27 feb. 2011

Linii de design aparatura electrocasnica


Dezvoltarea segmentului premium de bucatarii, utilate de electrocasnice incorporabile ce beneficiaza de ultimele technologii in materie a determinat o atentie sporita a marilor producatori in ceea ce priveste linia de design optima, impactul estetic fiind unul din elementele cheie pe care potentialul utilizator-implicit cumparator-il urmareste. Asadar au aparut linii de design ale aparaturii electrocasnice semnate PirinFarina, Ora Ito- la producatorul sloven de electrocasnice, Gorenje, linia Fusion sau Glamour la Whirlpool sau 

pachetele de electrocasnice rustice intalnite la italienii de la Franke, Ariston, Indesit. Vom reveni cu detalii in articolele urmatoare. Informatii suplimentare puteti gasi in sectiunea "Bucatarii" ale blogului de electrocasnice premium, al carui cititor sunteti.

Va recomandam totodata si articolul Pareri despre GORENJE.


In acest articol voi incerca sa sintetizez cele mai elegante linii de design care sunt pe piata in acest moment, la inceputul anului 2017. Fie ca sunt seturi de electroasnice incorporabile moderne, sau urmaresc o linie de design retro/rustica, aceste seturi se remarca atat prin calitatea estetica cat si prin caracteristicile tehnice. Vom sintetiza practic liniile de electrocasnice incorporabile premium, precum si anumite electrocasnice neincorporabile, care insa se apartin aceleiasi linii de design. 

Linie Gorenje Simplicity 2017 

Aceasta gama se remarca printr-un foarte bun raport calitate pret. In ceea ce priveste pozitionarea pe piata, in aceasta linie de design, gasiti modele ce se pot incadra de la segmentul entry level pana la high end De exemplu, puteti gasi cuptor Gorenje Simplicity al carui pret incepe de la 1100-1200 de lei, un pret foarte bun avand in vedere caracteristicile tehnice. 
Aceasta gama va ofera posibilitatea de a alcatui un set complet cuptor, plita si hota incorporabila, dar si masina de spalat vase complet incorporabila sau independenta, care este proiectata astfel incat sa se poata asocia cu succes echipamentelor incorporabile. De asemenea, in aceasta gama puteti gasi combine frigorifice, incepand de la 1500 de lei. Pentru cei care doresc sa-si utilize cu stil o bucatarie ce urmareste un design modern, simplist, ergonomic, linia Gorenje Simplicity poate fi o solutie optima, cu atat mai mult cu cat inclusiv raportul calitate pret o recomanda. 
Cateva caracteristici pentru care recomandam aceasta gama: In primul rand, din punct de vedere estetic, vizual, aceasta linie este foarte elegant desenata si proiectata, exista o atentie deosebila la detalii, iar preturile sunt accesibile. In al doilea rand, nu se face rabat de la performantele tehnice. Toate cuptoarele incorporabile au spre exemplu sistem de autocuratare AquaClean, plitele pe gaz au gratare din fonta, iar hotele au puteri mari de absortie, de la 400 de metri patrati in sus.


Aceasta linie de design ofera utilizatorului posibilitatea de a opta pentru doua culori, electrocasnice si incorporabile pe culoarea neagra sau pe culoarea alba, culori ce se potrivesc cu orice cromatica pe care o aveti in bucatarie. Practic poti achitiziona cu 3000 de lei un set complet cuptor, plita si hota incorporabila, un buget mic spre mediu, avand in vedere ca vorbim de niste electrocasnice ce apartin unei linii exclusiviste de design Eleectrocasnicele si incorporabile pe care le-am prezentat si totodata analizat, din aceasta gama le puteti gasi in sectiunea blogului Design Gorenje Simplicity.

