21 nov. 2016

IP Scoring Hotpoint FA4 841 JC IX HA

Cuptorul incorporabil electric multifunctional Hotpoint FA4 841 JC IX HA face parte din noua gama de electrocasnice incorporabile lansata la sfarsitul acestui an de producatorul italian de electrocasnice pentru piata europeana. Contraatacand noua gama de la Whirlpool, gama ce este caracterizata de un foarte bun raport calitate pret, Hotpoint incearca sa mentina competitia. Aceasta noua gama vine cu un design nou, ce nu mai urmareste vechea linie de design Hotpoint Ariston, ci mai degraba se apropie de liniile propuse de cei ce la Whirlpool, principala caracteristica la acest criteriu fiind faptul ca au reusit o treaba foarte buna, cuptoarele arantand foarte modern, fiind ergonomice, butoanele push in subliniind acest fapt.

In ceea ce privesc optiunile de utilizare cele opt functii permit utilizatorului sa prepare majoritatea alimentelor si retetelor posibil a fi gatite la un cuptor incorporabil electric multifunctional, iar volumul de 71 de litri clasifica Hotpoint FA4 841 JC IX HA in categoria cuptoarelor de volume mari. Hotpoint FA4 841 JC IX HA vine cu doua tavi si un gratar sustinute de suporti laterali, fixati pe peretii laterali interiori ai cuptorului, care nu au insa si telescop. Meniul este usor de folosit, avem butonul din stinga care seteaza functia si cel din dreapta care seteaza temperatura la care utilizatorul doreste sa prepare, functie si temperatura care sunt recomandate in manualul de utilizare pentru fiecare tip de aliment sau reteta ce se poate prepara la acest cuptor.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale cuptorului incorporabil, va recomandam articolul Cum aleg cuptorul electric incorporabil.

In ceea ce priveste calitatea autocuratarii, cuptorul Hotpoint FA4 841 JC IX HA are sistem de autocuratare catalitica, sistem de autocuratare ce poate necesita costuri post cumparare de mentenanta a sistemului de autocuratare, mai multe informatii in acest sens puteti gasi in articolul Diferenta dintre piroliza si cataliza la cuptoarele incorporabile electrice multifunctionale. In ceea ce priveste intretinerea exterioara, Hotpoint FA4 841 JC IX HA are un inox tratat antiamprentare, iar sticla securizata este si ea usor de intretinut. Usa are doua straturi de geam.



Legat de fiabilitate, producatoru italian de electrocasnice incorporabile ne-a dovedit cel putin in ultimii 10 ani ca realizeaza cuptoare, plite si hote fiabile, iar oricum cuptoarele incorporabile electrice sunt in general foarte robuste si relativ greu defectabile. Hotpoint are un numar mare de plite si hote incorporabile, cu care cuptorul Hotpoint FA4 841 JC IX HA se poate asocia cu succes, liniile moderne de design fiind predominante gamelor producatorului italian de electrocasnice. In concluzie, cuptorul electric multifunctional cu timmer electronic si autocuratare catalitica Hotpoint FA4 841 JC IX HA totalizeaza 22 dintr-un punctaj maxim de 30 de puncte si se recomanda celor interesati de un cuptor incorporabil bun, la un pret mediu, care sa fie integrabil intr-o bucatarie cu design modern.\

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

5 comments:

Marcel Iordache spunea...

Cat de bun este display-ul electronic? Nu se strica mai repede un cuptor incorporabil cu display electronic fata de cel fara afisaj?

Carmen Popa spunea...

Daca inoxul este antiamprenta, inseamna ca se curata usor amprentele sau ca nu apar urme cand il utilizez?

COmparatie Hotpoint Whirlpool la cuptoarele incorporabile spunea...

Chiar seamana cu modelul mai vechi de la Whirlpool. Se vede ca Whirlpool a cumparat fabrica din Italia de la Hotpoint.

Monica review Hotpoint FA4 841 JC IX HA spunea...

Am cumparat Hotpoint FA4 841 JC IX HA acum o luna si este foarte ok. Incalzeste uniform mancarea, iese ca la televizor.

Ilinca V spunea...

Inoxul se pateaza la cuptoarele Ariston?