23 dec. 2014

Ghid de defectiuni la aspiratoare


Aspiratoarele cu sac daca manifesta semne legate de scaderea puterii de absortie, este recomandabil sa verificati daca sacul este plin sau aproape plin in situatia in care aspiratorul nu are indicator umplere sac. Daca sacul nu este plin iar puterea de absortie a scazut verificati filtrele, atat cel premotor cat si cel post motor. Mai mult ca sigur acestea pot fi cauza a doua care determina o scadere a puterii de absortie. Daca dupa inlocuirea filtrelor puterea de absortie nu revine la normal este nevoie de o evaluare a service-ului, problema fiind pricinuita de motor, care nu mai functioneaza in parametri normali.

Aspiratoarele fara sac, daca nu mai au aceeasi putere de absortie verificati daca nu ati depasit limita maxim acceptabila a recipientului pentru praf. In cazul filtrelor este de luat in calcul faptul ca la aspiratoarele fara sac acestea au o durata mult mai mica de viata fata de cele cu sac si sunt mai costisitoare. 
Daca costul aspiratorului, fie el cu sac sau fara sac este sub o suta de euro si acesta a iesit din garantie nu se merita sa-l duceti in service, unde numai costul privind evaluarea problemei variaza intre 70 si 100 de lei, iar piesele pentru aspiratoare sunt in general foarte scumpe.

In cazul periilor si a tubului, cat si a bratului telescopic acestea sunt consumabile si nu beneficiaza de garantie.