Linie Whirlpool Absolute Gallery Design

Lansata la sfarsitul anului 2016 Gama Whirlpool Absolute Gallery Design vine cu niste finisaje si detalii imbunatatite comparativ cu gama Fusion a producatorului american si totdata consider ca ridica noi standarde in ceea ce priveste raportul calitate pret. Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

In aceasta gama gasim spre exemplu cuptoare incorporabile electrice multifunctionale, cu autocuratare catalitica sau pe gaza de abur, suporti telescopici si volume ce depasesc 70 de litri la preturi in jurul al 1300 - 1500 de lei. Totodata aceasta gama are si electrocasnice din segmentul high end, cum  ar fi, daca tot m-am referit la cuptoare, cuptoare cu retete presetate si autocuratare pirolitica.

Un alt plus al acestei game este dat de faptul ca ofera utilizatorului posibilitatea de a-si face un set complet de electroasnice, eventual, inclusiv cu un cuptor cu microunde incorporabil, la un raport calitate pret foarte bun, electrocasnicele incorporabile din aceasta gama facand cu siguranta parte din orice short list a unui posibil utilizator care doreste in acelasi timp electrocasnice cu caracteristici tehnice bune, cu un design modern si care sa aiba in acelasi timp un pret foarte bun.


Aceasta gama se remarca printr-un design foarte elegant, proiectat cu foarte mult bun gust si care foloseste in general inoxul sau inox combinat cu negru. In general vorbim de panouri de comanda touch control sau full touch control, detalii menite sa poata integra cu succes electrocasnicele incorporabile Whirlpool din gama Ultimate Design in orice bucatarie moderna. Va recomandam si articolul Cel mai bun cuptor incorporabil - TOP 5 in functie de pret.

Linie Gorenje Infinity

Aceasta gama urmareste o linie retro, insa este mai degraba o reinterpretare a rusticului cu materiale mai des folosite in realizarea electrocasnicelor moderne. Ma refer aici la folosirea din abundenta a sticlei, un material mai rar intalnit in cazul electrocasnicelor rustice, un material care pe de o parte arata foarte bine, iar pe de alta parte se curata si usor. Aici vorbim de o gama din segmentul middle spre high end, premium, intrucat un set complet de cuptor, plita si hota incorporabila ajunge undeva in jurul a 5000 de lei.
Aceste electrocasnice sunt cu adevarat exclusiviste, in sensul in care in acest moment nu exista un competitor care sa concureze pe aceasta nisa de design as putea spune. Nu ma refer la design-ul retro, ci la folosirea sticlei si totodata la performante tehnice asemanatoare electrocasnicelor moderne. De obicei, nu gasesti spre exemplu glisiere telescopice la un cuptor retro. Gorenje insa tine sa ne contrazica, in aceasta gama, cuptoarele au glisiere telescopice pe doua nivele. Si aici vorbim in cazul cuptoarelor de autocuratare AquaClean, un alt argument pentru care aceasta linie propusa de producatorul sloven de electrocasnice este recomandabila.
In ceea ce privesc plitele, si acestea sunt pe sticla, cu gratare din fonta, foarte fixe si foarte bine finisate, cu un nivel foarte scazut de porozitate. Iar hotele sunt cu adevarat remarcabile, nu doar prin puterea mare de absortie ci mai ales din punct de vedere estetic, aceste hote fiind unele din cele mai frumoase, as putea spune, desi, iar aici vorbim de o alta caracteristica diferita fata de celelate pachete retro de pe piata, hotele urmaresc un design ergonomic, imprumutat din liniile moderne de electrocasnice, avand in vedere ca vorbim de hote incorporabile decorative cheminee.


Aceasta linie de design ofera celor interesati posibilitatea de a opta pentru doua gama cromatice, una negru cu maro, ca cea din imaginile de mai sus, sau o gama pe culoarea cream. Aceasta gama poate utila cu succes inclusiv bucatarii de mari dimensiuni sau open space-uri, mai ales daca luam in calcul si capacitatile mari de absortie ale hotelor din aceasta gama, capacitati ce se apropie de 600 de metri cubi pe ora. Aceasta gama ofera inclusiv o propunere de cuptor cu microunde, care este proiectat urmarind exact aceeasi linie de design si care are aceeasi cromatica.

