30 mar. 2016

IP Scoring: Whirlpool AKP 288/JA

Producatorul american Whirlpool propune pentru cei interesati de un cuptor incorporabil retro pe culoare deschisa, cream yasmine, modelul de cuptor incorporabil electric multifunctional Whirlpool AKP 288/JA. Culoarea este de fapt un cream deschis, putin mai deschis decat avena, nuanta exacta o puteti gasi in a doua poza de mai jos. Acest cuptor, impreuna cu plita si hota incorporabila ce completeaza acest set de electrocasnice retro se recomanda a fi incorporate intr-o bucatarie ce urmareste aceeasi linie de design si care sa fie asociate totodata unui frigider sau combine frigorifice retro, mai multe modele de aparate frigorifice ce apartin acestei linii de deisgn puteti gasi in articolele noastre de prezentare de produs.
Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.Am sintetizat cele mai bune cuptoare incorporabile electrice multifunctionale din gama producatorului american de electrocasnice, din punct de vedere pretul, in functie de principalele criterii de alegere ale cuptorului incorporabile stabilite de blogul Incorporabile Premium, respectiv, Cel mai bun cuptor incorporabil Whirlpool - TOP 10 in functie de pretVa recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Vom analiza conform criteriilor de alegere a cuptorului incorporabil acest model si incepem cu criteriul Raport calitate pret. Desi este cel mai vandut cuptor electric multifunctional retro pe aceasta culoare, de pe piata, consideram ca Whirlpool AKP 288/JA nu este nici cea mai rea, nici cea mai buna alegere privind strict din punctul de vedere al pretului, la acelasi pret sau chiar mai ieftine, existand pe piata modele superioare din punct de vedere tehnic, insa privit la un loc cu plita si hota incorporabila din aceeasi gama, Whirlpool AKP 288/JA este foarte atractiv pentru clienti.

Va recomandam totodata sectiunea blogului in care am prezentat pachetele de electrocasnice incorporabile retro pe culoarea cream, respectiv Design retro cream.

Asadar la criteriul Raport calitate pret, Whirlpool AKP 288/JA primeste 3 dintr-un maxim de 5 puncte. Un plus pe care nu-l putem incadra intr-un criteriu, dar care poate fi important, faptul ca usa are sistem usa rece, adica exista 3 straturi de geam, fapt ce evita posibile accidente de ardere, in situatia in care cuptorul este pornit si utilizatorul sau copii pun mana pe usa.

In ceea ce privesc Optiunile de utilizare, Whirlpool AKP 288/JA primeste 2 puncte, cele noua functii fiind un plus raportat la modelele concurente retro, la minusuri trecem faptul ca tavile sunt incastrate in peretii laterali, la fel ca in cazul unui aragaz clasic, fapt ce face ca interiorul sa fie mai greu de curatat. Tot la minusuri trecem faptul ca acest model vine cu doua gratare si o singura tava adanca, tavi suplimentare puteti achizitiona de la orice service autorizat Whirlpool. Cel mai mare atu al cuptorului electric multifunctional cu design rustic Whirlpool AKP 288/JA este dat de aspectul exterior, o linie retro desenata cu foarte mare eleganta, motiv pentru care la criteriul Design,Whirlpool AKP 288/JA primeste maximum  de 5 puncte. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.


La criteriul Fiabilitate, Whirlpool AKP 288/JA primeste 3 puncte, producatorul american avand o expertiza medie in fabricarea acestor electrocasnice, iar fiabilitatea produselor sale pe subcategoria incorporabile este una medie. La criteriul Produse complementare, acest model poate fi asociat perfect doar cu plita si hota din gama Yasmine, motiv pentru care Whirlpool AKP 288/JA primeste un singur punct. Tot un punct primeste si pentru Eficienta curatarii, Whirlpool AKP 288/JA neavand niciun sistem automat de autocuratare iar faptul ca exista incastrari pentru tavi in peretii laterali, fac curatarea mai dificila. 


Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.

In concluzie, Whirlpool AKP 288/JA totalizeaza 15 dintr-un maxim de 30 de puncte, conform criteriilor IncorporabilePremium. Pentru criterii complete privind modul de alegere a cuptorului incorporabil, cititi articolul Criterii alegere cuptor incorporabil. Mai multe pachete de electrocasnice incorporabile rustice, puteti gasi mai jos sau in sectiunea de blog, Pachet cuptor plita hota. Schita de incorporare a cuptorui Whirlpool AKP 288/JA o puteti gasi in partea stanga.

Am reevaluat modelele de cuptoare incorporabile prezente la inceputul anului 2018 pe piata din tara noastra si am ales cele mai bune cuptoare incorporabile in functie de producator, in articolul Cel mai bun cuptor electric in 2018.

10 comments:

Andrei Popa spunea...

Plita incorporabila are totusi aceeasi nuanta de cream?

Lavinia Pana spunea...

Cred ca sunteti putin cam sever atunci cand vine evaluarea acestui cuptor....eu il am de 2 ani si sunt foarte multumita de el...gateste foarte bine

Florin Andronescu spunea...

Este vreo diferenta intre acest cuptor incorporabil rustic cu ceas si cel fara ceas, cu buton, tot rustic si tot de la Whirlpool?

Tunari spunea...

schita de incorporare se potriveste la toate cuptoarele whirlpool?

Autocuratare la Whirlpool spunea...

Acest cuptor are si autocuratare?

Sorin spunea...

Este cel mai bune vandut cuptor vintage de pe piata. Eu stiu pentru ca vand cate unul in fiecare zi la media galaxy

Alin Margu spunea...

geamul interior al usii poate fi demontat astfel incat sa fie curatat?

Florin Sava spunea...

are cineva un manual de utilizare pentru cuptorul rustic whirlpool?

Alice Iacobescu spunea...

geamul se poate da jos pentru a fi curatat?

Admin-curatare geam cuptor Whirlpool spunea...

@Alice - Da, geamurile se pot da jos pentru curatare