16 nov. 2016

IP Scoring: Whirlpool Absolute Gallery AKZM 8640 IX

Noua gama a producatorului american de electrocasnice Whirlpool, gama care pentru piata europeana este produsa si/sau asambalata in mare parte in Italia a venit cu cateva modele foarte reusite din punct de vedere al raportului calitate pret. Practic, la 1400-1500 de lei poti gasi un cuptor cu un volum foarte generos, suporti telescopici pentru tavi, care, cumparati separat ar costa undeva in jurul a 200 de lei, sistem de autocuratare catalitic sau cu abur si un design de exceptie, capitol la care Whirlpool nu a lasat niciodata de dorit, cel putin pe gamele middle, ca sa nu vorbim de cele premium, high-end. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.


Cuptorul incorporabil Whirlpool Absolute Gallery AKZM 8640 IX face parte din gama middle si este una din cele mai bune optiuni pentru cei interesati de un cuptor in jurul sumei de 1400 de lei.Am sintetizat cele mai bune cuptoare incorporabile electrice multifunctionale din gama producatorului american de electrocasnice, din punct de vedere pretul, in functie de principalele criterii de alegere ale cuptorului incorporabile stabilite de blogul Incorporabile Premium, respectiv, Cel mai bun cuptor incorporabil Whirlpool - TOP 10 in functie de pret.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Cu cei 73 de litri, Whirlpool Absolute Gallery AKZM 8640 IX face parte din categoria cuptoarelor de volum, mare, volum ce permite prepararea fara niciun fel de conditionare a unui curcan spre exemplu si totodata reprezinta un plus prin faptul ca un volum mai generos inseamna totodata si o usurinta in a prepara simultan pe mai multe nivele. Acest volum mai mare a putut fi posibil in conditiile in care Whirlpool Absolute Gallery AKZM 8640 IX respecta dimensiunile standard exterioare ale cuptorului de 60cm, prin schimbarea zonei de ventilatie exterioara, care este acum in zona superioara, aproape de limita superioara a cuptorului. Inainte aceasta zona era amplasata intre panoul electronic si cavitatea cuptorului. Pe langa volumul generos, cele 16 functii, permit prepararea a numeroase tipuri de alimente si produse, foarte bine documentate si detaliate in manualul de instructiuni de folosire, unde utilizatorul este sfatuit pentru mare parte din tipurile de alimente sau retete, ce functie sa foloseasca, timpul si temperatura estimativa.


Cuptorul incorporabil Whirlpool Absolute Gallery AKZM 8640 IX se remarca si prin faptul ca are un sistem hidraulic de inchidere a usii cu amortizori, sistem ce previne defectiuni ale usii din pricina neatentiei in utilizare. Sistemul de glisiere cu telescopi pentru tavi vine si el sa sustina faptul ca Whirlpool Absolute Gallery AKZM 8640 IX este unul, daca nu cel mai bun cuptor incorporabil aintr-un buget de 1400 de lei. Cuptorul vine cu doua tavi, una cu adancime mica si una cu adancime mare si un gratar. Afisajul este electronic, ceea ce inseamna ca inclusiv setarea timpului se face electronic si prin urmare cuptorul se opreste automat la finalul programarii. Vorbim de un afisaj foarte generos, modern si intuitiv, foarte bine integrat din punct de vedere estetic in imaginea generala a cuptorului.


In ceea ce priveste design-ul cuptorului Whirlpool Absolute Gallery AKZM 8640 IX acesta urmareste o linie moderna, ce s-ar preta perfect unui mobiler ce urmareste aceasta linie de design. Inoxul este de foarte buna calitate, este bine polisat si totodata este tratat antiamprentare. Usa are doua sticle securizate, care se pot desface tocmai pentru a usura curatarea acestora. In general cuptoarele incorporabile sunt fiabile, sunt relativ greu defectabile, iar Whirlpool consider ca sta bine spre foarte bine la capitolul fiabilitate la cuptoarele incorporabile. In ceea ce priveste gama de produse complementare, Whirlpool are o gama foarte diversificata de plite incorporabile, fie ca este pe gaz fie electrica, insa in ceea ce privesc hotele, acestea sunt mai reduse ca numar. Per total insa Whirlpool Absolute Gallery AKZM 8640 IX poate completa relativ usor un set de electrocasnice incorporabile moderne.

Acest cuptor incorporabil se poate asocia cu succes cuptorului cu microunde incorporabil, din aceeasi linie de design Absolute Design Gallery pe care producatorul american o propune pietei europene de electrocasnice, respectiv Whirlpool AMW730IX.

Sistemul de autocuratare catalitica este util insa necesita costuri post vanzare. Pentru informatii complete privind avantajele si dezavantajele sistemelor de autocuratare, va recomandam articolul Diferenta dintre piroliza si cataliza la cuptoarele incorporabile.


In concluzie, Whirlpool Absolute Gallery AKZM 8640 IX este unul din cele mai bune cuptoare incorproabile electrice multifunctionale intr-un buget de 1500 de lei si este un cuptor incorporabil ce se poate integra foarte usor intr-o bucatarie moderna. Totodata Whirlpool Absolute Gallery AKZM 8640 IX este unul din cele mai bune cuptoare incorporabile raport calitate pret. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale cuptorului incorporabil, va recomandam articolul Cum aleg cuptorul electric.

8 comments:

Marius Tartau spunea...

Daca am un cuptor incorporabila mai vechi Whirlpool, de aproape 8 ani, credeti ca daca-l inlocuiesc o sa se potriveasca in mobilier?

Alexandra recomandare cuptor incorporabil Bosch spunea...

Ne puteti recomanda un cuptor asemanator, cam la acelasi cost din gama Bosch?

Cuptor Whirlpool la promotie spunea...

Credeti ca mai am sanse sa prind in promotie acest cuptor pe la vreun magazin ceva?

Admin spunea...

@Alexandra recomandare cuptor incorporabil BOSCH http://incorporabilepremium.blogspot.ro/2014/11/ip-scoring-bosch-hba43t350.html BOSCH HBA43T350. Intre cele doua v-as recomanda Whirlpool

Admin @ diferente de incorporare la cuptoarele whirlpool spunea...

@ marius tartau...dimensiunile de incorporare sunt la fel, deci puteti sa schimbati cuptor fara nico grija.

Pareri despre WHIRLPOOL spunea...

eu nu mai am incredere in whirlpool dupa ce am luat o linie completa de electrocasnice si incorporabile si mi s-au defectat in trei ani de zile 4 din 8 produse.

Raluca Ticleanu spunea...

Eu am cumparat acest cuptor si sunt multumita de el.

Marina Stanescu spunea...

Am de doi ani de zile acest cuptor si este cel mai bun cuptor pe care l-am avut vreodata. am avut inainte si ariston si beko, dar pot sa spun ca acest model coace perfect