29 dec. 2016

IP Scoring: Electrolux X-line EGH6343LOX

Unul din cele mai noi modele de plite incorporabile pe gaz, din gama lansata la sfarsitul anului 2016 de producatorul suedez de electrocasnice este Electrolux X-line EGH6343LOX. X-line este o linie de design propuse de Electrolux pentru bucatariile moderne, high tech. Electrolux X-line EGH6343LOX este totusi, din punctul meu de vedere un model inspirat din gama Hotpoint de plite incorporabile pe gaz, aici referindu-ma in special la geometria arzatoarelor, o geometrie ce arata o abordare noua in ceea ce priveste proiectarea, o abordare care totusi este oarecum asociata celor de la Hotpoint. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.
Aceasta linie este putin mai exclusivista motiv pentru care pretul este undeva cu 30 la suta mai mare fata de o plita incorporabila Electrolux, din inx, cu gratare din fonta si arzator WOK. Asa ca in ceea ce priveste criteriul raport calitate pret, consideram ca plita incorporabila pe gaz cu arzator WOK si gratare din fonta Electrolux X-line EGH6343LOX este peste media alternativelor propuse pe piata pentru plite cu un design exclusivist. In ceea ce priveste inoxul, acesta este putin mai fin, ceea ce-l face mai usor amprentabil si prin urmare va fi mai greu de intretinut. Arzatorul WOK este si el foarte util atat pentru cazurile in care se doreste incalzirea rapida a unei oale de dimensiuni mai mari spre exemplu cat si pentru prepararea anumitor alimente cu specific oriental. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita incorporabila pe gaz Electrolux.

Legat de gratare, acestea sunt realizate din aliaj din fonta, sunt foarte bine finisate si prin urmare sunt mai usor de intretinut. Gratarele sunt din doua parti, pentru a se manipula mai usor si pentru a putea fi curatate in chiuveta sau chiar in masina de spalat vase. Design-ul este unul exclusivist, aici lucrurile pot fi interpretabile. Personal consider ca Hotpoint a facut o treaba mai buna in acest sens, dar ramane la acest criteriu o parere subiectiva. Electrolux este recunoscut ca fiind un producator care realizeaza produse de calitate si prin urare fiabile. Electrolux X-line EGH6343LOX se poate asocia cu o multitudine de modele pe cuptoare incorporabile ce urmaresc un design modern, o gama foarte variata pe care o are Electrolux si o gama mai restrans de hote incorporabile.


In concluzie, plita incorporabila pe gaz, din inox si cu gratare din fonta si cu arzator WOK, Electrolux X-line EGH6343LOX este o plita buna, ce se recomanda in cazul utilarii unei bucatarii moderne, ergonomice si totalizeaza conform principalelor criterii de alegere ale plitei incorporabile stabilite de blogul Incorporabile Premium, 22 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte. Pentru detalii complete va recomandam articolul Criterii alegere plita incorporabila pe gaz.

1 comments:

Carmen Iovan spunea...

Am aceasta plita. Gratrele sunt grele si foarte fixe, ceea ce este un lucru bun. Inoxul este intradevar mai lucios si mai greu de curatat. Per total o plita care arata bine. Sunt multumita