Linia Bosch Seria 8

Asa cum ne-a obisnuit producatorul german de electrocasnice, atunci cand vine vorba de electrocasnice incorporabile premium, Bosch ridica standardele de calitate si performanta. Asa se intampla si in cazul seriei 8, o serie care vine cu un plus in ceea ce priveste calitatea prepararii alimentelor, care isi pastreaza mai bine proprietatile nutritive, in special daca optati pentru o varianta de cuptor cu aburi.
Un maximum de calitate si performanta - cam asa as descrie aceasta noua serie de electrocasnice incorporabila, Serie lansata la sfarsitul lunii martie 2016 si care estimez ca va avea o perioada foarte lunga in care se va comercializa, avand in vedere inovatiile cu care a venit aceasta gama pe care mare parte din competitorii pe segmenul de piata in care se pozitioneaza Bosch nu o pot atinge.


Atentie la detalii, display-uri extraordinare, atat ca aspect estetic cat si ca mod intuitiv. O adevarata tehnologie de top, ambalata inr-un design simplist, insa care iti inspira perfectiune. Aceasta gama ofera utilizatorului trei game cromatice. Bosch propune seria 8, pe culorile alb, negru si inox, acoperind astfel principalele game cromatice solicitate de piata. Aceste electrocasnice incorporabile se recomanda a fi folosite pentru utilarea bucatariilor premium, high tech.

Linie Gorenje Classico

Una din cele mai elegante seturi de electrocasnice retro de pe piata este Gorenje Classico. O gama ce pune la dispozitia celor interesati de o astfel de linie atat plite incorporabile pe gaz, cu gratare din fonta si arzator WOK si totodata posibilitatea de a opta si pentru o plita electrica, plita ce este realizata astfel incat sa se poata alatura cuptorului electric multifunctional.


In ceea ce priveste gama cromatica, Gorenje ofera doua culori pentru aceasta linie, pe culoarea cream si pe culoarea neagra. In ambele situatii producatorul iti ofera posibilitatea de a asocia inclusiv un frigider sau combina frigorifica incorporabila care sa se potriveasca cu setul de electrocasnice incorporabile, dar si un cuptor cu microunde independent, din aceeasi linie de design.
In ceea ce priveste raportul calitate pret, putem spune ca aceasta gama este oarecum in piata in ceea ce priveste pretul, un set complet - plita pe gaz, cuptor incorporabil electric multifunctional si hota decorativa cu design retro piramidal, avand un pret in jurul a 4000 de lei, un pret mediu pentru un set complet de electrocasnice cu design rustic, care sa apartina in acelasi timp unui brand renumit si care totodata sa aibe si maximum de caracteristici tehnice pentru fiecare din echipamentele incorporabile. Si la aceasta linie de electrocasnice subliniem calitatea exceptionala a materialelor folosite si atentia deosebita la detalii, un lucru important mai ales in cazul electrocasnicelor cu design rustic.


Cuptoarele incorporabile au sisteme de autocuratare Aqua Cleasn si suporti telescopici pentru tavi. In ceea ce privesc hotele incorporabile din linia Classico aceastea pot fi integrate in bucatarii de dimensiuni mari sau open space uri de dimensiuni medii, astfel incat acestea sa fie capabile sa evacueze eficient aburul si mirosul. Tot la hote mai evidentiem sistemul de luminare spot light, un sistem performant, eficient si care pun in valoare atat hota cat si plita pe care o deserveste. 

 Linie Gorenje Starck

Aceasta linie este o gama ultra moderna, high end si se recomanda bucatariilor ce urmaresc bineinteles aceeasi linie. Cromatica are la baza nuante de gri, nuante realizate de catre designer-ul rus de electrocasnice pe sticla oglinda. In cazul acestor electrocasnice, este necesara o atentie mai mare in ceea ce priveste cromatica din restul bucatariei. Un set complet, cuptor, plita hota incorporabila se apropie ca pret de 6000 de lei. In aceasta gama utilizatorul poate gasi atat sertare termice, cat si electrocasnice, care, desi nu sunt incorporabile sunt incastrabile, cum putem vorbi de exemplu de combina frigorifica de mai jos
In ceea ce privesc caracteristicile tehnice, vorbim de un maxim de tehnoogie si inovatie disponibila atunci cand vorbim de producatorul premium de electrocasnice incorporabile Gorenje, cu comenzi full touch control, un design super ergonomic si o linie per ansamblu futurista. Am evaluat mai multe electrocasnice incorporabile din aceasta gama in sectiunea blogului Design Gorenje Starck.

