9 iul. 2016

Pachet electrocasnice incorporabile si combina frigorifica Hotpoint

Unul din cele mai elegante electrocasnice incorporabile moderne este pachetul de electrocasnice incorporabile de la Hotpoint pe care vi-l vom detalia in randurile de mai jos. Aceste electrocasnice sunt totodata si updatate din punct de vedere tehnic, beneficiind de cele mai noi tehnologii ale producatorului italian de electrocasnice, Hotpoint Ariston.

Consideram in general producatorul Hotpoint, rebranduirea vechiului Ariston pentru piata europeana, unul din cei mai buni producatori de electrocasnice incorporabile mai ales din prisma raportului bun calitate pret. Si branding-ul este unul destul de bun, fiind privit pe piata din tara noastra ca un brand premium sau aproape de premium. 


Evaluam modelul Hotpoint Luce FK 104 P.20 X, care din punctul nostru de vedere este cel mai bun cuptor incorporabil din gama producatorului italian de electrocasnice,  Hotpoint Luce FK 104 P.20 X este un cuptor complet ce care un panou de comanda modern, ce permite utilizatorului programarea folosind atat functiile clasice cat si retete presetate. Spre exemplu daca utilizatorul doreste sa prepare pui, poate apasa un singur buton. Totodata, Hotpoint Luce FK 104 P.20 X permite sa fie preparat prin setarea tipului de incazire, a timpului de preparare si a temperaturii. Oricum doriti, Hotpoint Luce FK 104 P.20 X este foarte flexibil in programare si are un panou intuitiv.

La cuptorul incorporabil electric multifunctional Hotpoint Luce FK 104 P.20 X vorbim de un sistem de autocuratare pirolitic, cel mai bun sistem de autocuratare de pe piata.Pentru informatii complete privind diferentele privind sistemele de autocuratare, va recomandam articolul Diferenta intre autocuratare pirolitica si cataliza la cuptoarele incorporabile.

Un design modern, ireprosabil, cu un panou de comanda generos, pe touch control. Singurul lucru pe care l-as contesta este dat de faptul ca geamul are o tenta de oglinda, ceea ce o face mai greu de potrivit. Depinde totusi de contextul bucatariei, de gama cromatica si daca acest tratament al geamului, care oglindeste este intalnit si in restul bucatariei. 

Un brand bun, cu un istoric foarte bun in ceea ce priveste fiabilitatea si calitatea subansamblurilor din care este realizat acest cuptor. In general cuptoarele incorporabile sunt foarte fiabile Usa are sistem "rece", este alcatuita din 3 straturi de geam ,ceea ce inseamna ca nu exista riscul de ardere accidentala, atunci cand pune mana pe geam, in timpul functionarii cuptorului.

Plita incorporabila din gama premium Luce, a producatorului italian  Hotpoint este cu siguranta una din cele mai elegante variante pentru o plita si este recomandabila mai ales pentru bucatariile open space in care design-ul electrocasnicelor este foarte important. Calitate ireprosabila, design modern, pretul este insa usor piperat.
Din punctul meu de vedere hota incorporabila decorativa cu design modern, cheminee, Hotpoint HLB 9.8 AADC X este cea mai buna hota raport calitate pret atat din gama producatorului italian de electrocasnice, cat si una din cele mai bune hote cu latime de 90 cm, recomandate in principal bucatariilor, deschise sau semideschise, ce comunica cu living-ul sau cu locul de luat masa. Vom detalia astfel evaluarea noastra, bazandu-ne pe principalele criterii de alegere a hotei incorporabile, criterii ce sunt detaliate in articolul Criterii alegere hota incorporabil.


Asa cum am spus si mai sus Hotpoint HLB 9.8 AADC X este una din cele mai bune hote raport calitate pret de pe piata, cu o putere e absortie foarte buna, de 740 de metri cubi pe ora, un design modern. Hota incorporabila Hotpoint HLB 9.8 AADC X face parte din categoria celor mai puternice hote de pe piata. Geometria acestei hotei avantajeaza si mai mult evacuarea aburului si mirosului, fiind recomandata bucatariilor in care se gateste intensiv, inclusiv open space-urilor.

