3 dec. 2016

CEA MAI VANDUTA PLITA CU INDUCTIE WHIRLPOOL

Cea mai vanduta plita incorporabila cu inductie de la Whirlpool pe piata din tara noastra este modelul Whirlpool ACM 802/NE. Aceasta beneficiaza de un foarte bun raport calitate pret, Whirlpool ACM 802/NE avand un pret in jurul a 1400-1500 de lei, un pret foarte bun pentru o plita cu inductie, avand in vedere ca cea mai ieftina plita cu inductie de pe piata este un model de la Hansa care costa intre 1000 si 1200 de lei. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.
Avantajele unei plite pe inductie vin in primul rand din prisma timpului semnificativ mai scurt de preparare, comparativ cu celelalte metode de incalzire, respectiv, electric- cu zone de incalzire pe halogen si gaz. O comparatie privind timpul de preparare o puteti gasi mai jos, pe urmatorul studiu de caz:

Studiu de caz privind diferenta de timp in care 2 litri de apa se ajung de la 15 grade Celsius la 90 de grade Celsius.
-Plita vitroceramica electrica 9:54 minute
-Plita pe gaz 7:01 minute


-Plita electrica pe inductie 3:25 minute

Revenind la modelul Whirlpool ACM 802/NE aceasta ofera utilizatorului posibilitatea de a-si seta independent pe fiecare zona de incalzire, intensitatea de preparare, are un timmer electronic ce poate programa durata de preparare si totodata are si un indicator ca caldura reziduala. Chiar daca se stie ca plita cu inductie nu se incalzeste, exista totusi o caldura reziduala rezultata din contactul dintre suprafata pliteti si fundul vasului. Practic, caldura este preluata de la vas catre plita, iar producatorii de electrocasnice incorporabile incep din ce in ce mai des sa-si doteze plitele cu inductie cu astfel de indicatori.

Va recomandam si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil Whirlpool.

Suprafata plitei cu inductie Whirlpool ACM 802/NE este dintr-un material ce are in aliaj sticla si ceramica, suprafata care devine astfel foarte dura si rezistenta la socuri mecanice. Totusi pe zonele perimetrale, exista riscul ca plita sa se ciobeasca usor, la anumite socuri mecanice. In ceea ce priveste intretinerea, plita incorporabila Whirlpool ACM 802/NE este foarte usor de intretinut, suprafata se curata foarte usor cu orice solutie buna de curatat sticla. O alta caracteristica ce recomanda si mai mult Whirlpool ACM 802/NE este zona de incalzire booster, o zona ce ofera utilizatorului posibilitatea de a incalzi si mai repede, comparativ cu celelalte zone de incalzire.

Va recomandam si articolul Cea mai buna hota incorporabila Whirlpool.

Puterea nominala este de 6.5kW, un consum mediu estimat fiind de aproximativ 1-1.5kW pe ora, insa avand in vedere faptul ca timpul de preparare este de trei ori mai scurt, acest consum suna bine. Greutatea acestei plite cu inductie este de 13 kg. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale plitei incorporabile, va recomandam articolul Criterii alegere plita incorporabila.

1 comments:

Whirlpool ACM 802/NE spunea...

Cam cat consuma un cuptor incorporabil Whirlpool? Poate functiona simultan cu plita Whirlpool ACM 802/NE