8 apr. 2016

IP Scoring: Electrolux EOB9956VAX

Cuptorul cu aburi incorporabil Electrolux EOB9956VAX reprezinta varful de gama al producatorului suedez de electrocasnice si este un cumul de tehnologie si performanta in ceea ce priveste gatitul. Cel mai mare avantaj al unui astfel de cuptor este dat de faptul ca, pe langa tipurile de preparare sa zicem standard pe care le gasiti si la un cuptor electric multifunctional, are si cateva programe de gatire cu aburi, special realizate in functie de tipul de alimente, programe care, atunci cand sunt folosite pastreaza semnificativ mai multe proprietati nutritive ale alimentelor, vitamine, minerale, etc, toate acestea fara a afecta gustul, acest fapt diferentiind practic un cuptor multifunctional cu aburi fata de un steamer (aparat de gatit cu aburi). Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

Mai multe informatii privind avantajele cuptorului incorporabil cu aburi le puteti gasi in articolul de pe blogul Compara360, Cat de bun este un cuptor electric cu aburi. Acest blog este specializat atat in produse electrocasnice cat si IT&C si puteti gasi informatii relevante pentru tot ce inseamna produse din piata electro IT&C. Revenind la cuptorul electric multifunctional cu aburi Electrolux EOB9956VAX este foarte bine dotat, acesta avand trei tavi si doua recipiente suplimentare din otel inox special proiectate pentru gatirea in aburi, gatire ce urmareste in principal pastrarea proprietatilor alimentelor, prin prepararea in suc propriu. Daca doriti si un cuptor cu microunde incorporabil care sa se potriveasca cu acest cuptor electric, va recomandam articolul Cuptorul cu microunde incorporabil Electrolux EMT25207OX.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.


Un alt avantaj al cuptorului incorporabil electric multifunctional Electrolux EOB9956VAX este dat de existenta probei de carne, accesoriu foarte important pentru o preparare perfecta a alimentelor din carne. Aceasta functie seteaza automat temperatura in interiorul cuptorului si opreste automat aparatul, cand preparatul este gata. Aceasta optiune este disponibila atat pentru prepararea standard cat si pentru programe de gatire cu aburi. Acest cuptor practic este un doi in unu, in sensul in care poate functiona atat ca si un cuptor electric multifunctional cat si ca un cuptor cu aburi. Pentru a maximiza nivelul de proprietati pastrate ale alimentelor preparate puteti sigila cu ajutorul unui aparat de vacuum alimentele astfel incat acestea sa se prepare in suc propriu si sa nu se piarda vitamine, minerale, etc, ca in imaginea de mai jos. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.


Bineinteles ca vorbim de un cuptor incorporabil premium, adica avem cam tot ce se poate pe un astfel de cuptor, suporti telescopici, proba de carne si usa rece cu 4 straturi de geam. Din punct de vedere al raportului calitate pret oferim un punctaj maxim de 5 puncte la acest criteriu.Consideram Electrolux EOB9956VAX una din cele mai bune alegeri din segmentul premium, pretul ce se invarte in jurul a 1200 de euro, fiind un pret foarte bun daca este sa punem in balanta caracteristicile tehnice, dar mai ales calitatea prepararii alimentelor, acest argument fiind cel mai mare atu al acestui cuptor.

Pentru mai multe informatii privind cea mai buna plita pe gaz pe care a evaluat-o Incorporabile Premium, va recomandam articolul Cea mai buna plita incorporabila Electrolux.

Punctaj maxim si la capitolul optiuni de utilizare, Electrolux EOB9956VAX oferind utilizatorului maximum posibil. Retete presetate, un display LED modern, foarte interactiv, prietenos si intuitiv pentru utilizator, panou de comanda ce vine in sprijinul utilizatorului, oferindu-i confort si suport pentru a maximiza calitatile de prepare a produsului. Proba de carne despre care am vorbit mai sus este si ea un argument la acest criteriu de evaluare. Comenzile sunt toate touch control, iar suportii telescopici pentru tavi reprezinta si ei detalii pentru care consideram cuptorul electric multifunctional cu aburi Electrolux EOB9956VAX un cuptor cu maximum de optiuni.

Va recomandam totodata si articolul despre Cea mai buna hota incorporabila oblica Electrolux.


In ceea ce priveste curatarea, Electrolux EOB9956VAX nu are un sistem automat de autocuratare, insa emailul din interior are compusi ceramici ceea ce-l face foarte rezistent la uzura mecanica si pe de alta parte foarte usor de curatat. Oricum folosirea aburului va contribui mult la curatarea interioara a cuptorului, dupa un astfel de program curatarea fiind mai facila, insa se realizeaza tot manual. Acesta ar fi un minus daca ar trebui sa gasesc o astfel de caracteristica pentru acest model. La criteriul Eficienta autocuratare evaluam cuptorul Electrolux EOB9956VAX cu 3 puncte dintr-un maxim de 5, punctaj maxim pe care l-ar fi primit in situatia in care beneficia de un sistem de autocuratare ce are la baza piroliza.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

Design-ul acestui cuptor este unul de exceptie, urmand o linie foarte moderna, ergonomica si care te duce cu gandul la o bucatarie high tech. La aceasta caracteristica contribuie si display-ul mare, generos, foarte bine luminat si cu o imagine de ansamblu foarte cromatica si moderna. Inoxul este tratat antiamprentare, ceea ce inseamna ca nu se vor vedea urme de degete si totodata va fi mai usor de curatat si intretinut. Maximum de 5 puncte si pentru acest criteriu, modul in care a fost desenat acest model fiind ireprosabil. Alimentarea cu apa pentru acest model, necesara atunci cand doriti sa folositi programele de gatire cu aburi se face cu ajutorul unui recipient foarte bine integrat in dreapta panoului de comanda, fiind aproape invizibil. Acesta este foarte usor de manevrat si este suficient de mare pentru a nu fi necesare alimentari succesive si obositoare cu apa.


