13 ian. 2015

IP Scoring: Electrolux EWF1284BW

Electrolux EWF1284BW face parte din noua gama de masini de spalat rufe a producatorului suedez de electrocasnice, gama lansata pentru Europa de Sud Est la inceputul anului 2015 si asambalta in Italia. In ceea ce priveste raportul calitate pret Electrolux EWF1284BW primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte, avand ca plus-uri, capacitatea medie spre mare de incarcare, 8kg si autonomia pe programare.
In ceea ce privesc optiunile de programare, masina are program scurt, program pentru lana si matase iar din punct de vedere al inovatiilor implementate de Electrolux la acest model mentional sistemul de control al balansului. Masina nu are program de igienizare cu abur, si panoul de comanda este dezorganizat si relativ greu de utilizat motiv pentru care primeste doar 3 puncte la acest criteriu. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

4 puncte pentru calitatea spalarii a a centrifugarii, Electrolux fiind recunoscut pentru eficienta spalarii, cu un mic minus la numarul de rotatii-1200 rot/min si acelasi punctaj pentru capacitatea de incarcare, care permite spalarea pilotelor, a paturilor si a pernelor.

3 puncte pentru fiabilitate, noua gama de masini de spalat fiind realizate, cel putin la exterior, din materiale asupra carora nu prea s-a oferit atentie la detalii si la finisaje.

4 puncte pentru costurile post vanzare, piesele de schimb in cazul de defectiune fiind la costuri acceptabile comparativ cu brand-urile direct concurente cu Electrolux.


Astfel masina de spalat Electrolux EWF1284BW totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor de mai sus si poate fi o optiune in alegerea unei masini de spalat cu capacitate de peste 7 kg. Pentru informatii detaliate privind modul de alegere a unei masini de spalat rufe puteti citi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe .