12 ian. 2015

IP Scoring: Whirlpool AWO/C 81400

Masina de spalat rufe Whirlpool AWO/C 81400 face parte din ultima gama scoasa de producatorul american pentru piata europeana, acest model fiind asamblat in Italia. "6th sense colours" se diferentiaza in principal prin aparitia a 3 programe foarte utile, a sertarului cu autocuratare tratat antibacterian si bineinteles prin marele tam tam-clasa energetica A+++, desi diferentele la consum sunt insignifiante, un  + reprezentand 10% mai putin adica fata de clasa imediat inferioara, economia este de 0.09kwh-adica economisiti 9kw in 100 de ore de spalare, adica 5 lei. Insa sa revenim la analiza noastra-raportul calitate pret dat fiind caracterisiticile de baza 8kg, respectiv 1400 de rotatii la centrifugare si optiuni diversificate la spalare, primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte la acest criteriu. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

In ceea ce privesc optiunile de programare, Whirlpool este reconoscut ca un brand cu un panou de programare diversificat, pentru toate tipurile de tesaturi, iar cele trei programe-mixt, ultra white si dark special create pentru a scoate rufele foarte albe respectiv pentru a nu decolora tesatura face ca si la acest criteriu sa primeasca 4 puncte. Singurul minus-lipsa programului de reimprospatare si igienizare cu abur, pentru care ar fi primit maximum de puncte.


In ceea ce priveste calitatea spalarii si a centrifugarii, Whirlpool AWO/C 81400 primeste tot 4 puncte, avand in vedere viteza de 1400 de rotatii la centrifugare viteza care asigura o uscare eficienta mai ales a bumbacului si pentru celelalte programe o solicitare mai mica a motorului in timpul stoarcerii-vezi detalii in Criterii de alegere masina de spalat rufe-link mai jos.

Va recomandam totodata articolul Cea mai buna masina de spalat rufe de la Whirlpool.

4 puncte si pentru capacitatea relativ mare de spalare, cele 8kg permitand spalarea lucrurilor voluminase nu neaparat grele, cum ar fi pernele sau pilotele, iar pe langa aceasta mentiune se mai adauga faptul ca in general un tambur mai mare incarcat la o capacitate mai mica asigura o spalare mai buna.

3 puncte pentru fiabilitate Whirlpool avand anterior si game mai putin reusite in ceea ce priveste fiabilitatea, insa aceasta gama nu are un feedback negativ deocamdata si 4 puncte pentru costurile post vanzare, piesele fiind la preturi medii accesibile in caz de service.


Asadar, masina de spalat rufe  Whirlpool AWO/C 81400 totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor de mai sus.Pentru informatii detaliate privind modul de alegere a unei masini de spalat rufe puteti citi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe