19 mar. 2016

Cum se monteaza hota decorativa

Hotele decorative sunt din ce in ce mai cautate, in contextul trecerii de la vechiul aragaz caruia se asocia o hota traditionala, cu un set de electrocasnice incorporabile si hota decorativa. Aceste hote, pe langa factorul estetic sunt utile intrucat vorbim de motoare cu turbina, de fapt un motor cu turbina ce are doua zone de admisie a aerului, motor mult mai puternic decat orice hota cu unul sau doua motoare. Revenind la montaj, acesta se poate realiza atat in perete plin, cum ar fi cel de zidarie, fie ca vorbim de blocuri BCA sau ceramice(caramida), dar si in rigips, cu conditia existentei unor ranforsari a structurii de aluminiu, in zona de prindere sau cu ajutorul unor "molii", sistem de prindere cu suprafata mare de rezemare. 

Cum se monteaza hota pentru evacuare:

  • pasul 1 se fixeaza hota in perete, cu ajutorul prinderilor, din partea din spate
  • pasul 2 este acela de a monta burlanul de evacuare; daca acesta este de 150 mm, se poate adapta la 120 mm cu ajutorul unei reductii
  • pasul 3 este acela de montaj al mastii de inox, care mascheaza burlanul de evacuare
Daca evacuarea se face lateral, burlanul de evacuare se poate masca, ori cu ajutorul mobilierului, corpurile suspendate avand un astfel de tratament de mascare sau cu scafa de rigips, in partea superioara, scafa prin care sa fie trecut burlanul.

Cum se monteaza hota pentru recirculare:

Daca nu aveti posibilitatea de a avea un astfel de burlan, hota poate fi adaptata pentru recirculare, insa va pierde din avantaje, cum ar fi spre exemplu capacitatea de evacuare. Mai multe informatii in acest sens, puteti citi in articolul Hota fara evacuare sau hota cu recirculare, avantaje si dezavantaje.
  • pasul 1-se fixeaza hota in perete
  • pasul 2 se monteaza filtrele de carbon, filtre ce in mare parte din cazuri, nu se gasesc in pachet, ci trebuiesc comandate de la service-ul autorizat
  • pasul 3 se monteaza spliterul pentru recirculare (vezi accesoriul F). Acesta se gaseste totdeauna in pachetul hotei
  • pasul 4 se monteaza masca pentru recirculare, masca care are lateralele perforate (vezi detaliul H)
Pentru mai multe informatii privind criteriile complete de alegere ale hotei incorporabile cititi articolul Criterii alegere hota incorporabila.

1 comments:

Mihai Tamplaru spunea...

E degeaba daca nu-i pui burlan de evacuare unei hote decorative.