CUPTOR CONVENTIONAL FRANKE B 50 EX

CUPTOR CONVENTIONAL
MODEL CUPTOR CONVENTIONAL
MODEL B 50 EX

MANUAL DE INSTALARE, UTILIZARE SI INTRETINERE
Instructiuni de instalare

Va multumim pentru alegerea unuia dintre produsele noastre, si va dorim sa obtineti rezultatele dorite.
Din acest motiv va rugam sa urmati cu grija aceste instructiuni si sugestii pentru obtinerea unei satisfactii depline.

Fabricantul îşi declină orice responsabilitate pentru vatamarile provocate persoanelor sau deteriorarile unor bunuri datorate unei instalari improprii sau gresite a aparatului.
Consecventi politicii noastre de continua perfectionare a produselor, ne rezervam dreptul de a ajusta si a modifica produsul nostru fara o notificare prealabila.

Detalii tehnice
Acest aparat indeplineste standardele referitoare la eliminarea interferentelor radio.

Tensiune electrica: ~ 230V

Dimensiuni interioare:

Latime: 410 mm
Adincime: 395 mm
Inaltime: 365 mm
Volum util: 53l


Puterea rezistentelor de incalzire:

Rezistenta inferioara: 1,3 kW
Rezistenta superioara: 0,9 kW
Rezistenta gril: 1,35 kW
Putere maxima: 2,2 kW

INSTRUCTIUNI PENTRU INSTALATOR
Incorporarea
IMPORTANT: Aparatul trebuie sa fie corect instalat, in conformitate cu instructiunile producatorului, de catre o persoana calificata autorizata de Autoritatile Romane in Domeniu.
Operatiile de intretinere si service trebuie efectuate doar dupa deconectarea de la sursa de alimentare cu tensiune electrica.

CONECTAREA ELECTRICA: asigurati-va ca sursa de alimentare principala cu tensiune electrica are aceleasi caracteristici cu cele inscrise pe eticheta care se gaseste in partea de jos a partii frontale a cuptorului.
Cuptorul trebuie protejat prin intermediul unei sigurante fuzibile de 13A.
Daca este necesar un cablu mai lung, el trebuie sa aiba sectiunea firelor de minim 1,5 mm². Trebuie lasat suficient cablu pentru o usoara intretinere a aparatului.
Avertizare: acest aparat trebuie legat la impamintare.
Este obligatorie o impamintare corespunzatoare a aparatului. Firma noastra isi declina orice responsabilitate pentru defecte aparute in urma lipsei impamintarii sau pentru conexiuni de impamintare care nu corespund cu regulile si normativele in vigoare in Romania.

Informatii importante referitoare la instalare:
Cuptorul poate fi incorporat intr-o unitate standard de 600 mm dupa cum este aratat in figura 1, atunci cind este incorporat sub o suprafata de lucru, sau intr-o unitate inalta atunci cind cuptorul se incorporeaza intr-o coloana.
Unitatea de mobila in care se incorporeaza cuptorul trebuie sa reziste la o temperatura de 120ºC in conformitate cu Directivele Comunitatii Europene.
Acest aparat trebuie instalat de catre o persoana competenta, acordindu-se o atentie deosebita ventilatiei.
In ambele moduri de incorporare trebuie lasate spatii suplimentare de ventilare. Aceste spatii sint reprezentate de un orificiu in spatele unitatii de mobila cu dimensiunile de 85-90 mm si 500 mm latime.
Efectuati un decupaj cu dimensiunile din figura 1, in placa de PAL de sub cuptor; lipsa acestui decupaj poate duce la supraincalzirea mobilei si a cuptorului sau la aparitia unui incendiu.

Fixarea cuptorului in cabinet se face cu ajutorul a 4 (patru) holdzsuruburi “A” in colturile ramei pe care se inchide usa.
Atunci cind asezati cuptorul in unitatea de mobila, nu folositi usa cuptorului ca pirghie pentru ridicarea cuptorului.
Nu exercitati presiuni asupra usii deschise a cuptorului.

AVERTIZARE: Nerespectarea instructiunilor de instalare poate cauza o proasta functionare a cuptorului si duce la pierderea garantiei.


INSTRUCTIUNI PENTRU UTILIZATOR


Pregatirea cuptorului si prima folosire
La prima folosire curatati cuptorul folosind sapun si apa si apoi limpeziti cu grija. Introduceti raftul si tava in ghidajele laterale. Odata terminata aceasta operatie, incalziti cuptorul la temperatura maxima timp de aproximativ 15 minute pentru a elimina reziduurile ramase accidental din procesul de fabricatie, care pot provoca un miros neplacut atunci cind gatiti.
IMPORTANT: Ca o masura de siguranta, de fiecare data cind curatati cuptorul, asigurati-va ca ati scos cuptorul din priza sau ca acesta a fost deconectat de la sursa principala de alimentare cu tensiune.
AVERTIZARE: TINETI INTOTDEAUNA COPIII DEPARTE DE CUPTOR ATITA TIMP CIT ACESTA ESTE FIERBINTE!


Cuptorul conventional
Sint folosite doua principii de baza:
A. modul de gatit traditional
B. folosirea grilului

Functiile selectorului:
Pozitia 1 – lumina interior cuptor

Pozitia 2: - activare rezistenta electrica inferioara

Pozitia 3: - gatitul traditional


Pozitia 4: - elementul de gril


Cum se foloseste cuptorul conventional
Pentru a obtine rezultate bune, este recomandabil sa preincalziti cuptorul la temperatura dorita, inainte de a introduce mincarea in interior.
Temperatura dorita este atinsa atunci cind ledul galben se stinge. Totusi, pentru carnea grasa, nu este necesar sa preincalziti cuptorul.
In cazul carnii inghetate, va sugeram sa coboriti temperatura cu 20ºC fata de cea dorita, si adaugati 15 minute la timpul normal de preparare.
Prin folosirea unor tavi sau tigai adinci pastrati cuptorul curat.
In urmatorul tabel sint prezentate citeva sugestii referitoare la temperaturile de preparare pentru diferite tipuri de mincare. Timpul de preparare variaza in functie de cantitate si fel de mincare.

Tabel 1
Fel mincare Setare termostat (ºC) Pozitia tavii in ghidajele laterale Timpul de preparare in minute
Prajituri, dulciuri
Chec 200 2 15-20
Fursecuri 210 2 10-15
Prajituri aluat 175 2 15-25
Pateuri mici cu blat tare 200 3 10-15
Pateuri tip choux 200 2 30-45
Fulgi sau pateuri 200 2 15-30
Biscuiti 200 3 15-20
Piine alba 0,45 – 0,9Kg 200 1 25-35
Lasagne 225 2 40-50
Pizza 240 1 20-25
Carne
Friptura de vita 0,45kg mediu 220 2 20-25
Friptura de porc 0,45kg domol 180 2 30-35
Friptura de miel 0,45kg 170 2 30
Pasare
Rata 2 Kg 200 2 120-180
Gisca 3 Kg 200 2 150-210
Pui 200 2 60-90
Curcan 6,5 Kg 175 2 230-240
Legume coapte 200 2 40-45
Peste 200 2 40-50
Gril
Cotlet sau fleica 4 8-12
Cirnati 4 8-12
Pui 4 10-12
Toate aceste valori sint orientative.
Numarul referitor la pozitia ghidajului se considera incepind de la baza cuptorului fara a contoriza si baza.

Cum se foloseste grilul
Asezati mincarea pe raftul de sirma sau intr-o tava, impartita in bucati mici.
Inchideti usa si porniti rezistenta gril pe pozitia 4 a selectorului. Toate felurile de carne (peste, pui, etc) trebuie intoarse pentru a permite prepararea lor pe ambele parti. In continuare veti gasi citeva sugestii de preparare:

Fel de mincare care se prepara la gril Timp de preparare in
Partea de sus minute
Partea de jos
Felii subtiri de carne 6 4
Felii de carne de grosime medie 8 5
Felii subtiri de peste 10 8
Peste (ex: pastrav, somon) 15 12
Cirnati 12 10
Piine prajita
5 2
Curatare si intretinere
Important: cind efectuati operatii de curatare sau intretinere, aparatul trebuie sa fie deconectat de la sursa principala de energie electrica.

