17 feb. 2015

Criterii alegere uscator rufe

Din ce in ce mai prezent si in locuintele romanilor, uscatorul de rufe isi face simtita utilitatea in primul rand desi nu este de neglijat nici plusul de confort oferit. Dupa ce masina de spalat finalizeaza programul de spalare, utilizatorul nu are decat sa mute rufele in uscator si apoi direct in dulap.

Criteriile de alegere ale unui astfel de produs sunt urmatoarele:

Sistemul de uscare-pe piata din tara noastra exista in acest moment doua sisteme de uscare, amandoua bazate pe condensare. Unul este pe condensare naturala si celalalt pe condensare fortata, cu ventilatie, cel din urma fiind mai eficient, economisind astfel timp si energie electrica.

Al doilea criteriu este dat de clasa energetica. Fata de o masina de spalat rufe, uscatorul de rufe consuma cu pana de 3 ori mai multa energie electrica. Diferenta de la clasa energetica B la A este una majora, consumul fiind dublu in cazul clasei B raportate la clasa A. O clasa energetica mai buna este A+, A++ sau A+++, insa diferenta intre acestea si clasa A este mult mai mica, fiecare + reprezentand in anumite conditii favorabile o economie de energie electrica de pana la 10 % fata de clasa energetica imediat inferioara.

Al treilea criteriu este dat de capacitatea in incarcare a uscatorului. Cu cat aceasta este mai mare cu atat rufele se usuca mai rapid si se pot usca eficient si incarcari voluminoase, nu neaparat mari cum ar fi spre exemplu pilotele, pernele.

Al patrulea criteriu este dat de optiunile de programare si de tipul de tesaturi care pot fi uscate in uscator. Este recomandabil sa aveti programe si pentru lana, matase si daca este posibil un program rapid, in general de 40 de minute.

Al cincilea criteriu este dat de sistemul de evacuare al apei. Exista uscatoare cu evacuare directa a aburului sau uscatoare cu condensator, care transforma aburul din nou in apa si-l retine intr-un recipient sau il poate evacua direct in sistemul de colectare al apei menajere. Cel cu evacuare directa a aburului spre exterior, are un burlan asemanator cu cel al unei hote si trebuie montat spre exteriorul locuintei.

5 comments:

Fane spunea...

De unde pot cumpara un burlan de evacuare pentru un uscator de rufe Whirlpool fara condensator?

Admin spunea...

Pecef Tehnica sau de la orice service autorizat Bosch

Iosefina spunea...

Care este cel mai un uscator de rufe pe care l=as putea cumpara cu maximum 20 de milioane?

Elisabeta spunea...

Electrolux sau Bosch....eu am avut inainte bosch si acum am electrolux...amandoua usuca bine

Emilia Nastase spunea...

Eu am un uscator electric de la Miele de aproape 20 de ani si usuca ireprosabil.