16 ian. 2011

Plita pe gaz cu inox antiamprenta

Plita pe gaz cu inox antiamprenta reprezinta o solicitare foarte des intalnita a clientilor interesati de achizitionarea de produse electrocasnice antimaprenta. Prin urmare, Whirlpool s-a conformat acestei cereri promovand si pe piata din Romania la inceputul acestui an gama Ixelium. Acesta gama aduce un material folosit si pe cuptoarele antiamprenta, acest material fiind de fapt otel si nu ionx. Insa rezultatul este important- o plita care sa nu lase amprente si care sa se potriveasca cu un cuptor tot la fel de usor de intretinut.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Site-ul nostru va recomanda aceasta plita intrucat reprezinta solutia optima pentru cei interesati sa folosesca des plita si care gatesc intensiv, prin urmare avand nevoie de o plita usor de intretinut, rezistenta si in acelasi timp functionala- cititi articolul criterii in alegerea plitei incorporabileAm evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

11 ian. 2011

Noua genaratie de masini de spalat vase BOSCH SIEMENS

"Atunci cand spui masina de spalat vase spui Bosch"-acaseta pare a fiu motto-ul producatorului german de electrocasnice care aduce inovatii semnificative la noile sale modele de masini de spalat vase, inovatii prezente si pe SIEMENS- firma componenta a grupului BSH.

Pentru informatii detaliate privind criteriile complete de alegere ale masinii de spalat vase, va recomandam articolul Criterii alegere masina de spalat vase.




PLITA PE GAZ vs PLITA ELECTRICA

Studiu de caz privind diferenta de timp in care 2 litri de apa se ajung de la 15 grade Celsius la 90 de grade Celsius.

-Plita vitroceramica 9:54 minute
-Plita pe gaz 7:01 minute

Asadar o suprafata de incalizre electrica pe o rezistenta electrica sau halogen nu incalzeste mai repede decat o plita pe gaz.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

10 ian. 2011

Clasa de climatizare la frigidere si combine frigorifice


Folosirea agentilor frigorifici ecologici precum izobutan r600A(cel mai intalinit pe aparatele frigorifice pentru uz casnic) a determinat o scadere semnificatica a puterii de racire a frigiderelor actuale. Avand in vedere instabilitatea si densitatea mult mai redusa fata de R134(freon) este important ca aparatul frigorific sa aiba o clasa de climatizare cat mai mare intrucat presiunea de izobutan de pe instalatia frigorifica este infuientata de temperatura exterioara.


Cea mai buna clasa de climatizare este SN-T, subnaormal (8 grade Celsius)-tropical(43 grade Ceslsius). Clasa de climatizare reprezinta intervalul de temperatura in care functioneaza aparatul frigorific. Pentru a fi multumiti de modul in care raceste si mentine alimentele un frigider va recomandam sa tineti cont de clasa de climatizare si sa optati pentru SN-T, avand in vedere ca in ultima perioada, exista multi utilizatori nemultumiti de modul in care se pastreaza alimentele in frigider.

Va recomandam pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale combinei frigorifice, articolul Criterii alegere combina frigorifica.

9 ian. 2011

TORT CU BRANZA

Serveste 6 / portii
-280g de biscuiti
-100g de unt
-3 oua-
-100g de zahăr
-280g de branza
-gem din fructe de padure
Preparare: 30min
Timp pentru gatit :38-50min
Echipament recomandat: tava metal (approx.26cm diametru)
Maruntiti biscuiti intr-o bowl si se adauga untul .
Se bat ouale, zaharul si branza împreună si se adauga acest amestec pe baza de biscuiti.
Se coace în cuptor şi apoi se lasă să se răcească.
Se adauga ca si glazura gemul.

6 ian. 2011

PUI LA CUPTOR


  • 1 pui de 1/1.5kg;

  • Usturoi;

  • Ulei de măsline;

  • Condimente;

  • Sare, piper;
Mod de preparare: -10 min

- timp la cuptor:50-70min

Echipament recomandat: gratar sau tava de picurare

Sfaturi şi indicatii:
  • Se spală şi se usucă puiul.

  • Aroma puiului este data de un amestec de ierburi aromatice, usturoi, coji de portocala sau lamaie, sare si piper.

  • Se adauga putin ulei de masline si se pune carnea de pui pe gratar pe raftul a trei-le al cuptorului

  • Se toarnă cca. 1L de apă în tava de scurgere şi se pune pe primul raft.
Aceasta reteta se poate prepara la un cuptor electric multifunctional, folosind functia de grill cu convector, fiind necesara prezenta tavei pentru picurare si a gratarului.