18 ian. 2015

IP Scoring: Bosch PCX815B90E

Plita incorporabila Bosch PCX815B90E este dedicata utilizatorilor care petrec mult timp in  bucatarie si au nevoie de o plita practica pe care sa poata prepara diferite tipuri de mancare simultan, acest model de plita cu latimea de 70 cm, oferind prin configuratia sa posibilitatea de a incalzi cel putin doua vase cu diagonale mai mari de 30 de cm. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Din punct de vedere al raportului calitate pret, Bosch PCX815B90E primeste 3 dintr-un maxim de 5 puncte, nu din prisma calitatii sale ci pentru pretul usor piperat fata de concurenta, accesoriul pentru plita despre care vom detalia mai jos nefiind justificat pentru un pret cam cu 15-20% mai mare fata de ce poate oferi asemanator concurenta Bosch, ma refer aici in special la Electrolux sau Whirlpool.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.

In ceea ce priveste calitatea inoxului, plita incorporabila Bosch PCX815B90E primeste 4 puncte, pentru calitatea obtinuta prin polisarea manuala precedata de cea industriala, pentru a obtine un inox perfect. Inoxul folosit de Bosch pentru plitele din gama premium este mai greu amprentabil tocmai datorita tratamentului de mai sus.

Pentru recomandari privind pachete complete de cuptor incorporabil, plita incorporabila si hota incorporabila din gama producatorului german Bosch, accesati sectiunea blogului Seturi electrocasnice incorporabile BOSCH.

Maximum de 5 puncte pentru calitatea gratarelor din fonta, cu un raport perfect de carbon in compozitia lor, care le face mai putin aspre, mai usor de curatat si mai putin casante. Tot 5 puncte si pentru fiabilitate, Bosch fiind printre brand-urile recunoscute din acest punct de vedere si pentru ca in general plitele incorporabile pe gaz sunt in general greu defectabile, in situatii normale de utilizare.

4 puncte pentru design, acesta fiind unul simplist, insa arzatorul oval, care este perfect justificat de accesoriul plita, care este foarte practic si poate fi extrem de util pentru cei care stiu intradevar sa gateasca si acelasi punctaj pentru produse complementare, Bosch avand o gama diversificata de cuptoare si una usor mai restransa in ceea ce privesc hotele.  Dimensiunea de incastrare in mobilier corespunde unei plite standard de 60 cm, dupa cum se poate vedea in schita.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.



Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.

Asadar, plita incorporabila cu gratare din fonta, latime de 70 cm si accesoriu plita ce se monteaza pe gratarul din fonta, totalizeaza 25 dintr-un maxim de 30 de puncte fiind una din cele mai bune optiuni pentru cei interesati de o plita practica. Mai multe detalii despre  criteriile de alegere a plitei incorporabile  gasiti in articolul"Criterii alegere plita incorporabila".

3 comments:

Daniel Coman spunea...

accesoriul grill de la aceasta plita incorporabila se da o data cu plita sau se da separat?

Emilia Gheorghe spunea...

Am cumparat aceasta plita dupa ce am citit site-ul vostru. Sunt foarte multumita, Emilia

Adrian Cosmin spunea...

Si eu am varianta de plita pe gaz cu arzatorul WOK in mijloc.