Cu o linie de  design moderna ce se poate  incadra cu succes intr-o bucatarie premium. Iluminarea se face cu spot-uri, ceea ce va oferi un plus de eleganta in contextul general al bucatariei, pe langa ratiunile practice. Aceasta hota poate fi adaptata usor si cu succes inclusiv pentru recirculare, in situatia in care nu este posibila evacuarea. Iesirea pentru burlanul de evacuare pentru acest model este de 150 de mm. Va recomandam totusi sa optati pentru evacuarea pe burlan si nu pe recirculare, mai multe informatii in acest sens puteti citi in articolul Hota cu evacuare sau hota cu recirculare, avantaje si dezavantaje.

Hotpoint HLB 9.8 AADC X are trei filtre de calitate foarte buna si pe langa acestea, mentionam si protectia suplimentara a filtrelor, protectie ce face ca imaginea hotei sa aibe de castigat si totodata protejeaza planeitatea filtrelor. Un nivel de zgomot mic raportat la debitul de evacuare, cei 78 dB(A), pe ultima treapta, clasificand hota Hotpoint HLB 9.8 AADC X in categoria hotelor silentioase.

O optiune buna pentru cei interesati de o combina frigorifica din gama Hotpoint Ariston, cu o linie moderna de design si raport bun calitate pret este Hotpoint XH9 T2Z XOZH. Pare a fi un raport bun calitate pret, avand in vedere volumul peste media volumelor intalnite in cazul combinelor de 60cm, respectiv 370 de litri, dar si a performantelor tehnice, aici referindu-ma in special la clasa climatica SN-T dar si la capacitatea de congelare de 10kg/24h, specificatii ce ne asigura ca subansamblul compresor fabricat de producatorul italian de compresoare ACC, este unul bun spre performant. Mai multe informatii privind inportanta clasei de climatizare si a capacitatii de congelare in alegerea combinei frigorifice puteti citi in articolul Criterii alegere combina frigorifica.
Un alt avantaj care merita a fi scos in evidenta in cazul combinei frigorifice full no frost Hotpoint XH9 T2Z XOZH este dat de prezenta compartimentului de 0 grade Celsius, compartiment care pe de o parte este foarte util, in sensul in care pastreaza foarte bine alimentele usor perisabile sau care au miros puternic, cum ar fi branzeturile, mezelurile si pestele, dar pe de alta parte ia din volumul frigiderului cca 15%. In ceea ce priveste compartimentarea, metionam ca rafturile nu au o autonomie foarte mare de pozitionare, in sensul in care nu pot fi foarte mult mutate mai sus sau mai jos.

Foarte important de scos in evidenta este si faptul ca Hotpoint XH9 T2Z XOZH are un compresor cu electrovalva, un aspect important atat din prisma performantelor tehnice, cat si pentru ca ofera utilizatorului posibilitatea de a-se seta temperatura inclusiv la congelator, o optiune imposibila in cazul unui aparat frigorific cu un compresor fara electrovalva.

Un atu pentru combina frigorifica Full No Frost Hotpoint XH9 T2Z XOZH este linia moderna de design, o linie ce poate fi foarte usor incadrata in contextul unei bucatarii moderne, de calitate, sau in partea inferioara a segmentului premium. In ceea ce priveste fiabilitatea, evaluam Hotpoint XH9 T2Z XOZH ca avand o durata medie de viata buna, as spune medie.

Desi clasa energetica este un criteriu foarte important pentru unii, consideram ca in cazul combinelor frigorifice nu este un criteriu dominant, daca este sa punem in balanta faptul ca diferenta de consum anual la combina frigorifica clasa A raportata la una A++, este de 40kW, ceea ce inseamna convertit in lei 20 de RON pe an. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale combinei frigorifice, va recomandam articolul Criterii alegere combina frigorifica.

1 comments:

Marcela Pop Ionescu spunea...

Cuptoarele Ariston sunt foarte rezistente in timp. Folosesc un astfel de cuptor de 12 ani.