pe piata, cu o putere e absortie foarte buna, de 740 de metri cubi pe ora, un design modern. Hota incorporabila Hotpoint HLB 9.8 AADC X face parte din categoria celor mai puternice hote de pe piata. Geometria acestei hotei avantajeaza si mai mult evacuarea aburului si mirosului, fiind recomandata bucatariilor in care se gateste intensiv, inclusiv open space-urilor.

Cu o linie de  design moderna ce se poate  incadra cu succes intr-o bucatarie premium. Iluminarea se face cu spot-uri, ceea ce va oferi un plus de eleganta in contextul general al bucatariei, pe langa ratiunile practice. Aceasta hota poate fi adaptata usor si cu succes inclusiv pentru recirculare, in situatia in care nu este posibila evacuarea. Iesirea pentru burlanul de evacuare pentru acest model este de 150 de mm. Va recomandam totusi sa optati pentru evacuarea pe burlan si nu pe recirculare, mai multe informatii in acest sens puteti citi in articolul Hota cu evacuare sau hota cu recirculare, avantaje si dezavantaje.

Hotpoint HLB 9.8 AADC X are trei filtre de calitate foarte buna si pe langa acestea, mentionam si protectia suplimentara a filtrelor, protectie ce face ca imaginea hotei sa aibe de castigat si totodata protejeaza planeitatea filtrelor. Un nivel de zgomot mic raportat la debitul de evacuare, cei 78 dB(A), pe ultima treapta, clasificand hota Hotpoint HLB 9.8 AADC X in categoria hotelor silentioase.

O optiune buna pentru cei interesati de o combina frigorifica din gama Hotpoint Ariston, cu o linie moderna de design si raport bun calitate pret este Hotpoint XH9 T2Z XOZH. Pare a fi un raport bun calitate pret, avand in vedere volumul peste media volumelor intalnite in cazul combinelor de 60cm, respectiv 370 de litri, dar si a performantelor tehnice, aici referindu-ma in special la clasa climatica SN-T dar si la capacitatea de congelare de 10kg/24h, specificatii ce ne asigura ca subansamblul compresor fabricat de producatorul italian de compresoare ACC, este unul bun spre performant. Mai multe informatii privind inportanta clasei de climatizare si a capacitatii de congelare in alegerea combinei frigorifice puteti citi in articolul Criterii alegere combina frigorifica.
Un alt avantaj care merita a fi scos in evidenta in cazul combinei frigorifice full no frost Hotpoint XH9 T2Z XOZH este dat de prezenta compartimentului de 0 grade Celsius, compartiment care pe de o parte este foarte util, in sensul in care pastreaza foarte bine alimentele usor perisabile sau care au miros puternic, cum ar fi branzeturile, mezelurile si pestele, dar pe de alta parte ia din volumul frigiderului cca 15%. In ceea ce priveste compartimentarea, metionam ca rafturile nu au o autonomie foarte mare de pozitionare, in sensul in care nu pot fi foarte mult mutate mai sus sau mai jos.

Foarte important de scos in evidenta este si faptul ca Hotpoint XH9 T2Z XOZH are un compresor cu electrovalva, un aspect important atat din prisma performantelor tehnice, cat si pentru ca ofera utilizatorului posibilitatea de a-se seta temperatura inclusiv la congelator, o optiune imposibila in cazul unui aparat frigorific cu un compresor fara electrovalva.

Un atu pentru combina frigorifica Full No Frost Hotpoint XH9 T2Z XOZH este linia moderna de design, o linie ce poate fi foarte usor incadrata in contextul unei bucatarii moderne, de calitate, sau in partea inferioara a segmentului premium. In ceea ce priveste fiabilitatea, evaluam Hotpoint XH9 T2Z XOZH ca avand o durata medie de viata buna, as spune medie.

Desi clasa energetica este un criteriu foarte important pentru unii, consideram ca in cazul combinelor frigorifice nu este un criteriu dominant, daca este sa punem in balanta faptul ca diferenta de consum anual la combina frigorifica clasa A raportata la una A++, este de 40kW, ceea ce inseamna convertit in lei 20 de RON pe an. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale combinei frigorifice, va recomandam articolul Criterii alegere combina frigorifica.