Aceasta linie Starck targeteaza utilizatorii ce-si doresc o bucatarie premium, ultra high tech, iar in acest segment de pret, putem spune, ca Gorenje sta foarte bine la raportul calitate pret, daca este sa comparam preturile pe care le puteti gasi la ceilalti competitori din segmentul high end. As putea spune ca producatorul sloven de electroasnice este unul care are ca filozofie in ceea ce priveste politica de pret, in aceea de a pune presiune pe competitori prin preturile pe care Gorenje incearca sa le coboare, chiar si atunci cand vorbim de electrocasnice high tech.
In linia de design Starck, puteti gasi atat plite incorporabile pe gaz, cat si pe inductie, plite ce au ca principal material sticla sau schott ceran-ul, materialul vitroceramic, rezistent termic pe care-l gasiti in cazul plitelor electrice sau plitelor pe inductie. Aceasta gama va ofera inclusiv posibilitatea de a opta pentru un cuptor cu microunde incorporabil sau a unuia independent, in functie de necesitatile, dar si de bugetul utilizatorului.


Gama de electrocasnice incorporabile Gorenje Starck este cea mai scumpa gama a producatorului sloven de electrocasnice si prin urmare poate fi pozitionata in segmentul premium, mai ales daca ne uitam la estetica si caracteristici tehnice. Va recomandam si articolul Pareri despre electrocasnicele Gorenje.

Linie Bosch Quartz Collection

Aceasta linie vine sa acopere un segment de nisa din categoria electrocasnicelor incorporabile. Este in trend utilarea bucatariilor moderne cu electrocasnice pe culori diferite de inox, alb sau negru. Pe culoarea quartz mai exista niste alternative la alti producatori, in general Whirlpool sau Hotpoint. Aceasta gama poate fi incadrata in segmentul middle spre high end. Accentul este pus mai degraba pe design, insa calitatea nu lipseste. Aceasta gama se recomanda pentru utilarea electrocasnicelor incorporabile moderne, apropiate de segmentul high end, premium.


Bosch pune la dispozitia utilizatorilor inclusiv combine frigorifice care sa se poata asocia cu succes electrocasnicelor incorporabile pe culoarea quartz. Va recomandam si articolul Pareri despre electrocasnicele Bosch. Aceasta gama ofera utilizatorului posibilitatea de a opta atat pentru sertare termice, oarecum normale pentru bucatariile premium, dar si cuptoare cu microunde incorporabile sau cuptor cu aburi compact.

Linie Gorenje Ora Ito

Aceasta linie a fost proiectata de unul din cei mai celebri designeri asiatice din ultimii ani. Aceasta linie are la baza tot un design modern, simplist, si ca in cazul liniei Gorenje Simplicity, in gama Ora Ito puteti gasi electrocasnice incorporabile atat din segmentul entry level, pana la middle si high end. Un set complet plita, cuptor si hota incorporabila are un pret incepand de la 4000 de lei. In aceasta gama gasiti si combine frigorifice incastrabile, deci cu exteriorul vizibil, dar care sa se incadreze in modularea de 60 de cm, cu alte cuvinte, nu va iesi in exteriorul planului vertical de mobilier, in general blatul avand latimea de 60 de cm.

