13 ian. 2015

IP Scoring: Samsung WF80F5E0W2W

Eco Bubble- tehnologia cu care producatorul coreean intra pe piata europeana, pentru a concura 3D Aqua Tronic-ul de la Siemens sau Bosch sau Al saselea simt de la Whirlpool. Aceasta tehnologie este un mix intre masinile cu "bule" si o masina automata,  aceasta asociere optimizand diluarea detergentului atat in perioada spalarii cat mai ales la clatire. Samsung WF80F5E0W2W face parte din modelele care au Eco Bubble iar capacitatea mare de incarcare, precum si panoul de programare foarte prietenos cu utilizatorul, tamburul Dimond Drum despre care vom mentiona si mai jos, toate acestea la un pret mediu, face ca la criteriul raport calitate pret Samsung WF80F5E0W2W sa primeasca maximum de 5 puncte.


4 puncte pentru optiunile de programare, masina avand un panou electronic modern, cu programe ce asigura spalarea oricaror tesaturi, la care mai mentionam programul Baby pentru igienizare suplimentara a hainelor pentru copii. Lipsa programului cu abur face insa ca la acest criteriu, Samsung WF80F5E0W2W sa primeasca 4 puncte. Am evaluat principalele categorii de produse Samsung in articolul Pareri despre Samsung.

Maximum de 5 puncte pentru eficienta spalarii si a clatirii, functia Eco Bubble asigurand o spalare eficienta, cele 1200 de rotatii fiind relativ suficiente pentru a primi maximum de puncte daca luam in calcul si tamburul Dimond Drum tratat special pentru a nu scamosa tesaturile si inca 4 puncte pentru capacitatea de 8 kg care permite spalarea pilotelor si a pernelor.

Tot 4 puncte pentru fiabilitate, desi masina are foarte multa electronica, fapt ce nu trebuie condamnat avand in vedere anul in care ne aflam , insa daca se intampla se existe nevoia de service, post garantie, costurile sunt relativ ridicate, motiv pentru care la costurile post vanzare Samsung WF80F5E0W2W primeste doar 3 puncte, fiind criteriul la care primeste cel mai putin punctaj.



In total masina de spalat rufe cu functia Eco Bubble de 8kg si cu o viteza maxima de centrifugare de 1200 de rotatii pe minut acumuleaza 25 dintr-un maxim de 30 de puncte, fiind o optiune importanta pentru cei care doresc o masina care sa spele bine si care sa aiba un design modern. Pentru informatii detaliate privind modul de alegere a unei masini de spalat rufe puteti citi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe .