28 apr. 2010

Probleme ce pot aparea la masinile de spalat rufe

-Aparatul nu pornește,nu se aprinde nicio lumină indicatoare

Ștecherul nu este bine introdus în priză.
• Priza sau siguranţa nu funcţionează corect (folosiţi o lampă de birou sau altceva asemănător pentru a o testa).
-Aparatul nu pornește deși butonul “Start/Pauză” a fost apăsat
• Capacul nu este închis bine.
• Funcţia “Blocare butoane” a fost activată (dacă este disponibilă la modelul dvs.). Pentru a debloca butoanele, apăsaţi simultan butonul de temperatură și cel al vitezei de centrifugare și ţineţi-le apăsate cel puţin 3 secunde. Simbolul cheii de pe afișaj dispare și programul poate fi pornit.

Va recomandam articolul Cea mai buna masina de spalat de la Beko.

-Aparatul se oprește pe durata programului și lumina “Start/Pauză” clipește• Opţiunea “Oprire clătire” este activată (dacă există la modelul dvs.) și (Oprire clătire) se aprinde pe indicatorul de secvenţă al programului - terminaţi “Oprire clătire” prin apăsarea “Start/Pauză” sau prin alegerea și pornirea programului “Evacuare”.
• Programul a fost modificat - reselectaţi programul dorit și apăsaţi “Start/Pauză”.
• Programul a fost întrerupt și eventual capacul a fost deschis - închideţi capacul și reporniţi programul prin apăsarea “Start/Pauză”.
• Sistemul de siguranţă al aparatului a fost activat (vezi “Descrierea lămpilor indicatoare roșii”).
• Robinetul de apă nu este deschis sau furtunul de alimentare cu apă este îndoit (luminile indicatoare “Robinet de apă închis” se aprind).

Mai multe informatii privind calitatea si fiabilitatea masinilor de spalat rufe, precum si pareri si recomandari cu privire la masinile de spalat rufe, dar si produsele electrocansice in general puteti citi in articolele urmatoare:


-Dozatorul de detergent conţine reziduuri de detergent/aditivi la sfârșitul spălării
• Dozatorul de detergent nu este instalat corect, sau dozatorul de detergent este blocat (vezi “Curăţarea și întreţinerea”).
• Filtrul furtunului de alimentare cu apă este blocat (vezi “Curăţarea și întreţinerea”).

-Mașina vibrează în timpul ciclului de centrifugare• Mașina de spălat nu este așezată perfect uniform; piciorușele nu sunt bine reglate (vezi “Instalarea”).
• Bara pentru transport nu a fost scoasă; înainte de a folosi mașina de spălat, bara pentru transport trebuie scoasă. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Pentru a va asigura ca faceti o alegere buna atunci cand achizitionati o masina de spalat rufe noua va recomandam sa tineti cont de criteriile din articolul Criterii de alegere a masinii de spalat rufe.

Am realizat un top al celor mai bune masini de spalat rufe, top ce tine cont de cele mai importante criterii de alegere a masinii de spalat rufe, respectiv raportul calitate pret, eficienta spalarii, eficienta centrifugarii, optiunile de programare si fiabilitate. Prin urmare cele mai bune masini de spalat rufe pe care blogul nostru le recomanda sunt:

Pentru instructiuni atunci cand s-a defectat aparatul frigorific cititi articolul GHID DE DETECTARE A DEFECTIUNILOR LA FRIGIDERE.

29 puncte - Masina de spalat rufe, 9kg, 1600 rotatiii pe minut AEG L98699FLE2
28 puncte - Masina de spalat rufe, 12kg, 1200 rotatii pe minut Samsung WF1124XAC 
28 puncte - Masina de spalat rufe, 9k, 1600 rotatii pe minut Gorenje W9865E
27 puncte - Masina de spalat rufe, 8kg, 1400 rotatii pe minut, Siemens WM14T440BY
27 puncte - Masina de spalat rufe, 7kg, 1200 rotatii pe minut, MIELE WDA 110 WPM
27 puncte - Masina de spalat rufe, 8kg, 1600 rotatii pe minut, AEG L88689FL2
25 puncte - Masina de spalat rufe, 8kg, 1200 rotatii pe minut, Samsung WF80F5E0W2W
25 puncte - Masina de spalat rufe, 8kg, 1200 rotatii pe minut, Gorenje W8424
25 puncte - Masina de spalat rufe, 8kg, 1400 rotatii pe minut, Bosch WAT28460B
24 puncte - Masina de spalat rufe, 6kg, 1400 rotatii pe minut, Beko WMY61483LB2
24 puncte - Masina de spalat rufe, 9kg, 1400 rotatii pe minut, Indesit Innex XWDE 961480X 
23 puncte - Masina de spalat rufe, 8kg, 1400 rotatii pe minut  LG F14A8TDA
23 puncte - Masina de spalat rufe, 7kg, 1200 rotatii pe minut Bosch WAQ2446KBY
22 puncte - Masina de spalat rufe, 7kg, 1200 rotatii pe minut, Electrolux EWF1284BW 
22 puncte - Masina de spalat rufe, 6kg, 1200 rotatii pe minut, Samsung WF60F4E5W2X
22 puncte - Masina de spalat rufe, 8kg, 1400 rotatii pe minut,  Whirlpool AWO/C 81400
19 puncte - Masina de spalat rufe, 7kg, 1200 rotatii pe minut, Ariston Aqualtis AQ83D29
18 puncte - Masina de spalat rufe slim, 6kg, 1200 rotatii pe minut, Whirlpool AWSX63213

De-a lungul timpului, la maşina dvs. de spălat pot apărea diferite probleme. De cele mai multe ori aceste mici probleme pot fi remediate foarte uşor, chiar de dvs. De aceea, înainte de a suna la unitatea de service, consultaţi instrucţiunile de mai jos.

Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

Maşina de spălat rufe nu mai porneşte¨ Verificaţi dacă ştecherul este corect introdus în priză;¨ Este posibil ca un scurt-circuit să fi afectat reţeaua electrică a casei sau chiar ca întreaga zonă în care se află şi casa dvs. să fie afectată de o cădere a sursei de curent electric;¨ Verificaţi dacă uşa maşinii de spălat rufe este închisă corect. Din raţiuni de siguranţă maşina de spălat rufe este astfel concepută încât nu porneşte dacă uşa maşinii de spălat nu este inchisă bine;¨ Verificaţi dacă butonul Închis/Deschis este apăsat;¨ Verificaţi dacă programatorul A este selectat la poziţia corectă;¨

O altă cauză posibilă este nedeschiderea robinetului de alimentare cu apă. Verificaţi dacă aţi deschis acest robinet şi in caz contrar deschideţi-l.Maşina de spălat rufe nu se alimentează cu ap㨠Verificaţi dacă aţi ataşat corect furtunul de alimentare la robinet şi deasemenea daca nu este cumva oprită apa în zona dvs.;¨ Verificaţi dacă există suficientă presiune pe conducta de alimentare si dacă filru nu este opturat. Acest fenomen se poate produce in zonele unde apa conţine foarte mult calcar.Maşina de spălat rufe se alimenteză cu apă si o elimină încontinuu¨ Verificaţi dacă nu cumva furtunul de evacuare este pozitionat prea jos. Acest furtun trebuie asezat la o înălţime între 60 – 100 cm de la nivelul solului;¨ Verificaţi dacă gura furtunului este imersata în apă. Dacă da, trebuie să scoateţi imediat furtunul din apă;¨ Verificaţi dacă nu există o fisură în ţeava de alimentare din perete.

Maşina de spălat rufe nu scurge apa sau nu stoarce rufele prin centrifugare¨ Aţi verificat în prealabil dacă programul setat de dvs. include şi operaţiunea de scurgere a apei? Anumite cicluri de spălare presupun eliminarea apei manual;¨ Este acţionat butonul “anti-şifonare”?

Această operaţiune comandă maşinii de spălat rufe să reţină apa în cuvă până când veţi hotărî dvs. eliminarea apei.¨ Este pompa de evacuare înfundată? Pentru a verifica această posibilitate, închideţi robinetul de alimentare cu apă, scoateţi maşina de spălate rufe şi efectuaţi operaţiunile indicate.

Este furtunul de evacuare înfundat? Acest furtun trebuie să nu fie obturat în niciun fel.Maşina de spălat rufe vibrează prea tare în timpul operaţiunii de centrifugare¨ Aţi deblocat cuva în conformitate cu instrucţiunile de instalare? Verificaţi încă odată această procedură (detalii la pag..)¨ Aţi aşezat maşina în plan perfect orizontal? Orizontalitatea trebuie verificată nu doar la instalare ci şi în timp, deoarece există posibilitatea ca maşina de spălat să se deplaseze imperceptibil. Ajustaţi picioarele şi verificaţi orizontalitatea cu ajutorul unei nivele.¨ Aţi verificat dacă maşina de spălat are suficient spaţiu pentru vibraţii?

Maşina de spălat rufe este astfel construită încât la centrifugare oscilează foarte uşor. De aceea, lăsaţi câţiva cm în jurul maşinii.Maşina de spălat rufe curge¨ Verificaţi dacă şurubul de metal al furtunului de alimentare a fost bine strâns. Pentru aceasta, opriţi alimentarea cu apă şi scoateţi maşina de spălat din priză. Ataşaţi din nou furtunul de alimentare fără să forţaţi prea mult.¨

Este obstrucţionată caseta pentru detergent? Scoateţi această casetă şi spălaţi-o sub jet de apă caldă.În maşina de spălat rufe se produce multă spum㨠Verificaţi dacă detergentul folosit este recomsndat pentru spălarea automatic㨠Verificaţi cantitatea de detergent utilizată. Mai mult detergent nu garantează o spălare mai eficientă şi poate chiar să se depună pe canalele de scurgere ale maşinii

Dacă după toate aceste verificări problemele de mai sus persistă, închideţi robinetul de alimentare cu apă, opriţi maşina de spălat rufe şi contactaţi unitatea de service.aţi cantitatea de detergent utilizată.

Mai mult detergent nu garantează o spălare mai eficientă şi poate chiar să se depună pe canalele de scurgere ale maşiniiDacă după toate aceste verificări problemele de mai sus persistă, închideţi robinetul de alimentare cu apă, opriţi maşina de spălat rufe şi contactaţi unitatea de service.

3 comments:

Alexandru spunea...

Copy paste...foarte greu de urmarit si citit informatia

Ghid de detectare a defectiunilor la masinile de spalat rufe spunea...

Ghidul de detectare a defectiunilor la masinile de spalat rufe le puteti accesa aici https://incorporabilepremium.blogspot.ro/2011/02/ghid-de-detectare-defectiunilor-la.html

Recomandare masina de spalat Whirlpool spunea...

Daca s-a blocat rotorul cu care selectez programul la o masina de spalat mai veche de la whirlpool, credeti ca merita sa incerc sa o repar sau mai bine imi iau una noua?