O gama cu un design ergonomic, are ca principala caracteristica distinctiva manerele care sunt destul de proeminte si care ofera o competenta distictiva acestei game de electrocasnice care cu siguranta au o imagine premium si pot fi oricand folosite pentru utilarea unei bucatarii moderne. In ceea ce privesc caracteristicile tehnice si in aceasta gama, ca si in cazul gamei Gorenje Starck, producatorul sloven de electrocasnice pune la dispozitie maximul de competenta tehnica si inovatie pe care o are la dispozitie. Ca o caracteristica de baza in ceea ce privesc in special liniile de design ale producatorului sloven de electrocasnice, se poate observa o atentie deosebita la detalii si totodata o calitate foarte buna a materialelor si subansamblurilor folosite.


In ceea ce priveste cromatica, design-erul foloseste doar alb si negru, singurele diferente fiind in ceea ce priveste manerele. Exista in gama Ora Ito manere argintii pentru electrocasnicele incorporabile albe si manere argintii sau negre pentru electrocasnicele incorporabile negre. La fel ca si in cazul liniei Gorenje Starck, in gama Ora Ito gasim si hote oblice, hote care au un avantaj functional, dar si estetic. In gama Gorenje Ora Ito gasim plite incorporabile pe gaz dar si plite electrice sau pe inductie electromagnetica. Vorbim si aici de o gama foarte larga de electrocasnice. In ceea ce priveste cuptorul cu microunde, producatorul pune la dispozitie, atat varianta incorporabila cat si cea independenta, cuptor cu microunde pus pe blat.


In concluzie aceasta gama se adreseaza celor interesati de utilarea unei bucatarii premium, apropiate de high end, bucatarii ce sunt per ansamblu ergonomice, moderne si cu finisaje lucioase, foarte fine. Se pot obtine atat bucatarii cu o cromatica monocroma, sau se poate opta pentru contraste puternice, atat albul cat si negru fiind capabile sa realizeze acest contrast si in acelasi timp sa se potriveasca cu decorul, avand in vedere ca aceste non-culori pot fi asociate cu orice alta culoare, indiferent daca vorbim de culori tipatoare sau mai pale.

32 comments:

Radu Flicurici spunea...

arata superb bucatariile acestea de la gorenje. Pacat ca nu avem noi design-eri de interior care sa poata face asa ceva. Eu am platit cu bani frumosi un tip, cica designer si nu a iesit cine stie ce

Jepy spunea...

slovenii astia chiar sunt tari in electrocasnice. eu am o combina de 12 ani si inca functioneaza ca in prima zi.

florentina p spunea...

Imi plac mult electrocasnicele incorporabile de la gorenje. Le-am vazut si in baneasa si arata foarte bine. Nu am vazut in schimb la ei si modele rustice. Eu am dat comanda de mobila de lemn masiv de la mobexpert si nu am vazut modele rustice de la ei. Au asa ceva? Exista vreun showroom daca da?

Lavinia Chelariu spunea...

atara foarte tare bucataria...pacat ca noi nu avem designeri si specialisti care sa ne ofere asa ceva...

Flavius Stoica spunea...

Exista designeri buni in romania doar ca sunt greu de gasit :)

Cristina Antohi spunea...

de unde putem cumpara produsele din poza 1? Se comercializeaza pe piata din romania?

Ovidiu Pog spunea...

Toate modelele din imagini se comercializeaza in Romania...Le puteti gasi in general online, Gorenje nu prea are showroom-uri odata cu iesirea de pe piata a MegaVision-ului care era unic importator acum 2 ani de zile. In acest moment Gorenje se importa prin Marelvi, care doar distribuie si nu are showroom-uri. Se mai gasesc prin Media Galaxi si Domo.

Pailigi Alexandru spunea...

Au aceeasi gama si pe crem? Eu am bucataria crem si as dori si electrocasnicele sa fie la aceeasi culoare. Am vazut ca Bosch-ul a scos o astfel de gama si ma gandeam ca poate au si cei de la Gorenje, care sunt mult mai accesibile ca pret, din ce am vazut eu

Any spunea...

Flanco are cele Mai mari preturi de pe piata.

Anonim spunea...

Flanco va da faliment in 2015, nu mai cumparati de la ei....vand si garantie extinsa la produse, dar isi vor inchidwle reteaua anul viitor din pricina pierderelor mari

Admin spunea...

Ce treaba are articolul asta cu flanco?