Cum se curata cuptorul: resturile de mincare trebuie indepartate cit de curind posibil, pentru a nu se arde pe suprafata cuptorului.
Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este recomandat sa curatati cuptorul cit acesta mai este putin cald, acest lucru va va ajuta sa indepartati petele de grasime.
Stergeti interiorul cuptorului cu ajutorul unei cirpe umede; limpeziti si uscati.
In cazul unor pete persistente, lasati o cirpa umeda pe baza cuptorului pentru citeva ore, cu usa cuptorului inchisa; apoi spalati cu apa calda si detergent lichid.
Limpeziti si uscati cu atentie.
Pentru partile exterioare, folositi o cirpa moale cu apa calduta cu sapun; limpeziti si uscati cu atentie.

Important: aveti grija sa nu folositi o cantitate prea mare de apa atunci cind curatati cuptorul si evitati ca apa sa patrunda in orice orificiu.
De asemenea, nu folositi materiale de curatare abrazive, caustice, inalbitoare sau aspre.

Pastrati aceste instructiuni de instalare, folosire si intretinere. Urmati cu grija aceste instructiuni si sugestii. Producatorul isi declina orice responsabilitate pentru vatamari sau stricaciuni provenite din nerespectarea acestor instructiuni sau din folosirea necorespunzatoare a cuptorului.
In cazul in care sint necesare operatii de service adresati-va numai Centrelor de Service autorizate pe care le gasiti in Certificatul de Garantie.
Atunci cind aparatul este in functiune, toate suprafetele cuptorului devin fierbinti. Tineti in permanenta copiii departe de cuptor.

Article written by AUTHOR_NAME

WRITE_ABOUT_YOURSELF

1 comentarii:

ionita mirela spunea...

am auzit ca exista 3 autocuratari la cuptoarele incorporabile...curatarea pirolitica, curatarea catalitica....si autoclean....pute-ti sa-ma lamuriti? ce model de cuptor puteti sa-mi recomandati privind raportul calitate pret?

ETICHETE ARTICOLE

1022 P.1 (1) 2010 (1) 56 KB (1) 631 E (1) 640 ES/E (1) 730 RT (1) 750 RT GH (1) AEG (10) aer conditionat (2) al saselea simt (4) altex (2) antibacteria (1) aparate frigorifice (11) aqua steam (1) Aqua Stop (2) aqualtis (1) ARISTON (3) ARISTON Aqualtis AQM8D 29 U/HA (1) Ariston OS 99D (1) aspiratoare miele (1) aspirator electrolux (2) aspirator gorenje vck2203 (1) aspirator philips (1) Auto3in1 (2) autonomie inductie (1) BCB 313 AA VE I (1) best buy (1) black friday (4) black friday 23 noiembrie 2012 (1) black friday altex (1) black friday domo (2) black friday media galaxy (1) blog electrocasnice (1) BOSCH (22) BOSCH DWK 096650 versus BOSCH DWA 096550 (1) Bosch TAT8611 (1) Bosch TWK8611 (1) bucataria aeg (1) bucatarie premium (2) bucatarii moderne (6) buy back (1) cadouri de craciun (1) cafetiera (1) campanie de reciclare (1) caracteristici aer conditionat (1) cea mai buna plita (1) cel mai bun aer conditionat (1) cel mai bun calitate pret (1) cel mai bun frigider incorporabil raport calitate pret (1) cel mai bun raport calitate pret (1) CEL MAI IEFTIN CUPTOR INCORPORABIL (1) CEL MAI IEFTIN CUPTOR INCORPORABIL ELECTROLUX (1) cel mai mic pret (3) cele mai bune masini de spalat rufe (1) Cele mai economice electrocasnice (1) cele mai mici preturi (1) clasa a+++ la electrocasnice (1) clasa de climatizare (1) CLASA ENERGETICA A++ (1) Clasa energetica A+++ (1) combina frigorifica (1) combina frigorifica whirlpool art 471 (4) Combina frigorifică Ariston BCA 353 A (1) combine frigorifice (1) combine frigorifice bosch (2) comparatie plita electrica plita pe gaz (1) comparatii aer conditionat (1) comparatii produse electrocasnice (1) consiliere onliene (1) criterii in alegerea aerului conditionat (1) criterii in alegerea cuptorului incorporabil (1) criterii in alegerea masinii de spalat rufe (1) criterii in alegerea masinii de spalat vase (1) criterii in alegerea masinii de spalat vase incorporabile BOSCH (1) criterii in alegerea plitei incorporabile (1) criterii in alegerea plitei pe gaz (1) culori in design-ul de bucatarie (1) cum sa alegi frigiderul perfect (1) cumperi ieftin (1) cuptoare incorporabile (2) Cuptoarele FB 56 2 IX (1) CUPTOR CONVENTIONAL FRANKE B 50 EX (2) cuptor incorporabil (16) CUPTOR INCORPORABIL ARISTON FBG -alimentare GN (1) cuptor incorporabil samsung (1) Cuptorul FI 51.B (1) Cuptorul cu aburi incorporabil (1) Cuptorul cu microunde perfect pentru bucataria ta cu electrocasnice incorporabile (1) cuptorul electric vs cuptor pe gaz (1) Cuptorul FZ 102 P.1 (1) Daewoo (1) Daewoo DSB-F0972LH (1) Daewoo DWC-LD1412 (1) DEEE (1) design fusion (1) design glamour (3) design karim rashid (1) design minerva (1) design modern (5) design ora ito (3) design pirinfarina (1) design quart collection (1) design rustic (3) design simplicity (2) desing de bucatarie (1) Despre noi (1) dimensiuni de incorporarere plita Bosch (1) domo (1) echipamente electrocasnice (1) economie de energie (1) economie de resurse (1) electrocasnice (1) electrocasnice AEG (1) electrocasnice bosch (1) electrocasnice bucatarie (1) electrocasnice de lux (1) electrocasnice incorporabile (1) electrocasnice incorporabile aeg (1) electrocasnice mici (1) electrocasnice mici bosch (1) electrocasnice premium (2) electrocasnice samsung (1) ELECTROLUX (4) electrolux electrocasnice (1) ELECTROLUX EXS12GH1W (1) emag (2) emag black friday (1) eMAG resigilate (1) ergonomic- BOSCH SCE53M35EU (1) evolutie altex (1) evolutie domo (1) evolutie emag (1) evolutie magazine online (1) evolutyie flanco (1) FD 87/97 şi FT 85/95 (1) firbator (1) flanco (5) flanco retail (1) flancointeractiv.ro (1) FO (1) forum electrocasnice (96) franke electrocasnice (1) frigidere (1) frigidere no frost (1) gama de masini de spalat rufe bosch 2010 (1) Gama ORA-ITO de la Gorenje (1) gama steel touch (1) GHID DE DETECTARE A DEFECŢIUNILOR LA MASINILE DE SPALAT (1) gorenje (12) GORENJE GMO23A (1) gorenje karim rashid (1) HB 9 IX (1) hota incorporabila (6) HOTA INCORPORABILA ARISTON HB6 (1) http://www.blogger.com/img/blank.gifreduceri (1) ieftin (1) igiena (1) incorporabila (1) INCORPORABILE AEG (1) incorporabile premium (1) incorporabilepremium (13) incorporabilepremium.blogspot.ro (1) Indesit (6) Indesit prime (4) inductie electromagnetica (1) informatii (1) ingrijire locuinta (3) inovatii (1) instructiuni de utilizare (4) Instrucţiuni de utilizare CUPTOR WHIRLPOOL MWO 606/607 (1) inverter engine (1) investitie neinspirata flanco (1) ip scoring (1) ip scoring cuptoare incorporabile (1) K.B (1) KC/B/IX (1) lasagne (1) lazania (1) lg (2) lg direct drive (3) MADE IN GERMANY (1) magazine online (1) MAGNFICA EAM 3000 B – 3100SB- 3200 – 3300 (1) MANUAL DE UTILIZARE (14) MANUAL DE UTILIZARE CUPTOR MICROUNDE ZM21M4 (1) MANUAL DE UTILIZARE ZANUSSI (1) masina de spalat (22) masina de spalat aeg lavamat (1) masina de spalat cu incarcare verticala (1) MASINA DE SPALAT CU USCATOR (3) Masina de spalat cu uscator ARISTON AQM8D29 EU (1) masina de spalat rufe (2) MASINA DE SPALAT RUFE INCARCARE VERTICALA (1) masina de spalat vase (9) masina de spalat vase bosch (3) masina de spalat vase incorporabila BOSCH (3) masini de spalat (1) MASINI DE SPALAT AEG (1) masini de spalat cu uscator (1) masini de spalat indesit (1) masini de spalat rufe (5) masini de spalat rufe aeg (1) MASINI DE SPALAT RUFE CU USCATOR (2) masini de spalat rufe economice (1) masini de spalat rufe electrolux (1) masini de spalat rufe resigilate (1) masini de spalat rufe siemens (4) masini de spalat vase (1) masini de spalat vase AEG (1) masini de spalat vase bosch (2) medi (1) MELITA (1) miele (2) miele real life (1) motor cu inductie (1) noua gama de electrocasnice aeg (1) noua gama de masini de spalat rufe (1) noutati (16) noutitati (1) nouya gama de electrocasnice AEG (1) oferte (1) OFERTE ELECTROCASNICE (1) P.1 IX (1) Pachet de electrocasnice incorporabile BOSCH (2) pachet de incorporabile Franke (1) pachete incorporabile franke (1) partener (1) Pastile pentru masina de spalat vase (1) Peste cannelloni (1) PH 720 RT (1) PH 741 RQO GH (1) PH 750 (1) PH 760 F (1) PH 760 RF (1) philips (2) piroliza (1) plita incorporabila (17) PLITA INCORPORABILA ARISOTN PH 640 MS/T (1) Plita Scholtès TK 64 (1) plite cu inductie (1) plite incorporabile (1) plite incorporabile samsung (1) Plitele ARISTON TD 740 TC ES (1) prajitor toaster modern (1) PREMIERA MONDIALA (1) Price zoom (3) PRICE ZOOM ELECTROCASNICE (1) price zoom electrocasnie (1) Prime de la Indesit (1) promotii (4) promotii aer conditionat (1) promotii aere conditionate (1) promotii electrocasnice (1) PZ 760 RF (1) quiet drive (1) reciclare produse electrocasnice (1) recomandari (1) reduceri (1) RESIGILATE (2) RESIGILATE eMAG (1) retete culinare (8) Revolutionar (1) rorec (1) russel hobbs (1) S (1) S şi BCB 313/333 B GE (1) samsung (5) Samsung RB31FERNDSA (1) samung (1) sercive arcitc (1) service aeg (1) service autorizat (1) service autorizat arctic (1) service autorizat arctiv beko (1) service autorizat electrolux (1) service autorizat gorenje (1) service beko (1) service zanussi (1) service-uri autorizate (1) setar termic (1) sfaturi utile (11) shita de incorporare plita incorporabila bosch de 60 cm (1) side by side (1) siemens (5) SIEMENS LIFTMATIC (1) siemens trend (1) siemens wm14e462 (1) sistem inovator de transmisie siemens (1) site electrocasnice (1) spalare ecologica (1) tara de provenienta (1) tehnologii noi (1) Tendintele secolului 21 in design-ul de bucatarie (1) TKA8011 (1) Top 5 magazine online (1) top cinci electrocasnice (1) unde se colecteaza deseuri (1) uscatoare (1) uscatoare prin recondensare AEG (1) UTILE (12) vanzari de black friday (1) vanzari electrocasnice (1) WE I (1) whilpool (3) whirlpool (9) whirlpool al saselea simt (1) Whirlpool AMD 011 9000BTU/h (1) whirlpool carisma (3) Whirlpool Ixelium (1) www.bosch-electrocasnice.info (1) www.electrolux-electrocasnice.blogspot.com (1)