19 feb. 2015

IP Scoring: Electrolux EWT31276EW

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala, Electrolux EWT31276EW face parte din noua gama de masini a producatorului suedez de electrocasnice, destinata pietei din Europa de Sud Est. Din  punct de vedere al raportului calitate pret, Electrolux EWT31276EW primeste 3 dintr-un maxim de 5 puncte, avand caracterisitici foarte bune, insa pretul este putin peste media pietei pe acelasi segment de produs la caracterisitici asemanatoare. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

4 puncte pentru criteriul optiuni programare, acest model avand program scurt, program de spalare manuala, program presetat pentru camasi, pilote, singurul minus fiind dat de lipsa programului de reimprospatare cu abur, program pentru care ar fi primit maximum de puncte la acest criteriu.

Acelasi punctaj pentru eficienta spalarii si a centrifugarii, masinile de spalat Electrolux fiind recunoscute pentru performantele la spalare si cele 1200 de rotatii pe minut sunt suficiente si pentru cel mai dens bumbac.

Tot 4 puncte pentru capacitate, cele 7 kg fiind o capacitate medie spre mare , mai ales daca vorbim de un top loader.

Maximum de 5 puncte pentru fiabilitate, masinile de spalat cu incarcare verticala, fiind in general mai fiabile decat un front loader, iar daca mai adaugam si expertiza de care se bucura producatorul suedez in acest domeniu.

3 puncte pentru costurile post vanzare, piesele la masinile de spalat Electrolux fiind in general scumpe, iar daca se ajunge la service, utilizatorul va trebui sa scoata mai multi bani decat la alte branduri.


Asadar, masina de spalat cu incarcare verticala, Electrolux EWT31276EW totalizeaza 23 dintr-un maxim de 30 de puncte. Pentru informatii detaliate privind modul de alegere a unei masini de spalat rufe puteti citi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe . 

3 comments:

Marius Ghene spunea...

Aceasta masina de spalat cu incarcare are deschidere soft openning?

Admin spunea...

Da, acest model are soft opening, adica usile tamburului au un sistem de amortizare la deschidere.

Mariana Gheorghe despre masinile de spalat Whirlpool spunea...

Am avut masina de spalat rufe cu incarcare verticala Whirlpool si am fost complet nemultumita de ea. Acum am trecut la Electrolux si sper sa fie mai bine.