O gatire pur si simplu exceptionala, cel mai sanatos mod de preparare posibil pentru alimente, mod de preparare ce nu va afecta gustul, cum s-ar intampla spre exemplu in cazul steamer-elor.  Puteti folosi fara nicio grija condimente si acestea se vor asocia sucului propriu al alimentelor pentru un gust exceptional. In ceea ce priveste fiabilitatea, avand in vedere pe de o parte ca vorbim de un varf de gama in care toate piesele si subansamblurile sunt de calitate foarte buna, dar si pentru ca vorbim de Electrolux, cel mai mare producator de electrocasnice european, oferim Electrolux EOB9956VAX maximum de 5 puncte la acest criteriu. Cu siguranta acest nivel de calitate va insemna si o durata mai lunga de viata a produsului, produs care este fabricat in Germania, asa cum se poate vedea si in clipul de mai jos.


In concluzie, cuptorul incorporabil electric multifunctional Electrolux EOB9956VAX totalizeaza 27 dintr-un maxim de 30 de puncte fiind printre cele mai bune cuptoare incorporabile din lume la acest moment, cu siguranta cel mai bun raport calitate pret, daca ar fi sa ma raportez la tot ce se gaseste in segmentul premium la acest moment. In ceea ce privesc produsele complementare, Electrolux are o gama diversificata de plite si hote incorporabile, inclusiv din segmentul premium, high end, motiv pentru care la acest criteriu Pentru informatii complete privind criteriile de alegere a cuptorului incorporabil, cititi articolul Criterii alegere cuptor incorporabil. Pentru o prezentare video mai detaliata privind accesoriile dar si modul de montare si demontare a usii, mai ales a straturilor de geam, accesati video-ul uploadat mai jos.


Prezentarea video de mai sus s-a focusat pe modul foarte simplu in care se poate demonta usa pentru a se putea curata foarte usor geamurile incorporate in acestea. Totodata se poate vedea cat de eficienta este inchiderea cu amortizor de care beneficiaza acest produs precum si de modul foarte usor in care functioneaza suportii telescopici, acestia culisand cu ajutorul unor rulmenti de foarte mici dimensiuni, incorporati in barele laterale de culisare.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

15 comments:

Flavius Stoican spunea...

Videoclipul este la rezolutie proasta....

Mirela Stan Master Chef spunea...

Am vazut acest videoclip la MasterChef...dar nu stiam modelul....

Andreea Bianca spunea...

O alternativa mai ieftina pentru un cuptor incorporabil cu aburi bun...nu m-ar interesa neaparat sa aiba retete presetate ci mai degraba sa gateasca la fel de bine cu aburi si sa fie mai accesibil, pe la 2000-2500 de lei

Anghel spunea...

Dimensiunile de incadrare sunt stas la toate cuptoarele electricce Electrolux? Am un cuptor electric de la Electrolux si as vrea sa-l schimb cu acest model, fara sa modific mobila.

Cristi Altex spunea...

Interiorul cuptorului incorporabil cu aburi de la Electrolux este din inox? Multumesc, Cristi

Mariana spunea...

daca ai degetele umede, se mai poate controla panoul electronic?

Andrei Simionescu spunea...

Da interiorul are un finisaj de inox.

Marcel spunea...

Interiorul cuptorului incorporabil electrolux este din inox?

George Electrolux spunea...

Da, este din inox

Valentina spunea...

Care este cel mai mare volum pe care-l pot gasi la un cuptor incorporabil Electrolux?

Marcel v spunea...

In recepientul pentru apa trebuie pusa un anumit tip de apa, cu o anumita puritate sau putem pune si apa plata? Abia am cumparat acest model si nu scrie in manual ceva legat de tipul de apa.

Alina G spunea...

trebuiesc pungi speciale pentru gatit la functiile cu aburi sau sunt ok pungile normale de gatit la cuptorul electric?

Iona Stoica spunea...

Care este cea mai mare inaltime la care se poate monta un cuptor cu aburi? Are vreo restrictie sau pot sa-l pun la fel ca pe un cuptor incorporabil electric intr-un corp vertical? Intentionez sa schimb cuptorul si as dori sa stiu daca trebuie sa schimb si mobilierul. Ma intereseaza acest cuptor cu abur.

Marian Ion spunea...

Cat estimati ca ma pot folisi de un astfel de cuptor pana sa se stice? Ma gandesc ca daca are atat de multa tehnologie este prin urmare si mai usor sa se strice

Admin despre Electrolux EOB9956VAX spunea...

@ Marian ION - este un cuptor incorporabil premium. Estimez ca durata sa de viata este undeva intre 8 si 10 ani.