2 mar. 2015

Ce inseamna motorul inverter la masina de spalat

Cu siguranta atrage atentia unui potential utilizator, semnalizarea unei garantii de 10 ani la motor, atunci cand acesta ajunge intr-un magazin de specialitate sau intra pe un site care se ocupa cu comercializarea masinilor de spalat rufe. 
Ce-i determina pe producatori sa ofere o astfel de garantie? Cu siguranta nimeni nu ar oferi o astfel de garantie daca nu ar fi siguri pe fiabilitate. Cum functioneaza un astfel de motor?...prin camp electromagnetic....practic transmisia mecanica in interiorul motorului se face printr-un astfel de camp si nu mai exista uzura mecanica pricinuita de frecare si tocmai din acest motiv tehnologia evita practic uzura si garanteaza astfel fiabilitatea. Atentie, sistemul direct drive de la LG nu este acelasi lucru cu motorul inverter. La LG vorbim de un motor cu peri, clasic, transmisia prin camp electromagnetic a lucrului mecanic facandu-se intre motor si tambur, fiind astfel eliminata cureaua de transmisie.

Prin urmare, daca va luati o masina cu motor inverter cu siguranta eliminati pericolul ca motorul sa se defecteze, intrucat acesta este practic imposibil de defectat. Raman insa celelalte potentiale probleme, panoul electronic de comanda, rulmentii, insa una din probleme este eliminata.

7 comments:

Motor inverter la masina de spalat spunea...

Masinile de spalat rufe cu motor inverter consuma mai putin?

Admin spunea...

@ Motor inverter- Da, consumul de energie este mai mic, economia de energie variind intre 15 si 40% in functie de producator.

Ovidiu spunea...

De unde pot sa-mi dau seama ce masina de spalat rufe are motor inverter?

Stong Motor inverter spunea...

Masinile de spalat rufe Bosch au motor inverter?

Unknown spunea...

FALS !!!Motorul Direct Drive de la LG nu este cu perii cum greșit îl cataloghează autorul acestui articol,ci este un motor brushless cu magneți permanenți,în concluzie un motor de tip inverter fiind controlat de o sursă în comutație de curent continuu.

Admin spunea...

Transmisia motorului catre tambur se face prin camp electromagnetic, motorul este amplasat direct pe cuva...Recomand https://www.youtube.com/watch?v=WmYs3wwXXIE

Anonim spunea...

viorel are perfecta dreptate! Motorul Direct Drive de la LG nu este cu perii !!