IP Scoring: Hotpoint XH9 T2Z XOZH

O optiune buna pentru cei interesati de o combina frigorifica din gama Hotpoint Ariston, cu o linie moderna de design si raport bun calitate pret este Hotpoint XH9 T2Z XOZH. Pare a fi un raport bun calitate pret, avand in vedere volumul peste media volumelor intalnite in cazul combinelor de 60cm, respectiv 370 de litri, dar si a performantelor tehnice, aici referindu-ma in special la clasa climatica SN-T dar si la capacitatea de congelare de 10kg/24h, specificatii ce ne asigura ca subansamblul compresor fabricat de producatorul italian de compresoare ACC, este unul bun spre performant. Mai multe informatii privind inportanta clasei de climatizare si a capacitatii de congelare in alegerea combinei frigorifice puteti citi in articolul Criterii alegere combina frigorifica.
Un alt avantaj care merita a fi scos in evidenta in cazul combinei frigorifice full no frost Hotpoint XH9 T2Z XOZH este dat de prezenta compartimentului de 0 grade Celsius, compartiment care pe de o parte este foarte util, in sensul in care pastreaza foarte bine alimentele usor perisabile sau care au miros puternic, cum ar fi branzeturile, mezelurile si pestele, dar pe de alta parte ia din volumul frigiderului cca 15%. In ceea ce priveste compartimentarea, metionam ca rafturile nu au o autonomie foarte mare de pozitionare, in sensul in care nu pot fi foarte mult mutate mai sus sau mai jos.

Foarte important de scos in evidenta este si faptul ca Hotpoint XH9 T2Z XOZH are un compresor cu electrovalva, un aspect important atat din prisma performantelor tehnice, cat si pentru ca ofera utilizatorului posibilitatea de a-se seta temperatura inclusiv la congelator, o optiune imposibila in cazul unui aparat frigorific cu un compresor fara electrovalva.

Un atu pentru combina frigorifica Full No Frost Hotpoint XH9 T2Z XOZH este linia moderna de design, o linie ce poate fi foarte usor incadrata in contextul unei bucatarii moderne, de calitate, sau in partea inferioara a segmentului premium. In ceea ce priveste fiabilitatea, evaluam Hotpoint XH9 T2Z XOZH ca avand o durata medie de viata buna, as spune medie.


In concluzie, evaluam aceasta combina cu 21 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte conform principalelor criterii de evaluare ale blogului nostru, pe care le consideram relevante. Desi clasa energetica este un criteriu foarte important pentru unii, consideram ca in cazul combinelor frigorifice nu este un criteriu dominant, daca este sa punem in balanta faptul ca diferenta de consum anual la combina frigorifica clasa A raportata la una A++, este de 40kW, ceea ce inseamna convertit in lei 20 de RON pe an. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale combinei frigorifice, va recomandam articolul Criterii alegere combina frigorifica.

Cea mai buna hota Hotpoint

Din punctul meu de vedere hota incorporabila decorativa cu design modern, cheminee, Hotpoint HLB 9.8 AADC X este cea mai buna hota raport calitate pret atat din gama producatorului italian de electrocasnice, cat si una din cele mai bune hote cu latime de 90 cm, recomandate in principal bucatariilor, deschise sau semideschise, ce comunica cu living-ul sau cu locul de luat masa. Vom detalia astfel evaluarea noastra, bazandu-ne pe principalele criterii de alegere a hotei incorporabile, criterii ce sunt detaliate in articolul Criterii alegere hota incorporabila. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

IP Scoring-Hotpoint HLB 9.8 AADC X

Raport calitate pret
Asa cum am spus si mai sus Hotpoint HLB 9.8 AADC X este una din cele mai bune hote raport calitate pret de pe piata, cu o putere e absortie foarte buna, de 740 de metri cubi pe ora, un design modern si un pret in piata as spune, motive pentru care la acest criteriu evaluam Hotpoint HLB 9.8 AADC X cu maximum de 5 puncte.

Va recomandam articolele Cel mai bun cuptor incorporabil Hotpoint si Cea mai buna plita incorporabila pe gaz Hotpoint.

Putere de absortie
Si la acest criteriu, evaluam hota incorporabila decorativa cu design cheminee cu punctaj maxim, cei 740 de metri ubi pe ora clasificand Hotpoint HLB 9.8 AADC X in categoria celor mai puternice hote de pe piata. Geometria acestei hotei avantajeaza si mai mult evacuarea aburului si mirosului, fiind recomandata bucatariilor in care se gateste intensiv, inclusiv open space-urilor.

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile.

Design
Cu o linie de  design moderna ce se poate  incadra cu succes intr-o bucatarie premium, Hotpoint HLB 9.8 AADC X o evaluam cu 4 puncte. Iluminarea se face cu spot-uri, ceea ce va oferi un plus de eleganta in contextul general al bucatariei, pe langa ratiunile practice. Aceasta hota poate fi adaptata usor si cu succes inclusiv pentru recirculare, in situatia in care nu este posibila evacuarea. Iesirea pentru burlanul de evacuare pentru acest model este de 150 de mm. Va recomandam totusi sa optati pentru evacuarea pe burlan si nu pe recirculare, mai multe informatii in acest sens puteti citi in articolul Hota cu evacuare sau hota cu recirculare, avantaje si dezavantaje.
Calitate filtre
Hotpoint HLB 9.8 AADC X are trei filtre de calitate foarte buna si pe langa acestea, mentionam si protectia suplimentara a filtrelor, protectie ce face ca imaginea hotei sa aibe de castigat si totodata protejeaza planeitatea filtrelor. Si la acest criteriu, Hotpoint HLB 9.8 AADC X primeste punctaj maxim de 5 puncte.
Zgomot
Un nivel de zgomot mic raportat la debitul de evacuare, cei 78 dB(A), pe ultima treapta, clasificand hota Hotpoint HLB 9.8 AADC X in categoria hotelor silentioase. Avand in vedere capacitatea de evacuare, oferim si la acest criteriu punctaj maximde 5 puncte pentru Hotpoint HLB 9.8 AADC X.

Pentru recomandari privind seturi complete de plita, cuptor si hota incorporabila, din gama producatorului italian de electrocasnice, Hotpoint, accesati sectiunea blogului Seturi incorporabile Hotpoint.

Produse complementare
O gama diversificata de plite incorporabile, atat pe 60, cat si pe 70 sau 90 de cm in gama Hotpoint, produse ce se pot asocia cu succes acestei hote, dar totusi o gama mai restranse de cuptoare incorporabile premium, motiv pentru care la acest criteriu evaluam Hotpoint HLB 9.8 AADC X cu 4 puncte.

Va recomandam si articolul Cea mai buna hota incorporabila Bosch.

In concluzie, hota incorporabila cu latime de 60 de cm, realizata din inox tratat antiamprenta, cu filtre de aluminiu lababile, Hotpoint HLB 9.8 AADC X totalizeaza 28 dintr--un punctaj maxim de 30 de puncte conform criteriilor Incorporabile Premium si este prin urmare una din cele mai bune hote incorporabile de pe piata.Recomandam aceasta hota inclusiv pentru bucatariile premium, cu design modern, fie ele si open space.

5 iul. 2016

Cea mai buna plita pe gaz Hotpoint

Una din cele mai interesante plite incorporabile de pe plita Hotpoint PH 941MSTB. Un model cu latime de 90 cm, aceasta se evidentiaza ca este o plita mixta, cu arzator WOK si cu o zona electrica de incalzire. Geometria foarte buna a arzatoarelor, cat si a gratarelor de fonta o face recomandabila pentru gatit intensiv. Cu un design modern, Hotpoint PH 941MSTB se remarca printr-un raport bun calitate pret, fiind una din cele mai accesibile plite incorporabile pe 90 de cm. Vom evalua in randurile de mai jos acest model, conform criteriilor principale de alegere a plitei incorporabile, criterii detaliate in articolul Criterii alegere plita pe gaz.
Raportul calitate pret
Evaluam aceasta plita cu maximum de 5 puncte la acest criteriu, fapt datorat unui foarte bun pret, vorbim de o plita incorporabila de 90 de cm si totodata este una mixta. Zona electrica, cu tratament grill o face foarte interesanta si practica, permitand utilizatorului sa o foloseasca pe post de gratar electric.
Calitate material
Inoxul este de calitate buna. Este usor amprentabil, ceea ce il face mai greu de intretinut, insa este totodata rezistent la uzura mecanica. Totodata inoul este un material foarte bun din punct de vedere al igienii, fiind cel mai bun material folosit pentru plitele incorporabile din acest punct de vedere. La acest criteriu plita incorporabila cu aprindere electrica pe buton si supapa de siguranta pentru gaz, primeste 3 puncte. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.
Calitate gratare
Asa cum ne-a obisnuit, producatorul italian de electrocasnice este renumit atat pentru o geometrie foarte buna si practica a gratarelor, cat si a faptului ca aceste gratare sunt foarte bine proiectate, sunt realizate dintr-o fonta de foarte buna calitate, in aliaj si totodata foarte stabile. La acest criteriu de evaluare, plita incorporabila Hotpoint PH 941MSTB primeste punctaj maxim de 5 puncte.
Design
Plita incorporabila Hotpoint PH 941MSTB urmareste o linie moderna de design, foarte bine desenat si care se poate incadra foarte bine in contextul unei bucatarii moderne. La acest criteriu Hotpoint PH 941MSTB primeste 4 puncte.
Fiabilitate
In general plitele incorporabile sunt fiabile. La plitele incorporabile Hotpoint mai sunt totusi intalnite anumite probleme la supapa de siguranta pentru gaz, ceea ce face ca plita sa nu se aprinda. Totusi aceste situatii sunt rar intalnite, motiv pentru care evaluam Hotpoint PH 941MSTB cu 4 puncte.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Produse complementare
Acelasi punctaj si la criteriul Produse Complementare, plita incorporabila Hotpoint PH 941MSTB avand mai multe optiuni de asociere cu hotele si cuptoarele incorporabile Hotpoint. Hotpoint este de fapt rebranduirea Ariston.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.


In concluzie, plita incorporabila cu gratare din fonta si zona de incalzire grill, pe 90 de cm, Hotpoint PH 941MSTB totalizeaza 25 dintr-un maxim de 30 de puncte, fiind o plita incorporabila mixta excelenta si recomandabila utilizatorilor care-si petrec mult timp in bucatarie. Raportul foarte bun calitate pret, este si el un argument pentru care Hotpoint PH 941MSTB este recomandata de Incorporabile Premium.

4 iul. 2016

Cel mai bun cuptor incorporabil de la Hotpoint Ariston

Evaluam cele mai bune cuptoare incorporabile a celor mai importanti producatori de electrocasnice incorporabile. Aceasta evaluare tine cont de principalele criterii de alegere ale cuptorului incorporabil, criterii prezentate in articolul Criterii alegere cuptor incorporabil. Consideram in general producatorul Hotpoint, rebranduirea vechiului Ariston pentru piata europeana, unul din cei mai buni producatori de electrocasnice incorporabile mai ales din prisma raportului bun calitate pret. Si branding-ul este unul destul de bun, fiind privit pe piata din tara noastra ca un brand premium sau aproape de premium.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.


Raportul calitate pret
Avand in vedere criteriile mai sus mentionate, evaluam modelul Hotpoint Luce FK 104 P.20 X, care din punctul nostru de vedere este cel mai bun cuptor incorporabil din gama producatorului italian de electrocasnice, cu 4 dintr-un punctaj maxim de 5 puncte la criteriul raport calitate pret.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Va recomandam totodata articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

Optiuni de utilizare
Hotpoint Luce FK 104 P.20 X este un cuptor complet ce care un panou de comanda modern, ce permite utilizatorului programarea folosind atat functiile clasice cat si retete presetate. Spre exemplu daca utilizatorul doreste sa prepare pui, poate apasa un singur buton. Totodata, Hotpoint Luce FK 104 P.20 X permite sa fie preparat prin setarea tipului de incazire, a timpului de preparare si a temperaturii. Oricum doriti, Hotpoint Luce FK 104 P.20 X este foarte flexibil in programare si are un panou intuitiv. La acest criteriu, Hotpoint Luce FK 104 P.20 X primeste 4 din 5 puncte, punctajul maxim la acest criteriu fiind primit doar de cuptoarele care au si functie de gatire cu aburi.

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Eficienta autocuratare
La cuptorul incorporabil electric multifunctional Hotpoint Luce FK 104 P.20 X vorbim de un sistem de autocuratare pirolitic, cel mai bun sistem de autocuratare de pe piata, si prin urmare acest cuptor este evaluat cu maximum de 5 puncte la acest criteriu. Pentru informatii complete privind diferentele privind sistemele de autocuratare, va recomandam articolul Diferenta intre autocuratare pirolitica si cataliza la cuptoarele incorporabile.

Design
Un design modern, ireprosabil, cu un panou de comanda generos, pe touch control. Singurul lucru pe care l-as contesta este dat de faptul ca geamul are o tenta de oglinda, ceea ce o face mai greu de potrivit. Depinde totusi de contextul bucatariei, de gama cromatica si daca acest tratament al geamului, care oglindeste este intalnit si in restul bucatariei. La acest criteriu evaluam cuptorul incorporabil Hotpoint Luce FK 104 P.20 X cu 4 puncte.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Fiabilitate
Un brand bun, cu un istoric foarte bun in ceea ce priveste fiabilitatea si calitatea subansamblurilor din care este realizat acest cuptor. In general cuptoarele incorporabile sunt foarte fiabile motiv pentru care evaluam Hotpoint Luce FK 104 P.20 X cu 4 puncte. Usa are sistem "rece", este alcatuita din 3 straturi de geam ,ceea ce inseamna ca nu exista riscul de ardere accidentala, atunci cand pune mana pe geam, in timpul functionarii cuptorului.

Pentru recomandari privind seturi complete de plita, cuptor si hota incorporabila, din gama producatorului italian de electrocasnice, Hotpoint, accesati sectiunea blogului Seturi incorporabile Hotpoint.

Produse complementare
O gama foarte diversificata de plite si hote cu care se poate asocia acest model, Hotpoint Luce FK 104 P.20 X primeste la acest criteriu punctajul maxim de 5 puncte. Practic vorbim de un cuptor incorporabil foarte echilibrat din punct de vedere a caracteristicilor tehnice.


In concluzie, cuptorul electric incorporabil multifunctional Hotpoint Luce FK 104 P.20 X totalizeaza 26 din 30 de puncte, fiind unul din cele mai bune cuptoare incorporabile de pe piata. Pentru mai multe detalii privind criteriile complete de alegere ale cuptorului incorporabil, cititi articolul Criterii alegere cuptor incorporabil.