Mirela spunea...

incomparabil the best in design-ul de electrocasnice. nici nu sunt exagerat de scumpe. poti gasi tot ce doresti pe electrocasnicele de la gorenje, de ce as plati mai mult pe bosch, miele, franke, siemens, teka?. m-a convins un consultant dintr-un magazin de specialitate sa-mi iau toata linia de electrocasnice gorenje si sunt:).

flanco nu cumparati spunea...

Nu mai cumparati de la flanco...sunt aproape de faliment si veti ramane si fara garantii extinse. Desi evita sa comunice ca s-au imprunutat masiv de la banci din lipsa de vash flow

lorin spunea...

Pai si ce se intampla daca am garantie extinsa all inclusive de la flanco?

Anonim spunea...

Iei teapa de la flanco...ia de la flanco? :)))

flanco teapa spunea...

Flanco...magazin de tepari cu preturi mari

Anonim spunea...

Eu am luat teapa de la flanco cu garantia lor de doi bani. Sper sa dea faliment si sa-si inchida taraba

Anonim spunea...

E o prostie garantia all inclusive de la flanco. Daca da flanco faliment sau intra in insolventa pierzi toata garantia extinsa si iei si teapa.

flanco pacaleala si bataie de jocc spunea...

Flanco are cele mai mari preturi si cele mai proaste servicii oricum. Ma duc sa iau un frigider de la ei, l-am cumparat, mi-au zis ca i sigilat si l-am primit acasa pe cel de la raft. L-am refuzat si a trebuit sa fac plangere la anpc ca sa imi iau banii inapoi. Nu mai cumparati de la flanco sunt niste nemernici.

flanco teapa de zile mari spunea...

I-a teapa de la ponta ia si de la flanco

gorenje nu flanco spunea...

Parca articolul acesta era despre electrocasnicele gorenje...ce aveti cu flanco? Asta e...da faliment..e normal...au dat tepe acum inchid taraba

flavia spunea...

Incorporabilepremium foaete tare forumul

Flavius spunea...

Si eu m-am pacalit cu flanco. Mi-au spus ca este obligatoriu sa iau garantie all inclusiv, o prostie apropo daca iau in rate produsele.

Anonim spunea...

Flanco va da faliment in curand. Nu mai cumparati de la ei.

nu cumparati de la flanco spunea...

Au mai fost aproape o data dar au iesit. Acum nu-i mai scoate nimeni. Sunt niste dobitoxi. Merita sa dea faliment. Urasc firma asta care mi-a vandut ultima masina expusa la raft care s-a stricat dupa 3 luni apoi a venit service ul la mine de zeci de ori. Flanco s-a spalat pe maini. Sfat: nu mai cumparati de la flanco daca vreti sa nu ajungeti in situatia mea

pacaleala flanco spunea...

A venit pacaleala de la flano cu reducerea de 40 la suta dupa ce au crescut preturile cu 45 la suta. Pacaleala totala.

Anonim spunea...

O rwcomandare pentru o masina de spalat gorenje sau bosch va rog?

Admin spunea...

Orice model de la bosch care incepe cu codul wae


De exemple bosch wae20462

Andreea Cristina S spunea...

Eu mi-am cumparat un set complet de electrocasnice Electrolux pe care am dat aproape 10000 de lei. Sunt mulyumita de toate. Am luat inclusiv masina de spalat vase care este extraordinara.

Emilian Dobrota spunea...

Cred ca seturile astea retro sunt cele mai misto, doar ca nu prea gasesti un mobiler de bucatarie retro de calitate. Aveti ceva recomandari in acest sens?

Adriana spunea...

Si eu am avut probleme cu cei de la Flanco. M-au amanat cu un produs pe care l-am prins la promotie cam dua saptamani, dupa care m-au sunat sa ma intrebe daca vreau unul similar, dar cu 20 la suta mai scump.

Ecaterina M spunea...

recomand seturile de electrocasnice rustice de la Gorenje. Le am si la mine si la copiii mei, arata bine si sunt foarte bune.